Mansikka-rucolasalaatti

Vellipoika järjesti tämän kuun ruokahaasteen, ja minäkin pääsin vihdoin osallistumaan. Ruokahaasteet ovat yleensä vaatineet jonkun vegaanille sopimattoman raaka-aineen käyttöä, mutta tällä kertaa aiheena oli värit. Ruoka sai olla muodoltaan mitä tahansa, kunhan sen pääraaka-aineet sisältävät kolmea väriä: punaista, keltaista ja vihreää. Chocochili osallistuu kisaan mansikka-rucolasalaatilla ja chili-persikkakastikkeella.

mansikka-rucolasalaatti

Yksinkertaisista raaka-aineista tulee yleensä parhaimmat makuelämykset, eikä tämänkään ruokalajin valmistamiseen tarvita ihmeellisiä aineksia tai outoja valmistusprosesseja. Parhaiten mansikka-rucolasalaatti toimii alkuruokana, mutta se on myös mainio lounas esimerkiksi avokado-tofuleipien kanssa tarjottuna.

MANSIKKA-RUCOLASALAATTI JA CHILI-PERSIKKAKASTIKE

alkuruokana noin neljälle

  • 1 iso puntti villirucolaa
  • 1 litra mansikoita
  • 4 rkl pinjansiemeniä

KASTIKE

  • 2 säilöttyä persinkanpuolikasta
  • 0,5 tl kuivattua chilirouhetta
  • kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  1. Poista mansikoista kannat ja halkaise ne. Huuhtele rucola. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla paistinpannulla.
  2. Sekoita kastikkeen aineet sauvasekoittimella. Lisää oliiviöljyä, kunnes kastikkeessa on sopiva koostumus. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kokoa salaatin aineet lautasella ja pirskottele päälle kastiketta. Tarjoa heti.

15 vastausta kirjoitukseen “Mansikka-rucolasalaatti

  1. Tuota, tai ainakin saman nimistä ja saman näköistä, persikkakastiketta maistoin juuri taannoin Silvopleessä itujen kera ja mietin kiivaasti, mitä siihen tulee. No tässähän sitten resepti. Kiitos kovasti! Ja onnea kisaan! Harmittelin juuri, etten itse ehdi osallistua haasteeseen.

  2. Yaelian, kiitos :) Kai sä itsekin osallistut kisaan?

    Mari, en ole koskaan käynyt Silvopleessä. Vois kyllä varmaan joskus käydä testaamassa, onko niiden persikkakastike yhtä hyvää :)

  3. Hedelmä- ja marjakastikkeet salaateille ovat suosikkejani. Täytyypä testata tätä persikkaversiota seuraavalla salaattiaterialla. Ihanan kesäinen ohje!

  4. Ihana! Tämä on taatusti aivan taivaallisen makuista. Voi että mä odotan, että mansikkasesonki alkaa taas ja pääsee väsäämään erilaisia mansikkasalaatteja :) onnea kisaan!

  5. Okriina, pitäisi opetella tekemään useampia erilaisia marja-/hedelmäsalaatinkastikkeita, koska tykkään niistä itsekin tosi paljon. Harmittavan usein hulautan salaatin päälle lähinnä vain öljyä ja balsamicoa, mikä alkaa kyllästyttää pidemmän päälle.

    aprilmoon, kiitos :) Muista sitten käydä äänestämässä myös!

    Sanna, mä en voinut vastustaa kiusausta, kun torilla on ulkomaisia mansikoita 2,5€/litra. Nuo oli vielä yllättävän makeita. En kyllä jaksaisi enää odottaa mansikkakautta! Onneksi ei mene enää kauaa, niin saa taas kaikkia ihania tuoreita juttuja kaupasta ja torilta.

  6. Erikoinen ainesosien yhdistelmä, jota ei olisi tullut mieleenkään kokeilla.

    Tämä ei ole moite vaan kohteliaisuus.

  7. nemo, kiitos :)

    Sari, oho! Kiitos kunniasta.

    ari, tässä salaatissa toimii kaikki aineet hämmentävän hyvin yhdessä. Kannattaa testata!

  8. onpa kertakaikkisen ihanan näköinen salaatti ja persikka-chilikastike on idea josta tykkään :) nams.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights