Juomat

Jäätee ananassalviasta

En ole vieläkään ehtinyt testaamaan kasvattamaani ananassalviaa (tarinoin kasvista aikaisemmin täällä ) suolaisissa ruuissa, joten leikkasin sen viikko sitten matalaksi ja kuivatin oksat keittiössä. Kuivatut ananassalvian lehdet ovat ihania teen joukossa.

jaatee

Ananassalvia on alkanut kasvaa taas hurjaa vauhtia leikkaamisen jälkeen, joten ehkä seuraavan sadon saan käytettyä johonkin vähän epätavallisempaan.

Jos et ole aikaisemmin testannut agavesiirappia, niin suosittelen lämpimästi. Sitä voi käyttää makeuttajana hunajan tai vaahterasiirapin tapaan, mutta maku on edellämainittuja hienostuneempi. Agavesiirappia löytyy paitsi ekokaupoista, myös hyvinvarustetuista ruokakaupoista.

JÄÄTEE ANANASSALVIASTA

Kahdelle

 • 2-3 tl maustamatonta vihreää teetä
 • kourallinen kuivattuja ananassalvian lehtiä
 • agavesiirappia
 • jääpaloja
 1. Kaada kiehautettu vesi teen ja ananassalvian lehtien päälle. Hauduta noin 3 minuuttia.
 2. Anna teen jäähtyä ja kaada laseihin. Lisää agavesiirappi ja jääpalat.

5 vastausta

 1. yaelian

  Minäkin käytin ananassalvian lehtiä teessä ja ihanan maun antoi. Se rupesi kuitenkin kesän kuumuudessa ja suorassa auringonpaisteessa kuivua ja varmaan nyt on tähän mennessä jo ihan kuollut…..

  Vastaa
 2. Anni

  Sattumoisin söin hetki sitten tuoreella ananassalvialla, salvialla ja basilikalla maustettua linssikeittoa, toimii! Salaateissa ja keitoissa olen ananassalviaa usein käyttänyt ja niihin se ainakin sopii hyvin, vaikka maku on toki aika mieto, ei mitenkään ananasmainen. Keittoon laitan kiehumaan isommatkin lehdet, jotka saattaa olla vähän puisevia.

  Taidanpa maustaa iltateen ananassalvialla tänään, kiitos vinkistä!

  Vastaa
 3. Elina

  yaelian, onko sulla ananassalvia tehnyt siemeniä? Mietin vain, että mahtaiskohan sen siemenlisäys onnistua kotioloissa. Tosin mulla se ei täällä edes kuki, mutta kuitenkin…

  Anni, kiitos vinkistä! Mulla on vähän antipatioita tavallista salviaa kohtaan, mutta tarkoitus olisi kyllä hankkitua niistä eroon. Oon kerran tehnyt salvialla maustettua sipulikeittoa, se oli kyllä tosi hyvää. Joku siinä tuoreen salvian tuoksussa(/hajussa) etoo, en tiedä miksi…
  Ananassalvia ei tosiaan maistu yhtään niin ananaksiselta kuin se tuoksuu, harmi toisaalta.

  Vastaa
 4. yaelian

  Ikävä kyllä ananassalviani oli kuollut tänne palatessani, vaikka jotkut kasvit olivat ihan hyvin selviytyneet (laitoin isoon ämpäriin vettä ja sitten puuvillalankaa jokaiseen ruukkuun) .Se oli kyllä jo kuumuudesta nuutunut ennen lähtöänikin.Se kukki,mutta ei tainnut tehdä siemeniä.Ehkä ensi kerralla sitten….

  Vastaa

Jätä vastaus

 • (ei julkaista)