Lisukkeet

Maa-artisokka-perunapaistos

Luulin, että Suomen maa-artisokkasato olisi syöty jo aikaa sitten loppuun, mutta kaupan juurestiskillä notkui onneksi vielä monta pussia. Maa-artisokista ja perunoista syntyy keittojen lisäksi myös ihania lisukkeita uunissa.


Tämä resepti on saanut inspiraationsa jonkun sisustuslehden ruokapalstalta, mutta en enää muista mikä lehti oli kyseessä. Siinä oli paistettu uunissa maa-artisokkia, perunoita ja juuripersiljaa, joka olisi epäilemättä ollut erinomainen lisä tähän ruokaan, jos sitä vain jostain löytyisi. Onko joku bongannut juuripersiljaa kaupasta? Olen viimeksi syönyt sitä puutarhakoulussa, mutta en ole koskaan nähnyt sitä myytävänä missään.

Uunissa paahdetuista valkosipuleistakin tulee ihanan pehmeän makuisia.  Ne kannattaa laittaa uuniin kuorineen, ja poistaa kuoret vasta syödessä. Maa-artisokka-perunapaistosta voi tarjota esimerkiksi paistetun tofun tai seitanin kaverina.

Maa-artisokka-perunapaistos

Lisukkeeksi noin neljälle

 • 500 g maa-artisokkia
 • 500 g (puikula)perunoita
 • 1 valkosipuli
 • oliiviöljyä
 • suolaa ja pippuria myllystä
 • 0,5 dl korppujauhoja
 • ruohosipuli- tai persiljasilppua
 1. Kuori maa-artisokat ja pese perunat puhtaaksi juuresharjan avulla. Irrota valkosipulinkynnet, mutta älä kuori niitä.
 2. Laita perunat, maa-artisokat ja valkosipulinkynnet uunivuokaan. Lorauta päälle reilusti oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle korppujauhot.
 3. Paista 225 asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes perunat ovat pehmeitä. Ripottele ruohosipuli- tai persiljasilppu paistoksen päälle ennen tarjoilua.

 

9 vastausta

 1. Kamomilla

  Onko juuripersilja sama kuin persiljajuuri? Jos on, niin sitten olen nähnyt sitä Tampereen Sokoksella sellaisessa ”hieman erikoisemmat kasvikset” -hyllyssä. Löytyisiköhän sitä siis muista S-ryhmän isommista kaupoista? En ole koskaan uskaltanut sitä itse ostaa, koska en ole tiennyt, mitä siitä voi tehdä.

  Vastaa
 2. Elina

  Kamomilla, sama juuri kyseessä! Mahtaakohan tuo persiljajuuri olla paremmin myyvä nimi; juuripersilja se on kyllä ihan viralliselta nimeltään. Täytyypä käydä vaikka Prismassa tutkimassa joku kerta, josko sitä löytyisi. Kannattaa kyllä maistaa, jos saat sitä käsiisi :)

  Vastaa
 3. Yaelian

  Kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä! Vaikka täällä saa joka hevi-kaupasta tuota maa-artisokkaa,niin en ole sitä vielä koskaan ostanut.Pitäisi kyllä…

  Vastaa
 4. Maria

  Sitä on ollut Turun Stokkalla tänä talvena myynnissä, sieltä olen sen parin kertaan ostanut. En tiedä tosin onko sitä ollut viime viikkoina.

  Vastaa
 5. Elina

  Yaelian, kannattaa :) Maa-artisokka on niiiin hyvää!

  Maria, kiitos vinkistä! Täytyypä suunnistaa sinne lähipäivinä.

  Vastaa
 6. TiV

  Moi, tämä ei liity maukkaaseen postaukseesi, mutta tuli mieleeni, kun järjestelin ruokakaappiani… Löysin nimittäin pussin, jonka kyljessä lukee: HÄRKÄPAPU,RIKOTTU. Onko sulla mitään tietoa, pitäisikö tuota liotella pitkiäkin aikoja ennen käyttöä? Kiitos!

  Vastaa
 7. nonnis

  Katsoin nopeasti, että mitäs kanankoipia tuossa kuvassa on :D Maa-artisokat on kyllä nannaa!

  Vastaa
 8. Q

  Jääkaapissa odottelee pussi maa-artisokkia valmistettavaksi pääsyä, ja tämä vaikuttaa kyllä varsin varteenotettavalta vaihtoehdolta. Ja uunipaahdetut valkosipulit, nam! Tulee lapsuus ja ei-niin-vegaaninen rosvopaisti ja foliossa maassa kypsennetyt sipulit ja juurekset mieleen : )

  Vastaa
 9. Elina

  TiV, siis onko tuo rikottu härkäpapu sellaista rouhetta? Sitä kannattaa liottaa kuumassa vedessä (tai kasvisliemessä) noin vartti ennen käyttöä.

  nonnis, heh :D Kieltämättä yhdennäköisyyttä löytyy.

  Q, meillä syötiin lapsena tuhkanauriita. Nams!

  Vastaa

Jätä vastaus

 • (ei julkaista)