Makeat

Omenaa ja maapähkinävoita

Lempivälipala!


Chocochilin vakkarilukijat varmasti tietävät, että pidän maapähkinävoista yli kaiken. Oikeastaan niin paljon, että välillä sitä tekisi mieli syödä ihan vain lusikalla suoraan purkista :D

Törmäsin tähän herkkuun joskus muutamia vuosia sitten muistaakseni jonkun Flickr -kuvan myötä ja olen siitä lähtien mutustellut maapähkinävoita ja omenia kausittain. Tämäkin jää aina välillä unholaan, kunnes sen olemassaolon muistaa taas. Kannattaa kokeilla!

Herkkua varten tarvitaan vain

 • omena
 • maapähkinävoita tai -levitettä
 1. Leikkaa omena lohkoiksi ja levitä lohkoille maapähkinävoita.
 2. Nauti!

10 vastausta

 1. Essi

  Nerokasta. Mä oon tähän asti tyytynyt dippailemaan maapähkinävoissa vain suklaapaloja. Ei sitten järki sanonut sen vertaa että muitakin asioita voi dipata :D

  Vastaa
 2. Ulrika

  Itsekin tykkään syödä maapähkinävoita omenan kanssa – tai porkkanan! Mahtava välipala.

  Vastaa
 3. merikukka

  Itsekin rakastan maapähkinävoita ja syönkin sitä suoraan purkista lusikalla pikkunälkään. Omenaviipaleidenkin kanssa olen sitä syönyt. Myös tahini ja omena on hyvä yhdistelmä.

  Vastaa
 4. Maija Haavisto

  En hirveästi maapähkinävoista tykkää, mutta mantelivoi ja omenat ovat loistava yhdistelmä. Vielä jos mukaan laittaa riisisiirappia, niin ollaan jo lähellä karamelliomenoita!

  Vastaa
 5. Jytis

  Hei joo, mäkin olen vahingossa testannut tätä yhdistelmää ja todennut sen älyttömän hyväksi! Olin Soulissa ystävän luona ja aamiaispöydässä oli vähän sitä sun tätä ja päädyin kaapimaan omenalohkoilla maapähkinävoipurkkia, ei pystynyt lopettamaan millään. Ah. Ehkä tätä voisi testata uuniomenoiden tai piirakan muodossa myös?

  Vastaa
 6. Annika

  Jestas sentään, olipas ne hyviä!! En meinannut uskoa millään, vaikka tuo kanadalainen puoliskoni sano myös, että hyviä ne on. Menin kokeileen ja avot, aivan mahtava makunautinto!!!

  Vastaa
 7. Maikko

  Nerokasta, Elina! Tärppäsi heti ekalla, olen koukussa =)

  Vastaa
 8. Maija

  Myös banaani ja peanut butter om taivaallisia yhdessä. Selleriäki oon dipannu!

  Vastaa
 9. Teresa

  Mun tämän hetkinen suosikki välipala on saksanpähkinöitä, cashewpähkinöitä, maapähkinävoita, omenanpalasia, kanelia, hunajaa. Nämä kaikki sekasin. Hyvää on. :)

  Vastaa

Jätä vastaus

 • (ei julkaista)