Omena-kookosboston

En tiedä onko syy taannoisessa Havaijin-reissussa vai missä, mutta olen viime aikoina himoinnut kookosta ihan joka muodossa. Kookos taipuu loistavasti myös supisuomalaisen pullan täytteeksi.


Sain maahantuojalta testattavaksi kookosjauhoa ja kookoslastuja. Kookosjauho toimi tosi hyvin pullataikinan joukossa – pullista tulee aivan superpehmeitä ja hyviä. Jos et saa kookosjauhoja käsiisi, niin pullataikinan voi toki leipoa myös pelkistä vehnäjauhoista. Onko joku muu käyttänyt kookosjauhoja johonkin? Olisi kiva kuulla käyttövinkkejä!

Omena-kookosboston

  • 0,75 dl kookosjauhoa
  • noin 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,75 dl margariinisulaa
  • 2,5 dl kookosmaitoa
Täyte:
  • margariinisulaa
  • 2 pienehköä omenaa raastettuna
  • kanelia
  • kookoshiutaleita
  • muscovadoruoko- tai fariinisokeria
Koristeluun
  • tomusokerikuorrutetta
  • kookoslastuja
  1. Sekoita kuivat aineet yhteen. Lämmitä kookosmaito 42-asteiseksi ja alusta se taikinan joukkoon. Lisää margariinisula. Vaivaa taikinaa hetki ja kohota se lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  2. Vaivaa taikinaa vähän aikaa ja kauli se suorakulmion muotoiseksi levyksi. Voitele levy margariinilla ja ripottele pinnalle omenaraaste, kaneli, kookoshiutaleet ja muscovadoruokosokeri. Rullaa taikina pitkältä sivulta alkaen pötköksi.
  3. Leikkaa taikinasta noin 4cm pätkiä ja nosta ne voideltuun irtopohjavuokaan (24 cm) leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota.
  4. Voitele kakku siirappi-vesiseoksella ja paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. (Nostin lämpötilan loppuvaiheessa hetkeksi 200 asteeseen.)
  5. Anna kakun jäähtyä hiukan ja koristele se sitten tomusokerikuorrutteella ja kookoslastuilla.

P.S. Osallistun tällä herkulla myös kuukauden ruokahaasteeseen, jonka aiheena on lohturuoka. Jos ei maailman murheet parane vastaleivotun pullan avulla, niin ei sitten millään :)

16 vastausta kirjoitukseen “Omena-kookosboston

  1. Raakakokkailijat taitavat käyttää kookosjauhoa suklaaseen ja moniin leivonnaisiin. :) Minun kookoskokeiluni ovat toistaiseksi rajoittuneet öljyyn ja maitoon, mutta jauholla voisi kyllä kätevästi korvata osan vehnä- tai muista jauhoista.

  2. Hosuli, kiitos infosta! Pitäisi varmaan perehtyä tohon raakakokkailuun edes vähäsen, koska sieltä suunnalta löytyy ainakin kaikkia hyviä uusia raaka-aineita jos ei muuta :)

  3. Mäkin olen käyttänyt kookosjauhoa ihan perusleipomuksiin (mokkaruututaikina, mmm) ja sitten juomien sekaan. En ymmärrä miten olen joskus inhonnut kookosta, nykyisin tekee mieli tunkea sitä joka ruokaan :D

  4. Oh, ihana boston! Kookoksella on niin mahtava maku! Minä olen käyttänyt kookosjauhoa ihan jugurttiinkin sekoitettuna. Joskus dyykkasin läjän Alpron jugurtteja, jotka olivat liian makeita sellaisenaan niin laitoin sekaan kookosjauhoa ja vettä niin, että rakenteesta tuli sopiva (kookosjauho imee hurjasti vettä itseensä), mutta seoksesta tuli ainakin hyvää :D Lisäksi kaikenlaisiin makeisiin raakapalleroihin olen myös käyttänyt.

  5. nonnis, juomien sekaan? Siis smoothiehin ja vastaaviin?

    Katarina, oli kyllä :)

    minerva, jogurtin joukossa onkin kyllä varmaan hyvää, täytyy testata!

  6. Mä oon laittanut kookosjauhoa oikeastaan lähinnä niihin ainoisiin cupcakeihin joihin sitä Puputyttö & Vohvelisankarin mukaan tulee.

    Ja sitte joskus kokeellisesti heittänyt johonkin kastikkeen sekaan ikään kuin suurukseksi, mutta en enää millään muista oliko tulos hyvä vai huono. Veikkaisin kuitenkin että se olis voinut olla vähän sama kuin jos kastikkeeseen olis laittanut soijajauhoa ja kookosmaitoa yhdessä. (Eli suurustuu, kookokseisesti, vähän rakeisesti, vähän hassunmakuisesti, mutta periaatteessa toimii.)

  7. Esteria, multa on jäänyt toi Puputytön ohje kokonaan huomaamatta. Varmasti kyllä sopii kakkuihin ja kaikkiin :)

  8. kata, nuo ei kyllä varmaan pysy kasassa ilman kananmunaa. Mutta tietty lettutaikinaan voisi vehnäjauhojen joukkoon laittaa vähän kookosjauhoja.

  9. Onpas noloa, totta! Ja vielä kun moneen kertaan olin lukevinani ohjetta, että pystyy tekemään ei-eläinperäisistä aineista. Mikäköhän katkos ajatuksenkulussa oli.. Pahoittelen!
    Mutta joo, varmasti tuo jauho toimii vähän kaikessa leivonnassa, jos sitä käyttää korvaamaan osan jauhoista. Ainakin itse oon käyttänyt sitä melkeenpä kaikenlaisissa leipomuksissa. Nesteen määrää tosin helposti joutuu lisäämään.

  10. Tehtiin tätä jouluksi parikin eri kertaa, ja varmaankin seuraava pulla on taas tätä. Aivan mahdottoman hyvää!

  11. Kiitos Elina tästä reseptistä!

    Kokeilin eilen ensimmäistä kertaa, aivan mahdottoman hyvää. Tosin jouduin nuo kookosjauhot korvaamaan jauhetulla mantelilla, kun kyseessä oli tuollainen ekstemporee-tänään tekis mieli hemmotella miestä-viritelmä. Ihme kyllä kaikki muut ainekset löytyivät kaapista. ;)

    Tätä teen varmasti toisenkin kerran. Oman makuni mukaan ensi kerralla tosin ehkä raastan yhden ompun lisää, jotta se pääsee paremmin oikeuksiinsa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights