Soijasuikale-salaattiwrapit

Olen viime aikoina syönyt näitä aika usein lounaaksi. Supernopea tehdä ja on vieläpä aika terveellistä!


Tämä on todella helppo arkiruoka, ja siitäkin mainio, että tätä on helppo muokata sesonkien mukaan. Kesällä wrappien väliin kannattaa mättää kasoittain tuoreita tomaattisiivuja ja salaatinlehtiä, mutta näin marraskuussa paras vaihtoehto on idut ja porkkanaraaste. Porkkanaraaste on muuten mehevyytensä ansioista oikeasti tosi hyvää näiden välissä! Tortillalätytkin voi halutessaan vaihtaa lapinrieskaan tai lavash-leipään.

Käytin soijasuikaleiden marinadissa tällä kertaa Punnitse & Säästän Rogan Josh -currymausteseosta, mutta mikä tahansa oma suosikkisi käy yhtä hyvin. Thai Five Spice ja erilaiset chilimausteseokset ovat minulla myös ahkerassa käytössä. Voit toki käyttää myös esim. broilerimaustetta, tai vaikka grillausmaustetta, jos se hivelee makuhermojasi. Kannattaa kuitenkin välttää ihan överisuolaisia mausteseoksia, koska silloin suikaleista tulee helposti liian suolaisia.

Soijasuikale-salaattiwrapit

2 annosta

 

soijasuikaleet:
  • 2 reilua kourallista soijasuikaleita (Reformi)
  • kasvisliemikuutio + vettä
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl chipotle-chilikastiketta (esim)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl öljyä
  • ripaus sokeria
  • 1-2 rkl curry/thai/chilimausteseosta
Lisäksi:
  • 2 tortillalättyä
  • porkkanaraastetta
  • sinimailasen ituja
  • maustamatonta soijajogurttia tai vegaanista majoneesia
  1. Keitä soijasuikaleet pehmeiksi kasvisliemessä ja sekoita sillä välin marinadin aineet yhteen. Purista suikaleista ylimääräinen neste pois esim. puulastan ja siivilän avulla.
  2. Pyöräytä suikaleet marinadissa. Halutessasi voit marinoida suikaleita vaikka yön yli, mutta ne ovat kyllä käytettävissä jo saman tien.
  3. Paista soijasuikaleet rapeiksi paistinpannulla. Kokoa wrapit.

15 vastausta kirjoitukseen “Soijasuikale-salaattiwrapit

  1. Näyttää niin herkulliselta! Itse käytän usein soijarouhetta tortillaan ja porkkanaraaste sopii myös todella hyvin! Mukavaa viikonloppua!

  2. Katarina, mä teen tortilloille useimmiten jonkun sortin (tomaattisen) paputäytteen, mutta tää on ihan hyvää vaihtelua :)
    Mukavaa viikonloppua sinnekin!

  3. Oi jes, koko viikon on ollut outo himo soijasuikaleisiin ja olin jo suunnitellut että huomenna teen niistä kyllä jotain, täältähän se vastaus löytyi että mitä. Mä en itse tykkää soijarouheesta yhtään mutta näissä suikaleissa on jotain koukuttavaa.

  4. Jytis, noi soijasuikaleet on kyllä jännä ruoka, kun niihin tosiaan tulee kausittain joku kumma himo. Ja kun ei tarkalleen ottaen osaa sanoa, mitä niissä himoitsee – suutuntumaa ehkä?
    Soijarouhetta ei munkaan keittiössä kovin usein käytetä, lähinnä harvakseltaan jossain tomaattikastikkeissa tai laatikkoruoissa.

  5. Täytyypä kokeilla näitä, kun en kauheesti ole soijasuikaleita syönyt viime aikoina. Tortillat on myös lähellä mun sydäntä. Näyttää tosi hyville kyllä, niinkun kaikki nää sun ruuat :——–).

  6. Mielettömän hyviä! Olin vähän epäluuloinen soijasuikaleita kohtaan, kun olen syönyt niitä aikasemmin vaan työpaikkaruokalassa, jossa ne on luonnollisesti kovia, sitkeitä ja mauttomia… Onneksi tein näitä niin väärät käsitykset soijasuikaleista lähti :D

  7. Heippa! Kokkasinpas tänäänkin sinun ohjeillasi; näitä wrappeja sekä bataatti-kikhernevuokaa. Wrappeja vapaapäivän lounaaksi, vuokaa pakastettavaksi työeväsannoksiksi. Aivan mielettömän hyviä ruokia molemmat, kiitos hyvien ohjeiden =)

  8. Tein oman version tästä, ihan hullun hyvää! Tomaattipyre lätylle, raakaa sipulia (olisi ihanaa kuullotettunakin), porkkanaraastetta, vegemajoa…

    Kokeilin ekaa kertaa Reformin soijasuikaleita, jotka on ihan mielettömiä! Ainakin verrattuna Soyappetitiin… Nämä oli todella helppo maustaa, ihan säikähdin miten paljon ne maistuivat kanalta maustamisen jälkeen. Laitoin kahta pippuria ja broilermaustetta ja kermaa, tuli niin hyvää ettei todeksi ollut uskoa. Ainoa huono puoli on, että isossa pahvilaatikossa on suikaleita vain puoli laatikollista.

    Tämä on ehdottomasti uusi lempparilohturuokani.

  9. Kiitos lounasideasta! Väliin kannattaa kokeilla majoneesin sijaan myös taco-soossia tai pestoa.

  10. Tästä blogista on tullut yksi vierailluimmistani sivuista ihan joka päivä. On tullut kirjoitettua muistiin useita ruokaohjeita ja joitain on kerennyt kokeillakin. Nämä wrapit on nyt vuorossa ja suikaleet ovatkin maustumassa jääkaapissa. Kohti vegaanista ruokavaliota mennään kovaa vauhtia! :) Kiitos upeasta blogista!

  11. Tuli aivan mielettömän hyvää! Olen suuri tortillojen ystävä. Kiitos ohjeesta.

  12. Hyvää ja tosi nopeaa! Itse laitoin marinadiin myös yhden valkosipulinkynnen. Ja lisukkeeksi raakaa sipulia ja cheddaria, joka ei sitten toki vegaanille sovi.

  13. Voi mums nams! Tein itte noi tortilla pohjat, ainoa mikä multa puuttu oli noi sinimailaset ku ei oo just nyt tulossa mutta on muuten pirun hyvää ilmankin! Kiitos inspiraatiosta ;)

  14. Hei Elina!
    Olen aika uusi vegeilijä ja vastikään hurahtanut soijasuikaleisiin. Käytän tätä marinadiohjetta usein ja vähän omaa maustekaappia soveltaen.
    Ihanaaihanaa hyvää ruokaa. :) Kiitos mahtavista ohjeista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights