5 minuutin minttusuklaakakku

Suklaakakun valmistaminen mikrossa kuulostaa vähän oudolta, mutta toimii itse asiassa yllättävän hyvin!


Netti on pullollaan erilaisten mikrossa valmistettavien suklaakakkujen ohjeita. Oman kakkuversioni pohjana käytin tätä reseptiä.

Mikrosuklaakakusta tulee yllättävän paljon ihan oikean suklaakakun makuista, mutta ihan yhtä mehevää siitä ei saa kuin perinteisestä uunissa tehdystä. Mikrokakun kaverina kannattaa siis tarjota esimerkiksi kauravaniljajäätelöä.

5 minuutin minttusuklaakakku

  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 4 rkl sokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 rkl rouhittua minttusuklaata (voit käyttää myös puolet Marianne -rouhetta)
  • 1/4 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl kasvimaitoa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • tilkka vaniljauutetta tai -aromia
  • 1 rkl maustamatonta soijajogurttia
  1. Sekoita mukissa yhteen vehäjauhot, sokeri, kaakaojauhe, suklaarouhe ja leivinjauhe.
  2. Yhdistä kasvimaito, rypsiöljy ja vaniljauute ja sekoita neste kuivien aineiden joukkoon. Kääntele taikinan sekaan vielä maustamaton soijajogurtti.
  3. Paista kakkua mikrossa täydellä teholla n. 3 1/2-4 minuuttia. Huomaa, että mikron teho ja mukin muoto vaikuttavat kypsymisaikaan!

Parhaalta kakku maistuu loskaisena ja harmaana tammikuisena päivänä sohvannurkassa, viltin alla jäätelön, kahvin ja hyvän romaanin kanssa nautittuna.

10 vastausta kirjoitukseen “5 minuutin minttusuklaakakku

  1. Voi vitsi, mä taidan tietää mitä teen tänä iltana ;) Mulla oli lapsuuden kotona tenavana tapana tehä hyvinkin usein mikrossa ananas-suklaamuffineja, ja oli ne ainakin sen verran hyviä etteivät koskaan päässeet vanhentumaan. Meillä ei oo tällä hetkellä uunia käytössä, joten oon itekin suunnitellu opettelevani jatkossa käyttämään mikroa muuhunkin kuin eilisten jämien lämmittämiseen. Tämmösistä kakkusista tai muffinneista vois hyvin alottaa :)

  2. Oon kokeillut samantapaista ohjetta (tosin ilman mintun makua) monet kerran aiemmin..Huippuhyvää makeannälkään :) Pitää kokeilla tätäkin versiota, kuulostaa paljon herkullisemmalta.

  3. Olin ihan kokonaan unohtanut, että mikroa voi noinkin käyttää…. ja kahvin kanssa jotain juuri kaipailin:D

  4. Moi! Tämä on vielä herkullisempaa, kun paistaa vain kolme minuuttia (mulla on tosi vanha ja ei-niin-tehokas mikro) niin silti. Tulee pehmeämpää ja mehukkaampaa ja mukikin puhdistuu helpommin.

  5. voiko käyttää ihan tavallista maitoa? ja onko vanilija uutevälttämätön?

    1. Nanna, tämä on vegaaniruokablogi, joten ymmärtänet, jos en suosittele lehmänmaidon käyttämistä. Maidontuotannosta voit lukea lisää vaikkapa täältä: http://vegaaniliitto.fi/ukk.html#B4d
      Mutta vaikka käyttäisitkin maitotuotteita, niin kannattaa testata soijamaitoa, ja muitakin kasvimaitoja. Ne on oikeasti hyvän makuisia, terveellisiä ja parempi vaihtoehto luonnon ja eläinten kannalta!
      Vaniljauutteen tilalla voi käyttää vaniljasokeria.

  6. tottahan toki ymmärrän, että tämä on vegaaniblogi, mutta ajattelin, että toimisiko tämä tavallisella vai pitkääkö kipaista kauppaan ostamaan soijamaitoa. Itse en ole luopunut maitotuotteista, joten ajattelin kysyä toimiiko samalla tavalla. Kiitos kuitenkin vastauksestasi, sinulla on hieno blogi ja olen onnellinen, että joku jaksaa levittää blogin muodossa tietoa kasvissyöjien ruokavaliosta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights