Mämmijälkkäri

Jutusteltiin viime vuonna näihin aikoihin Venäjältä kotoisin olevan (työ)kaverini kanssa mämmin syömisestä ja hän kertoi lorauttavansa mämmin joukkoon usein tummaa rommia. Sitähän oli oitis testattava, enkä ole sen koommin mämmiä syönytkään ilman rommia. Ihan törkeän hyvää, erityisesti vaniljajäätelöllä höystettynä!


No okei, kyllä mämmi uppoaa hyvin myös sellaisenaan soijamaidon tai kauravaniljakastikeen kanssa, mutta rommi ja jäätelö ei kyllä ainakaan huononna makunautintoa :)

Mämmijälkkäri

kahdelle

  • 1 dl mämmiä (itse suosin sokeroitua)
  • 2 rkl tummaa rommia (tai maun mukaan)
  • soija/kaura/riisivaniljajäätelöä (R-Ice on parasta)
  1. Sekoita rommi mämmin joukkoon.
  2. Anna jäätelön pehmentyä pari minuuttia.
  3. Kokoa jälkkäri laseihin ja nauti heti.

Kävin muuten pitkästä aikaa Lidlissä, ja sieltäkin löytyi vegaanisia pääsiäissuklaita. Rakastan kaikkea missä on marsipaania ja suklaata, mutta valitettavasti marsipaaninvihaajille sieltä ei löytynyt vaihtoehtoja.

Tavallisista kaupoista en ole tänä vuonna löytänyt mitään pääsiäisuutuuksia, mutta ne vanhat tutut Sorinin appelsiinisuklaamunat sekä mignon- ja tipukonvehdit toimivat tietysti edelleen. Lisää juttua löytyy Vegaanin pääsiäinen -postauksesta. Kertokaa ihmeessä, jos olette bonganneet jotain hyviä pääsiäiskarkkeja kaupoista!

7 vastausta kirjoitukseen “Mämmijälkkäri

  1. nam, kiitos vinkistä! :) moni on tuota r-ice jäätelöä netissä kehunut, niin löytyykö sitä ihan perus ruokakaupasta?

  2. Laura, löytyy. Mä en yleensä jaksa lähteä jäätelöostoksille (tai millekään muillekaan ostoksille, ei sen puoleen) lähikauppaa pidemmälle ja meidän lähikaupassa ainakin on neljää eri kasvimaitojätskiä, joista R-Ice on yksi.

  3. Marsipaanisuklaa on ihan parasta! Nyt sainkin syyn käydä tutustumassa naapurikunnan Lidlin tarjontaan. Mämmijälkkärikin kuulostaa hyvältä.

  4. Sanna, mulla on aina pullollinen Captain Morgania kaapissa. Se on sellainen peruskelpo, hinta-laatusuhde kohdillaan.

  5. Lidlissä oli rommiananasmarsipaanisuklaamunia. Ai että on hyvää! Näitä voisi syödä vaikka viisi putkeen, mutta kova hinta (1,30e/kpl) estää sen :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights