Suklaapähkinät

Selailin koneelta ottamiani ruokakuvia ja sieltä löytyi suklaapähkinöiden kuva resepteineen, mitä en olekaan vielä julkaissut täällä! Jos kuva näyttää tutulta, se esiintyi viime vuonna Animalian joulukorteissa.

suklaapähkinät

Nämä pähkinät on kuorrutettu kahteen kertaan: ensin piparkakun makuisella sokerilla, ja sen jälkeen suklaalla. Tuplasti hyvää!

Suklaapähkinät

  • 200 g erilaisia pähkinöitä
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 130 g tummaa suklaata (esim. Panda)
  • kaakaojauhetta
  1. Paahda pähkinät kuivalla, kuumalla paistinpannulla kunnes ne saavat hiukan väriä.
  2. Kiehauta kattilassa sokeri ja vesi. Anna sokerin sulaa kunnolla ja kuplia voimakkaasti hetken aikaa ennen sen siirtämistä pois levyltä! Mausta piparkakkumausteella. Yhdistä pähkinät ja sokeriseos. Levitä pähkinät pellille leivinpaperin päälle niin, että ne ovat mahdollisimman hyvin irti toisistaan. Anna jäähtyä, irrottele loputkin pähkinät toisistaan ja siirrä pähkinät kulhoon.
  3. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja kaada suklaa pähkinöiden joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa on levinnyt tasaisesti kaikkiin pähkinöihin.
  4. Ripottele leivinpaperin päälle kaakaojauhetta ja levitä pähkinät päälle. Pyörittele pähkinät kaakaojauheessa ja jätä ne hetkeksi leivinpaperin päälle jähmettymään.

5 vastausta kirjoitukseen “Suklaapähkinät

  1. Pakko testata, kuulostaa todella herkulliselta. Voisin pyöräyttää muutaman erän myös lahjaksi. Kuinkahan kauan mahtavat säilyä? Omalla kohdalla tuskin tulee mitään ongelmia liian pitkän säilytysajan suhteen, veikkaan, että katoavat hetkessä :)

    Tiina

  2. Tiina, en osaa sanoa, koska ei nämä meilläkään kovin kauaa säilynyt. Muuten varmaan kestävät pitkäänkin, jos vaan pähkinät ei kerää kosteutta.

  3. Ompas herkullisen näköisiä ja sallittuja herkkuja ;) Onhan pähkinät ja tummasuklaa terveellisiä ja kun sokerin tilalle lisäisi vielä vaikka terveellisempänä vaihtoehtona esimerkiksi kookospalmusokerin niin ai että! Taitaapa mahdollisesti lähteä testiin!

  4. Minnu, no maapähkinät ei ehkä oo parhaita, mutta kai muut käy. Muistaakseni tossa mun sekoituspussissa oli pekaani-, cashew- ja saksanpähkinöitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights