Juomat

Omenapiirakkasmoothie

Olen todella harvoin kipeänä, mutta perjantaina iski kuume ja jonkin sortin vatsatauti. Kauramaitoon tehty, omenapiirakalta maistuva smoothie hellii vatsaa ja mieltä, joten eiköhän tästä ala olo kohentua!

omenapiirakkasmoothie

Omenapiirakkasmoothie

Yhdelle

 • 1 (luomu)omena
 • 1 rkl kaurahiutaleita
 • 2 tl manteli- tai maapähkinävoita
 • kauramaitoa
 • kanelia
 1. Paloittele omppu. Blendaa omenan kanssa kaurahiutaleet, mantelivoi ja kauramaito. 
 2. Lisää kauramaitoa, kunnes koostumus on sopiva. Mausta kanelilla.

10 vastausta

 1. Lotta

  Oi, tätä heti aamuksi! Meillä on ollut sama pöpömeininki, ja omenan ja kauran yhdistelmä kuulostaa just oikealle. Enpäs olekaan tullut ajatelleeksi että smoothieen voisi laittaa myös kaurahiutaleita!

  Vastaa
  • Elina

   Ilmeisesti jotain vatsapöpöä on liikkeellä :/
   Kaurahiutaleet tuo smoothieen vähän ruokaisuutta, joten ne on hyvä lisä! Ja sopii kyllä useimpien makuyhdistelmien kanssa.

   Vastaa
 2. Noora

  Tää kuulostaa älyttömän hyvältä! Pitääkin tänään ostaa kauramaitoa… :)

  Vastaa
 3. herkkusuun lautasella

  smoothiet ovatkin hyvää ruokaa joka samalla oivallisesti nesteyttää kun on sairaana, meillä käytetään myös lämpimiä keittoja, varsinkin tomaattikeitto on suuri suosikki flunssaa potevalle mutta myös mustaherukkagranita menee helposti alas jopa pieneltä lapselta jolla kurkku kipeä. ”samalla vaivalla” montakin hyötyä, nestettä kuumeeseen, kylmää jäähilettä lieventämään kurkkukipua sekä granitan raaka-aineiden mm mustaherukan, seljan terveysvaikutukset…

  Vastaa
 4. Henkka

  Onpas houkuttelevan näköistä! Täytyy testata heti viikonloppuna :) Olisin kiinnostunut hankkimaan Viiden tähden vegaani -kirjan, mutta se on kaikkialta loppu. Onkohan siitä tulossa uutta painosta?

  Vastaa
 5. Satu

  Tulin ihan muita reseptejä etsimään enkä tietysti voinut ! Joudun varmaan kohta lähtemään mantelivoiostoksille. Tykkään hirveästi mantelivoista, mutta se on kallista ostettuna, joten se on mulle harvinaista herkkua.. :-)

  Vastaa
 6. Sini

  Voiks tän tehä ihan vaan ilman tota maapähkinä-/mantelivoita? :)

  Vastaa

Jätä vastaus

 • (ei julkaista)