Pikkusuolaiset

Kikherne-suolakeksit ja viininmaistelua

Minulla on vapaa viikonloppu! Tehtävälistalla ei ole kouluhommia, töihin ei tarvitse mennä, eikä ole muutakaan pakollista menoa. Tätä harvinaisuutta piti juhlistaa kuohuviinin ja naposteltavien kera. Leivoin ihania rosmariinilla maustettuja kikhernekeksejä, jotka olikin täydellistä naposteltavaa cashewtuorejuuston ja viinin kanssa.

kikhernekeksit

Kirjoitan blogissani aika harvoin mistään tuotteista, joita minulle tulee blogin kautta, mutta sain muutama viikko sitten yhteydenoton kiinnostavasta verkkokaupasta nimeltään Ekowine. Kyseessä on luomuviinien verkkokauppa, josta löytyy myös useita vegaanisia viinejä. Tällä hetkellä verkkokaupasta ei voi vielä hakea tuotteita vegan-merkin perusteella, mutta sellainen on kuulemma mahdollisesti tulossa lähiaikoina – vegaaniset tuotteet on kuitenkin selkeästi merkitty! Sain kaupasta testattavaksi muutaman viinin, joista prosecco pääsi tänään testiin. Se oli kyllä ihan täydellinen kaveri pienille naposteltaville, eli tällä kertaa kikhernekekseille ja cashewtuorejuustolle sekä viinirypäleille.

prosecco viini1

Pidän kovasti kuohuviineistä ja juonkin niitä varsinkin kesäaikaan mielelläni ihan sellaisenaan, alkupalojen tai pienen naposteltavien kanssa. Suosikkikuohuvani on tähän asti ollut Alkonkin valikoimista löytyvä kuivaakin kuivempi Can Vendrell luomucava, mutta tästä taisi kyllä tulla nyt uusi suosikki. Ihanan hedelmäistä, eikä niin rutivkuivaa kuin tuo cava. Ekowinen valikoimista löytyy muuten mm. oranssiviiniä. Enpä ole sellaiseen ennen törmännyt!

Mutta sitten ne keksit. Ne syntyvät neljästä raaka-aineesta ja sopivat loistavasti erilaisten vegaanisten juustojen tai vaikkapa hummuksenkin kanssa nautittavaksi.

Kikherne-suolakeksit

noin 25 kpl

 • 1 tlk (230g) kikherneitä
 • 1 dl täysjyväspelttijauhoja
 • 0,5 tl suolaa
 • 1 tl kuivattua rosmariinia
 1. Muussaa kikherneet esimerkiksi morttelissa. Sekoita joukkoon loput aineet. Taikina on tässä vaiheessa tiivistä ja juuri ja juuri vaivattavissa!
 2. Kauli taikinasta ohut levy kahden leivinpaperin välissä. Leikkaa levystä keksejä muotilla tai taikinapyörällä. Pyöritä ylijäänyt taikina taas palloksi ja kauli levyksi. Jatka, kunnes taikina on kokonaan käytetty.
 3. Paista keksejä 175 asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia tai kunnes keksit ovat rapeita ja saaneet hiukan väriä. Anna jäähtyä.
kikhernekeksit3 kikhernekeksit2

12 vastausta

  • Elina

   Sun kommentti oli vahingossa mennyt roskapostilaatikkoon, pahoittelut viiveestä!

   Kikhernejauhoja voisi kyllä kokeilla. Kokeilin aikaisemmin tehdä näitä gluteenittomasta jauhoseoksesta ja sillä reseptillä ei kyllä onnistunut, vaan taikinasta tuli aivan liian murenevaa.

   Vastaa
   • Aino Sutinen

    Teinkin kikhernejauhoista näitä, pysyy hyvin kasassa ja helppoa. Sekoitin kikhernejauhot ensin veteen, en tarkemmin mittaillut määriä. Lisäsin myös oliiviöljyä kun oli niin rasvaton resepti. Kiitos vinkistä!

    Vastaa
 1. Hosuli

  Oi nam, näyttää herkulliselta! En ois ikinä keksiny tehdä kikherneistä suolakeksejä! Mahtava idea.

  Vastaa
  • Elina

   Kikherneistä on yllättävän moneksi :) Mä en viitsisi jatkuvasti mussuttaa vehnäjauhoja, joten sen takia on tullut kokeiltua muitakin variaatioita.

   Vastaa
 2. Marja

  Aivan mahtavan kuuloinen idea! Jopa tämmöinen suolakeksinvihaaja innostuu heti, kun kikherneet ja rosmariini astuvat kuvioihin.

  Vastaa
 3. Minna

  Kuulostaa hurjan hyvältä! Kiinnostaisi kuulla kokemuksia, jos olet kokeillut tehdä näistä gluteenittomia korvaamalla speltin esim. tattarilla tai gluteenittomalla jauholla. Täytyy itse kokeilla jossain vaiheessa, kunhan kiireet hellittävät.

  Vastaa
  • Elina

   Hei Minna, kirjoittelin tossa ylemmässä kommentissa jo gluteenittomilla jauhoilla testaamisesta. En saanut hommaa silloin toimimaan yhtään, mutta saattaa olla, että jauhojen ja kikherneiden suhdekin oli eri. Täytyy vielä testailla!

   Vastaa
 4. Paula

  Tein gluteenittomia,kun kaupan keksit hajoaa käsiin.Vaihdoin vain jauhot Sunnuntain jauhoseokseen.Laiskana laitoin pellille nokareita ja muotoilin lättänäksi öljytyllä lusikalla,päälle vielä lisäsin rosmariinia ja pistelin haarukalla.Voitte uskoa, että tuli herkkuja.Kiitos kovasti perusohjeesta,lähden hakemaan lisää hernepurkkeja ja teen joululahjoja.

  Vastaa
 5. Anni

  Moi!
  Miten kauan keksit säilyvät hyvinä? Ajattelin tehdä omiin synttärijuhliini, jotka ovat kolmen viikon päästä. Millainen säilytys?

  Vastaa
  • Elina

   Nämä taisivat upota parempiin suihin alta aikayksikön, mutta en välttämättä ihan kolmea viikkoa säilyttäisi. Tiiviissä rasiassa joka tapauksessa kannattaa säilyttää :)

   Vastaa

Jätä vastaus

 • (ei julkaista)