Dipit, kastikkeet ja levitteet

Habanerokastike

Haluatko hien pintaan ilman lenkkeilyä? Tällä järjestyy!

habanerokastike

Turussa Cantina Aztecasta saa todella hyvää (ja tulista!) habanerokastiketta. Se on ihanaa fajitaksien välissä, mutta se on sen verran tulista, että veitsenkärjellinen riittää yhden tortillalätyn väliin. Minun on pitänyt kokeilla tehdä kotonakin jotain samantapaista jo pitkään, ja nyt pääsin tuumasta toimeen kun on tuo parin kilon habanerolaatikko tuhottavana.

Tämä kastike on todellakin tulista, joten jos et pidä chilistä, suosittelen jättämään kokonaan väliin! En siis ota vastaan valituksia jos kastike on niin tulista, ettei sitä voi syödä ;) Mies kylläkin oli sitä mieltä, että chiliä olisi voinut enemmänkin olla…

Sain edelliseen habanerohilloreseptiin palautetta, että habaneroja on paljon erilaisia ja tulisuusaste vaihtelee. Toki! Minulle nyt vain kulkeutui tuo laatikko nimettömiä punaisia habaneroja. Jos olet chilihifistelijä, voit tietenkin laittaa reseptiin juuri sitä habanerolajiketta kuin haluat.

Suosittelen muuten käyttämään kumihanskoja chilien käsittelyssä, varsinkin, kun niitä saa tähän reseptiin silputa useamman.

Habanerokastike

noin 4 dl

 • 3 punaista suippopaprikaa
 • 4 tomaattia
 • 6 punaista habaneroa
 • 2 banaanisalottisipulia
 • 2 isoa valkosipulinkynttä
 • 1 rkl öljyä
 • 1 tl korianterinsiemeniä murskattuna
 • 1 rkl punaviinietikkaa
 • 0,5 tl suolaa
 • 1 rkl sokeria
 1. Leikkaa suippopaprikat pitkittäin puoliksi ja poista siemenet. Laita paprikat uunipellille folion päälle kuori ylöspäin ja paahda niitä 225 asteessa grillivastuksen alla, kunnes kuori alkaa mustua. Laita paprikat kannelliseen rasiaan ja anna jäähtyä. Kuori ja pilko paprikat.
 2. Kalttaa tomaatit ja paloittele ne. Poista habaneroista siemenet ja paloittele nekin.
 3. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää korianterinsiement. Kuullota, kunnes niistä alkaa irrota tuoksu. Lisää sipulit ja kuullota pari minuuttia. Lisää pannulle habanerot, paprikat ja tomaatit. Keittele keskilämmöllä noin 15-20 minuuttia tai kunnes kaikki kasvikset ovat kunnolla pehmenneet. Mausta suolalla ja sokerilla.
 4. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Kaada kastike lasipurkkeihin.

P.S. Kastikkeet säilyvyydestä ei ole vielä tietoa. Palaan asiaan!

13 vastausta

 1. Malitsu

  Hauskan oranssi väri! Luulisi, että noilla aineksilla syntyisi punaisempaa soosia. Voisikin vaikka ottaa testiin tässä chilihullussa taloudessa…

  Vastaa
 2. Johanna

  Savuaromi voisi olla oiva lisä tuohon kastikkeeseen tai uunissa paahdettu paprika!

  Vastaa
 3. Paula Hiidenuhma-Valtonen

  Kuulostaa erinomaisen herkulliselta! Kasvatin tänä kesänä vähän hassuja chililajikkeita ja ensi vuodeksi olen suunnitellut ”järkevämpiä” lajeja ;)

  Vastaa
 4. Jael

  Habanerot ovat hurrrjan tulisia! Kerran postasin myös habanerokastikkeesta,mutta olion siihen lisännyt nektariinia.Vahvaa oli silti niin että ihan pieniä annoksia piti käyttää kerralla;D

  Vastaa
 5. Polkkapossu

  Moikka,

  Loistavaa, tulisen ystävä kumartaa. Jäin miettimään vielä, josko sokerin korvaisikin banaanilla. Ainakin se sopii hyvin makeuttajaksi tomaattipohjaisiin kastikkeisiin ja antaa vielä mukavan pienen makupläjäyksen bonuksena. Tähänkin voisi mennä.

  Mukavaa syksyn alkua :)

  Vastaa
  • Elina

   Kuulostaa muuten aika hyvältä tuo banaani. Täytyypä testata!

   Syksyn jatkoja sinnekin :) Pitäisi varmaan taas jotain turkulaisten ruokablogimiittiäkin järjestää?

   Vastaa
 6. Miia

  Laadin pari vuotta sitten aika samantapaisella ohjeella habanerokastiketta, kun satuin jostain saamaan ison kasan habaneroja. Siitä tuli hyvää (ja tietysti tosi tulista), mutta säilyvyys ei ollut kovin kaksinen (jääkaapissa), vaan homehtui yllättävän nopeasti. Jälkeenpäin mietin, että ehkäpä runsaampi etikan määrä auttaisi siihen. En kyllä tietenkään enää muista, paljon ohjeeseen kuului etikkaa.

  Vastaa
 7. Pullahiiri/Taru

  Ihanan näköistä soossia :) Saman tapaista olen joskus itsekin kokeillut, mutta tässä on taas hieman erilaisia mausteita ja makuja maustamassa kastiketta.

  Vastaa
 8. e.birdie

  Osaiskohan joku arvailla, kuinka kauan tuollainen kastike säilyy purkitettuna? Haluaisin säilöä parveke-chilisatoa talven varalle.

  Vastaa

Jätä vastaus

 • (ei julkaista)