Sallan suklaapikkuleivät

Ystäväni Salla on mainio leipuri. Olen päässyt herkuttelemaan näillä ihanilla kekseillä kyläreissuilla pari kertaa ja nyt sain reseptinkin käsiini. Hyviä leivonnaisreseptejä ei kannata tietenkään turhaan piilotella pöytälaatikossa, joten tässä resepti teillekin, olkaa hyvä! :)

suklaakeksit2

Tämä resepti menee minullakin korvan taakse ja keksit heti työn alle, kun kaipaan helppoja herkkuja vaikka vähän isommallekin joukolle. Ja miksei myös ihan muuten vain – tällainen syksyinen sadepäivä ei ole sekään yhtään hullumpi tekosyy ryhtyä keksienleipomispuuhiin! :)

Sallan suklaapikkuleivät

noin 30 kpl

  • 100 g vegaanista margariinia
  • 1,25 dl sokeria
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,25 dl kaakaojauhetta
  • 100 g tummaa suklaata rouhittuna
  • tummaa suklaata ja mantelirouhetta tms. koristeluun
  1.  Vaahdota (tai ainakin sekoita hyvin) rasva, sokerit ja siirappi.
  2. Lisää joukkoon loput aineet liikaa sekoittamatta.
  3. Muotoile taikinasta 3 kpl vähän litistettyjä, noin sormen paksuisia pötköjä suoraan pellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10-15 min.
  4. Koristele keksit esimerkiksi tummalla suklaalla ja mantelirouheella ja leikkaa vinoiksi paloiksi lämpimänä. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.

suklaakeksit

28 vastausta kirjoitukseen “Sallan suklaapikkuleivät

  1. Meidän äiti teki tällaisia suklaaviipaleita AINA, kun oltiin pieniä (ja vähän isompiakin)! En muista tähän hätään tarkkaa reseptiä, mutta täytynee testata nämäkin. :)

      1. Joo, kyllä se äidillä tallessa on, koska on näitä ihan parin vuoden sisälläkin ollut tarjolla. Ehkä ensi juhannuksena perinteisten munkkien kylkeen? ;)

  2. Mä olen joskus väsännyt vastaavia, mutta niissä oli muistaakseni suklaan tilalla kanelia ja kardemummaa! Ihan tajuttoman hyviä keksejä, mutta ohje pääsi hukkumaan. Voispa näitäkin testailla, koska eihän mikään missä on suklaata voi olla huonoa :)

    1. Ooh, tuokin versio kuulostaa herkulliselta!

      Onneksi on tämä blogi, niin tulee hyvät ohjeet kirjattua ylös. Irtopaperit ja yksittäiset reseptit hukkuu minultakin aina!

  3. Kuulostaapa hyvältä! Osaatko arvella kauanko näitä tai ylipäätään muitakin keksejä voi säilyttää? eli voiko jo alkaa leipoa jouluksi? ;)

    1. Ei aavistustakaan, koska ei meillä keksit säily ikinä paria päivää kauempaa (ne on siihen mennessä syöty!). Salla on kuitenkin menestyksekkäästi pakastanut näitä, joten ainakin siellä säilyvät hyvin jouluun saakka :)

  4. Hyvänen aika miten herkullisen näköisiä ja kuuloisia. Anoppi tekee niitä perinteisiä viipalepikkuleipiä, mihin ei tule suklaata. Jos otan yhden, otan toisen ja loppu on historiaa. En ole varma uskallanko näitä edes kokeilla! :D

  5. En olisi uskonut sanovani tätä, mutta mutta minusta nämä toimisivat paremmin vähemmän suklaisina. Ehkä joko suklaan tai kaakaon voisi jättää pois taikinasta. Taikina muuten oli tolkuttoman herkullista!

  6. Vanha postaus, mutta googlailin vegaanisia reseptejä ja törmäsin tähän ja mietin vain, että osaisitko sanoa, voiko margariinin sijasta käyttää rypsiöljyä? Minulla on jääkaapissa margariinia joka ei kuitenkaan ole vegaanista ja minulle on tulossa vegaanisia vieraita kylään, ja tahtoisin huomioida heidät tarjoilussa mutten viitsisi ostaa kokonaista uutta margariinipakettia tuon entisen kaveriksi.

    1. Rypsiöljy ei ikävä kyllä ihan sellaisenaan käy tähän, koska sitä ei voi vaahdottaa sokerin kanssa.

  7. Meillä leivotaan tämän kaltaisia Lea-tädin reseptillä ja nimellä Maailman parhaat piparit. Suklaata siihen ei tule mutta siirappia muistaakseni kyllä. Rapeita ovat ja niin hyviä, että saman tien menee kaupaksi :)

  8. Hmm, kokeilin, mutta jotakin meni pieleen. Tein ohjeen mukaan, mutta jätin suklaan pois. Taikina ei kiinteytynyt ja vartin jälkeen kun otin pois uunista hajosi vain muruiksi. Miten olette saaneet tämän toimimaan? :)

  9. Olen vasta opettelemassa vegaanista leivontaa ja on ollut jännittävää testailla erilaisia, uusia, reseptejä. Näitä leivoin tänään ja jää yhdeksi suosikeista. <3

  10. Vaikka en itse vegaani olekkaan, nää on silti maailman parhaita keksejä! Just on yks erä uunissa, ihan parhaita:)

  11. Tein voita käyttäen, mut oli virhe, koska en pysty leipomaan ,ei pysy kasassa. Onko kellään tietoa miten saisin leivottua nämä?As

    1. En keksi, miten se vaikuttaisi koostumukseen niin merkittävästi. Seurasitko varmasti ohjeistusta, eikä tullut mittavirheitä tms.?

  12. Tein voista ja onnistui hyvin. Laitoin kylläkin lusikalla sellaisia kekoja pellille… Tein muuten gluteenittomana ja toimi mainiosti!

  13. Joku virhe tässä reseptissä on. Ei kestä kasassa en saanut leivottua??????

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights