Yleistä ruokahöpinää

Teearvonta!

Tiesitkö, että sunnuntaina vietetään maailman vesipäivää? Tulevan vesipäivän kunniaksi teille luvattiin Ekolosta arvottavaksi Numin teetä! Numi-tee mukana tukemassa H2OPE-projektia, jolla lahjoitetaan varoja Charity: water -järjestölle.

numitea

Suomalaisena tulee helposti otettua vesi itsestäänselvyytenä. Meillä on sitä täällä yllin kyllin tarjolla, mutta välillä on hyvä muistuttaa itseään siitä, että kaikilla ei ole asiat yhtä onnekkaasti. Ekolossa on nyt maaliskuun aikana ollut käynnissä Maailman vesipäivän (World Water Day) kunniaksi vesikampanja, jonka avulla pyritään nostamaan tietoisuutta Maailman vesipäivästä ja sen sanomasta. Maailman vesipäivää vietetään vuosittain 22. maaliskuuta. Vesipäivää on vietetty vuodesta 1992 lähtien, jolloin YK:n yleiskokous julisti maaliskuun 22. päivän maailman vesipäiväksi. Vesipäivän tarkoituksena on lisätä tietoa vesivarantojen vaikutuksesta sekä taloudelliseen tuottavuuteen että sosiaaliseen hyvinvointiin. Vesipäivä toimii myös muistutuksena puhtaan veden tärkeydestä ja merkityksestä osana maailmanlaajuista kehitystä ja hyvinvointia.

Tänä vuonna Ekolon yhteistyökumppani Numi-tee on mukana tukemassa maailman vesipäivää H2OPE-projektilla. Numi tukee maailman vesipäivää varainkeruulla, jonka varoilla rahoitetaan kestävien vesiratkaisujen luontia alueilla, joissa niihin on erityinen tarve. Numin H2OPE-projektista voit lukea lisää tästä: http://www.numitea.com/h2ope

Ekolo lahjoittaa yhden päivän Numi-myyntien (la 21.3.2015 ) lisäksi koko maaliskuun H2OPE-projektin erityisteepakkausten voitot projektille. Varat menevät Charity: water -järjestön kautta tarvitseville. Ekolosta haluttiin vielä erityisesti mainita, että Charity: water -järjestön kautta lahjoitetut varat menevät 100 % kohteeseen. Järjestö toimii yksityisten henkilöiden tuella, joten rahankeruissa saadut varat eivät mene välikäsille. Charity: water-järjestön osoite on www.charitywater.org

Tiesitkö muuten, että kahviin verrattuna teenviljely kuluttaa moninkertaisesti vähemmän vettä? Ja että vegaaniruokavaliolla elävä säästää vettä sekasyöjään verrattuna huimia määriä! Mielenkiintoinen kaavio aiheesta löytyy Numi-teen sivuilta.

numitea2 [ARVONTA ON PÄÄTTYNYT. VOITTAJALLE ON ILMOITETTU HENKILÖKOHTAISESTI,]

Arvonta!

Ekolosta luvattiin teille teepaketti arvottavaksi! Pakettiin sisältyy

 • H2OPE-vesipullo
 • Together for H2OPE teepakkaus
 • Voittajan lempi(numi)teetä

Osallistut arvontaan vastaamalla kysymykseen millä keinoin sinä säästät vettä? viimeistään 31.3. Kerrothan samalla arvontaa varten, mikä on sinun lempi Numi-teesi. Valikoimaan voit tutustua Ekolon nettisivuilla.

Muistathan jättää toimivan sähköpostiosoitteen sille varattuun kenttään, jotta saan sinuun tarvittaessa yhteyden arvonnan päätyttyä. Arvonta suoritetaan 1.4. Onnea!

sponssi_musta (1)

Arvonnan tarjoaa Ekokauppa Ekolo

 

218 vastausta

 1. JL

  Säästän vettä esimerkiksi käyttämällä kukkien kasteluvetenä kesällä sadevettä. En ole vielä kokeillut Numi-teetä, joten valitsisin voittaessani teelajitelmapakkauksen, jossa on useampaa makua :)

  Vastaa
  • Tiitu

   Itse säästän vettä mm. hyödyntämällä akvaarion siivouksessa vaihdettavat vedet kukkien kastelussa, tulee samalla laitettua ravinteet kiertoon!

   Vastaa
 2. Rosa

  Säästän vettä esimerkiksi käymällä nopeasti suihkussa ja harvemmin. Lemppariteeni valikoimasta olisi Numi Decaf Ginger Lemon pussitee :-)

  Vastaa
 3. Laura Perttunen

  Säästän vettä noudattamalla kasvisruokavaliota ja olemalla suihkussa mahdollisimman vähän aikaa.

  Vastaa
 4. Anna

  Kiitos ensin erinomaisesta blogista! Säästän vettä syömällä kasvisruokaa, pesemällä täysiä tiski- ja pyykkikoneellisia, sulkemalla suihkun saippuoinnin ajaksi ja välttämällä turhia ostoksia – erityisesti puuvillavaatteiden valmistus kuluttaa hurjia määriä vettä.

  Vastaa
 5. Anna

  Ja vielä se toivomani Numi-tee: Emperor’s Puerh. Pahoittelen spämmäystä!

  Vastaa
 6. Leena Loisa

  Pyrin säästämään vettä siten, että: en ota pitkiä kuumia suihkuja/en lotraa turhaan ja pesen vain täysiä koneellisia astioita ja pyykkiä.
  En ole vielä maistanut Numi-teetä, mutta uskoisin pitäväni Moroccan Mint -teestä, sillä rakastan minttuteetä :)

  Vastaa
 7. Mirene

  Pyrkimällä välttämään turhaa veden juoksuttamista. Suihkuissa käymisessä olisi vielä parannettavaa…

  Vastaa
 8. Anniina T

  Vain täydet koneelliset astioiden ja vaatteiden pesua. Lempparitee: Black Vanilla

  Vastaa
 9. Tuuli

  Käyn aamuisin kylmässä suihkussa, niin ei tule oltua siellä kovin pitkään! :P (On toki muitakin hyötyjä kuin vain veden säästyminen.) Lemppari Numi-teeni on Gunpower Green. :)

  Vastaa
 10. Kirsi

  Säästän vettä lyhyillä suihkuilla ja käyttämällä mahdollisimman vähän riisiä, jonka viljelyyn menee paljon vettä.

  Vastaa
 11. nni.

  säästän vettä sitä turhaan valuttelemalla esim. jääkaapissa on aina kylmää vettä jottei sitä tarvitse valuttaa turhaan juomista varten. suihkussa lotraamisen lopettaminen on edelleen työn alla mutta edistystä on tapahtunut paljon.. haaveissamme on rakentaa oma koti tai kunnostaa vanha, eikä sinne tule vesivessaa.. :) mutta mökillä ei ole vesivessaa! :)

  Vastaa
 12. Minni

  Säästän vettä pesemällä vain oikeasti likaisia vaatteita ja täysinä koneellisina, ottamalla lyhyitä suihkuja ja tietenkin kasvisruokavaliolla. Lempparitee on rooibos! :)

  Vastaa
 13. A-M

  Jo lapsuudenkodissani opetettiin, että vettä ei juoksuteta turhaan, eli suihku kiinni saippuoinnin ajaksi, suihkussa ei seistä minuuttikaupalla, vajaita pesukoneellisia ei pyöritetä ja jos hanasta joutuu vettä juoksuttamaan (esim. odottamaan, että vesi kylmenee/lämpenee), tämä ”ylimääräinen” vesi otetaan talteen ja sillä huuhdellaan astioita tms. Äidilläni oli myös muita, vähän hullultakin tuntuvia vedensäästökikkoja, mutta ihan kaikkea en ole viitsinyt ottaa käyttöön. :)

  Vastaa
 14. Essi

  Säästän vettä käymällä lyhyissä suihkuissa, enkä jää lotrailemaan. Hiuksetkin pesen parhaimmillaan vain kerran viikossa, joten siinäkin säästyy. Tiskit tiskataan ja huuhdellaan altaissa, ei juoksevan veden alla.
  Ruokavalio on vege ja uusia vaatteita ostan ehkä kerran vuodessa, joten omalta pieneltä osaltani säästän myös tuotannossa kuluvaa vettä.

  Lempi Numi-tee on vihreä Moroccan Mint. :-)

  Vastaa
 15. Siippa

  Yritän säästää vettä pesemällä täysiä koneellisia, mikä on yleensä helppoa koska olen niin laiska siivoamaan. Käytän myös paljon villaisia vaatteita, joita tarvitsee pestä harvoin, enkä käy suihkussa päivittäin. Kasvimaan kastelen mahdollisuuksien mukaan sadevedellä. En ole koskaan maistanut Numi-teetä, mutta Maté Lemon kuullostaa kiinnostavalta.

  Vastaa
 16. Laura

  käytän vauvan maidon lämmittämiseen tarvittavan vesihaudeveden kukkien kasteluun. Ja maailmanlaajuisesti ajatellen – en juo kahvia, vain teetä.

  Vastaa
 17. Isa

  Mä säästän vettä sulkemalla hanan hampaiden pesun ja saippuoinnin ajaksi, partsipuutarhaan käytän mahdollisuuksien mukaan sadevettä, pesemällä täysiä koneellisia pyykin- ja astianpesukoneessa sekä olemalla kasvissyöjä :) kiva tietää, että teen juominenkin on tässä asiassa hyvästä! Mun lempparitee on aina vaan Lemon ginger.

  Vastaa
 18. Sara O.

  Säästän vettä esim. syömällä vegaanisesti, käymällä harvemmin suihkussa, ostamalla vaatteet kirpparilta… Nää kuuluu niin arkeen, ettei meinaa edes muistaa kaikkia tapoja. Vettä turhaan lorottavat ihmiset ärsyttää suunnattomasti, mutta tää on ihan hyvä muistutus itsellekin, ettei pääse unohtumaan, kuinka tärkeästä asiasta on kyse.

  Numi-teetä en ole itse asiassa päässyt maistamaan. Mitä tuolta nettisivuilta katsoin, niin Mate Lemon kuulostais tosi hyvältä, mutta oikeestaan mikä tahansa valkonen tai vihreä tee olis varmasti hyvää :)

  Vastaa
 19. Kaisla

  Säästän vettä kasvisruokavaliolla, pitämällä vettä jääkaapissa, ettei tarvisi valutella hanaa. Yritän pestä vain täysiä pyykki- ja tiskikoneellisia. Toisaalta tosin käytetään lapsella kestovaippoja ja pyykkikone pyörii joka päivä vähintään kerran ekstrahuuhtelulla varustettuna… Mutta ehkä kestot on silti parempia kuin kertsit.
  En ookkaan Numi-teehen tutustunut, mutta chai-tee toimii aina, joten se lienee lemppari.

  Vastaa
 20. emma

  Syön vegaaniruokaa ja koetan hillitä kahvihampaan kolotusta lisäämällä teen juontia ;)
  Numi-tee mauista olisi mukava kokeilla vaikkapa Rooibos-chaita.

  Vastaa
 21. rg

  Pyrin säästämään vettä mm. ottamalla lyhyempiä suihkuja, noudattamalla kasvisruokavaliota ja pesemällä pyykkiä mahdollisimman harvoin. Lempparitee on Decaf Ginger Lemon. Kiitos ihanasta blogista ja keittokirjoista! :)

  Vastaa
 22. Maarit

  Säästän vettä syömällä kasvisruokaa, välttämällä turhaa siivoamista ja pyykkäämistä ;-), käymällä pikapikaa suihkussa,… Numin teelajitelmaa olisi kiva kokeilla.

  Vastaa
 23. Suvi

  Säästän vettä syömällä kasvisruokaa, pesemällä harvemmin pyykkiä (vain täysiä koneellisia), ottamalla lyhyitä suihkuja yms… en ole numi teetä juonutkaan aijemmin! mate lemon kuulostaa hyvältä.

  Vastaa
 24. Päivi

  Yritän säästää vettä pikaisilla suihkuilla ja turhan veden valuttamisen välttämisellä. Suosikki teelaji on Gunpowder Green.

  Vastaa
 25. jenni tuulensuu

  Ripeät suihkut, täydet koneelliset pyykkiä, keitinvesien hyödyntäminen ja kahvin korvaus teellä täysin ovat minun vedensäästökeinojani :-)
  Lempitee Numi -valikoimasta olisi ehdottomasti Breakfast Blend!

  Vastaa
 26. Mervi

  Juon teetä (tosin ihan vaan maun vuoksi, tämä vesivertaus kahviin oli minulle uutta). Vaatteet ostan mahdollisuuksien mukaan kirpparilta ja käytän ne loppuun.

  Teevalikoimasta White orange spice houkutteli eniten :)

  Vastaa
 27. merikukka

  Säästän vettä ottamalla lyhyitä suihkuja, sulkemalla hanan välillä ja pesemällä täysiä koneellisia. Teevalikoimasta jasmiinitee kuulostaa hyvältä.

  Vastaa
 28. Henna

  Mä säästän vettä pesemällä täysiä koneellisia pyykkiä ja astioita. Ja yksin asuessa toi aika pitkään saa odotella, että ne täyttyy. Lisäksi suihkussa suljen hanan aina siksi aikaa kun saippuoin tai hieron shampoota.

  Mun suosikki-Numi on Emperor’s Puerh.

  Mukavaa viikonloppua!

  Vastaa
 29. Jenni

  Vettä tulee säästettyä turhan valuttamisen välttämisellä, suihku-ajan minimoimisella ja kasvisruokavaliolla.
  Numi-teemauista chai houkuttelee eniten.

  Vastaa
 30. R

  Vettä säästyy kun elämäntapa on ympäristöystävällinen; ei pitkiä suihkulotrauksia, ei kraanaveden juoksutusta, kasvisruokavalio, kierrätys yms. Oma lempparini on Golden Chai-teemaku :)

  Vastaa
 31. Hanski

  Säästän vettä siten, että suljen suihkun saippuoinnin ajaksi. Hampaiden huuhteluun otan veden mukiin hampaiden pesun yhteydessä. Suojelen vesistöä käyttämällä pyykinpesukoneessa fosfaatitonta pesuainetta. Käytän sadevettä ja järvivettä kesällä kukkien kasteluun. Minun suosikkiteeni on Numi Emperor’s Puerh pussitee.

  Vastaa
 32. Emilia

  Veden säästämisessä olisi kyllä parantamisen varaa, etenkin kun viihdyn turhan hyvin lämpimän suihkun alla.

  Yksi säästötapa on, etten pese turhan usein pyykkiä ja vain täysiä koneellisia. Toinen on sitten se, ettei hampaita pestessä juoksuta turhaan vettä… Mut nämä nyt ovat tällaisia itsestäänselvyyksiä!

  Yksi meidän äitiltä opittu kikka on semmoinen, että kierrätykseen meneviä tyhjiä tölkkejä ym. varten ei juoksuta erikseen vettä, vaan pesee ne samalla kuin tiskaa käsin astioita sitten ihan viimeiseksi siinä likaisessa vedessä, se riittää hyvin vielä tölkkien putsaamiseen.

  Vastaa
 33. Teija H

  Meillä ei lasketa turhaan vettä. Astianpesu- ja pyykinpesukone täytetään aina täyteen.

  Vastaa
 34. Joliel

  Säästän vettä mm. kasvisruokavaliolla, välttämällä veden turhaa juoksuttamista (esim. suihkussa hana sammutetaan saippuoimisen ajaksi ), pesen pyykkiä harkiten ja vain täysiä koneellisia. Meillä tiskataan käsin, mutta astioita ei huuhdella juoksevan veden alla, vaan altaassa. Säästän myös laittamalla vesikannun jääkaappiin, jolloin ei tarvitse juoksuttaa hanasta vettä turhaan saadakseen kylmää juotavaa. Varmasti olisi vielä petraamisen aihetta veden säästämisessäkin..
  Lempiteeni on Numi White Rose pussitee.

  Vastaa
 35. Nita

  Säästän vettä lyhyillä suihkuilla eikä vettä jätetä ikinä valumaan hanasta turhaan. Syön myös vegaanipainotteista kasvisruokaa ja pesen täysiä astianpesu- ja pyykkikoneellisia. Lempitee on Ginger Lemon. :)

  Vastaa
 36. Anna

  Veden säästäminen on niin selkärangassa, ettei sitä enää ees huomaa. Lapsuudenkodissa oli oma kaivo joka vähäsateisina kesinä saattoi kuivua, joten en oo koskaan oppinut pitämään vettä itsestäänselvyytenä. Kerrostaloasujana esim. sadeveden käyttö on harmi kyllä rajoitettua ja vesivessa ahdistaa ja luopuisin siitä heti jos se vaan olis mahdollista.
  Numi teetä en oo koskaan maistanut, suosikkia ei ole, eli kaikki kelpaa…

  Vastaa
 37. Tiina

  Säästän vettä pitämällä vesipulloa aina jääkaapissa, jolloin hanaa ei tarvitse valuttaa. Pyykkikoneessa pestään myös vaan täysiä koneellisia. Lempiteeni on Golden Chai. :)

  Vastaa
 38. Sanna

  Säästän vettä käymällä lyhyissä suihkuissa ja pesemällä vain täysiä astia- ja pyykinpesukoneellisia. Tykkään rooibos-teestä :)

  Vastaa
 39. Sara D.B.

  Hei! Säästän vettä esimerkiksi lyhyillä suihkuilla, käyttämällä järvi- ja sadevettä puutarhakasvien kasteluun sekä kierrättämällä pyykinhuuhteluvedet WC:n huuhteluun.
  Olisi hauskaa maistaa Numi Chocolate Puerh -teetä!

  Vastaa
 40. Tinksu

  Käytän vettä aina säästeliäästi, pesen vain täysiä tiski-ja pyykkikoneellisia, en lotraa suihkussa ja otan kesäisin kaiken mahdollisen kasteluveden joesta ja sadevesi-astioista.

  Tee-suosikki olisi rooibos chai ☺

  Vastaa
 41. Riitta S

  Säästän vettä syömällä raakaruokaa, ja jos keitän jotain,niin mahdollisimman vähällä vesimäärällä. Pesen mahdollisimman täysiä pyykkikoneellisia. Käyn suihkussa nopeasti, ja laitan sen kiinni hiustenpesun ja saippuoinnin ajaksi. En lotraa tarpeettomasti vettä autonpesussa.
  Lemppariteeni olisi Mate Lemon. :)

  Vastaa
 42. Ansku

  Säästän käyttämällä sadevettä pihan kukille ja kasveille.

  Vastaa
 43. Nana

  Heips, säästän vettä syömällä kasvispainotteisesti, pitämällä aina vettä vesikannussa (ei tule turhaan valutettua vettä), pesemällä täysiä pyykki- sekä astianpesukoneellisia. Tykkäisin Rooibos teestä! :)

  Vastaa
 44. Aino K

  Säästän vettä lyhyillä suihkuilla ja valuttamatta vettä turhaan. Haluaisin myös investoida vedenkulutukseltaan pienimpiin mahdollisiin kodinkoneisiin. : )
  Numi on merkkinä itselleni uusi, mutta Gunpowder kuulostaa hyvältä.

  Vastaa
 45. Iina

  Säästän vettä syömällä mahdollisimman vähän riisiä sekä käymällä suihkussa harvemmin ja nopeammin. Lempparini on ehdottomasti Golden Chai!

  Vastaa
 46. Kaisa

  Säästän vettä esim. syömällä kasvisruokaa, en juoksuta vettä turhaan, kerään sadevedet tynnyriin kasteluvedeksi ja pesen vain täysiä pyykki- ja tiskikoneellisia. Lempiteeni Numi-teevalikoimasta on Decaf Black Vanilla.

  Vastaa
 47. Nippu

  Säästän vettä vähillä suihkuilla, kuivakäymälällä, kasvissyönnillä, kulutuksen minimoinnilla… Numi-teet on ihania, kuinka voisi valita lempparin? :O Ehkä sitten vihreä jasmiini-tee, koska se loppui juuri ja kaipuu on suuri.

  Vastaa
 48. Mickan

  Säästän vettä olemalla kasvissyöjä ja pesemällä täysiä pyykinpesukoneellisia. Olen juonut vain Numin rooibos chai teen, olisi hauskaa kokeilla niitä kaikkia, mutta ehkä eniten kiinnostaa sitä choko-teetä :)

  Vastaa
 49. Emilia

  Säästän vettä pesemällä pyykin lähes aina puolikkaalla koneellisella ja kaatamalla koiran vesikupin vanhan veden lavuaarin sijaan kasveille :)

  Vastaa
 50. Aila

  Puhdas vesi on aika arvokasta ja sitä ei kannata tuhlata turhilla juoksutuksilla.
  Onneksi meillä ei ole vesituhlareita.
  Teehetket ovat tosi ihania ja aina voi kokeilla uusia makuja ja tuoksuja. Lemontee.

  Vastaa
 51. Veera Hursti

  Vettä säästetään täällä päin pesemällä täysiä tiski- ja pesukoneellisia, sulkemalla hana hampaiden pesun ajaksi (jättääkö joku vielä sen päälle?) sekä sulkemalla suihku siksi aikaa, kun levittää shampoota tai esimerkiksi ajaa säärikarvoja.

  Numi-teetä en ole vielä maistanut, joten tänne ehdottomasti sampler-teelajitelma olisi kova sana.

  Vastaa
 52. Jessica

  Säästän vettä syömällä vegaaniruokaa ja ottamalla lyhyitä suihkuja. Lempi Numi-tee on Golden Chai.

  Vastaa
 53. Riina

  Säästän vettä syömällä kasvisruokaa ja ainakin yritän olla läträämättä suihkussa hirveän pitkään. Haluaisin myös kokeilla tuota teelajitelmaa :)

  Vastaa
 54. Anna

  Varmasti säästän vettä sillä, etten tiskaa juoksevan veden alla, vaan täytän tiskialtaan. Lisäksi olen kasvissyöjä.

  Vastaa
 55. Satu

  mm. suihkuttelut pyrin pitämään mahdollisimman lyhyinä ja sulkemalla hanan saippuoinnin välillä, pyykkikonekkin menee vasta päälle kun koneellinen on täysi. Mökillä meillä kastellaan vihannespalsta vesisateella ja kerätyllä sadevedellä.
  Innolla odotan myös muiden lukioijoiden vedensäästöistä löytäväni uusia tapoja säästää vettä.
  Miellelläni kokeilisin Numi White Rosea, tilaisuuden tullen.

  Vastaa
 56. Talvikettu

  Meillä ei ole astianpesukonetta ja tiskaan astiat seisovassa vedessä, en juoksevan veden alla :) Olen myös vegaani :) En ole kokeillut Numi-teetä, joten lempimaku on avoinna :)

  Vastaa
 57. saya

  Ihana arvonta! Säästän käymällä nopeasti suihkussa ja pesemällä täysiä pesu- ja tiskikoneellisia. En ole maistanut, mutta Chocolate Puerh tee kuulostaa herkulliselta!

  Vastaa
 58. Aleksandra

  Vettä säästän kasvisruokavaliolla. Lemppari tee voisi olla Chocolate Puerh tee:)

  Vastaa
 59. Tiina

  Säästän vettä juomalla teetä, syömällä kasvisruokaa, pyykkään täysiä koneellisia, en jätä vettä turhaan valumaan suhkussa tai lavuaarissa, pesen vaatteita vain kun ne ovat likaisia. Ostan vähän vaatteita mutta harkitsen ostokseni tarkkaan, eli ostan pitkäikäisiä vaatteita.
  Lempi Numi-teeni on Chamomille Lemon, vaikka merkillä on tosin muitakin hyviä lajeja.

  Vastaa
 60. Aliina

  Säästän vettä pesemällä pyykkiä harvemmin, täysiä koneellisia. Käyn taloyhtiöni pesutuvassa, joten pyykkiä ei tule pestyä turhaan. Syön myös vegaanipainotteisempaa ruokaa kuin ennen.
  Valikoimasta silmään iski Black Vanilla :)

  Vastaa
 61. M

  Säästän varmasti vettä sillä, että en juoksuta sitä turhaan.
  Numi Chamomile Lemon Tea voisi olla hyvää.

  Vastaa
 62. Tanja

  Säästän vettä noudattamanna vegaanista ruokavaliota. Siinä vettä säästyykin yllättävän paljon :) ja suihkut pyrin pitämään aina mahdollisimman lyhyinä.
  Tuota Numi -teetä en itsekään ole (vielä) maistanut. Mate Lemon kuulostaa hyvältä!

  Vastaa
 63. Emma

  Säästän vettä noudattamalla kasvisruokavaliota ja pesemällä täysiä koneellisia astioita ja pyykkejä. Vaatteita pesen muutenkin harvoin, ja vesipesun sijaan tuuletan ja pakastan niitä usein. Tahroja poistan konepesun sijaan paikallisesti. Vaatteet myös kestävät kauemmin hyvänä kun niitä ei jatkuvasti pese koneessa :)

  Numi-teistä olen päässyt maistamaan vain Decaf black vanilla -teetä joka oli herkkua!

  Vastaa
 64. Sara

  säästän vettä pitämällä useampia kasvispäiviä viikossa. Lisäksi syön enemmän kalaa kuin lihaa. Turhan veden lorottamisen hampaidenpesun aikana olen myös lopettanut :)

  Vastaa
 65. Satu

  Yritän aina välttää turhaa veden juoksutusta ja syön melkein pelkästään kasvisruokaa. Suihkuja pitäisi kyllä vieläkin lyhentää.. :) En olekaan ennen maistanut Numi-teetä, koko valikoima kuulosti tosi hyvältä. Oma lemppari voisi olla vaikka Golden Chai.

  Vastaa
 66. Lotta

  Säästän vettä käymällä suihkussa vain muutaman kerran viikossa turhaan lotraamatta, pesemällä tiskini käsin sekä pesemällä pyykkiä vain täysinä koneellisina. Ja taitaa sitä vettä säästyä myös sen vuoksi, että muistan pestä rakkaan ajokkini, polkupyörän, hyvin hyvin harvoin :D
  Suosikkiteeni on Numi White Rose.

  Vastaa
 67. Mii

  Säästän vettä tiskaamalla astiat käsin ja vettä turhaan juoksuttamatta. Lisäksi pyrin pesemään pyykkiä vain täysinä koneellisina.
  Numi-teetä en ole koskaan maistanut mutta Chocolate Puerh vaikuttaa ihanimmalta. :)

  Vastaa
 68. Heli

  Luulen, että veden käytössäni olisi paljonkin parantamisen varaa. Pyrin kuitenkin säästämään esimerkiksi sillä, että en valuttele vettä turhaan. Ja pesen yleensä vain täysiä koneellisia pyykkiä tai tiskiä. Koitan myös opettaa jälkikasvulle, että yhden vesilasillisen takia ei tarvii valuttaa kymmentä litraa vettä, että vesi olisi tarpeeksi kylmää… se on taatusti kylmää nopeamminkin.

  Olen mintun ystävä, joten valitsisin teeksi tietenkin Moroccan Mintin!

  Vastaa
 69. Outi

  Olemme hankkineet vettä säästäviä kodinkoneita (pyykinpesu- ja
  tiskikone) ja käytämme niiden eko-ohjelmia. Pesemme vain täysiä koneellisia. Lempi Numi-teeni voisi olla Aged Earl Gray.

  Vastaa
 70. Johanna

  Säästän vettä nopeilla suihkuilla, noudattamalla vegaanista ja kahvitonta ruokavaliota. :) Numi-teetä en valitettavasti ole vielä päässyt maistamaan, mutta yleensä lemppareitani ovat rooibos ja mate eli jompi kumpi niistä!

  Vastaa
 71. Jona

  Säästän vettä olemalla kasvissyöjä. Pesen pyykkiä harvoin ja täysiä koneellisia. Suihkussa suljen hanan aina saippuoinnin ajaksi. En tiskaa astioita juoksevan veden alla. Siivoan harvoin. :D En ole Numi-teetä kokeillut, mutta sanotaan vaikka chamomille lemon tai moroccan mint.

  Vastaa
 72. Sonja

  Vettä säästän varmasti eniten elämällä vegaanisesti. Muutenkin yritän säästää vettä arjessa: lyhyet suihkut, astiapesukoneella astioiden tiskaus ja muutenkin mahdollisimman vähäinen vedellä lotraaminen ovat varmasti asioita, jotka vedensäästöön. Pyykkikoneessa käytän pika- ja eko-ohjelmaa. Vanhempani säästävät vettä vielä enemmän: suihkussa käydessä vettä kerätään ämpäreihin, jotka myöhemmin käytetään wc-pöntön huuhtelussa. Lisäksi he keräävät myös sadevettä pihalta ja sitäkin käytetään vessanpöntön huuhteluun. Kokeilisin mielelläni Numin Golden Chai -teetä.

  Vastaa
 73. Milla

  En juoksuta vettä, käyn harvemmin suihkussa ja sielläkin suljen hanan esim. shamppoon laittamisen ajaksi. Olen kasvissyöjä ja kiinnitän paljon huomiota vedenkulutukseeni.
  Numi-teet eivät ole ennestään tuttuja, mutta olisi huippua saada maistaa! Chocolate Mint kuulostaa hyvältä…

  Vastaa
 74. Sikkuralla

  En ole yleensä pitkään suihkussa, enkä laske vettä turhaan esim. hampaita pestessä. Pesen täysiä koneellisia. Lempparini on Black Vanilla.

  Vastaa
 75. Jael

  Asun maassa,jossa vettä ei ole tarpeeksi ja sitä pitää säästää,joten käytän esim, harmaata vettä. Käsienpesualtaassa on astia,johon kerään veden,ja käytän sitä esim, vessaan. Samoin tiskeihin käytetyn veden. Otan vain lyhyitä suihkuja. White Rose kuulostaa houkuttelevalta.

  Vastaa
 76. Maija

  Lyhyet suihkut, täysi pesukone lyhyillä ohjelmilla, vaatteiden peseminen vasta kun ovat likaisia oikeasti. Lasen opettaminen samoihin tapoihin. Ja kasvisruoka. Rooobos on suosikki!

  Vastaa
 77. Salla

  Pyrin vähentämään vedenkulutusta esimerkiksi syömällä pääsääntöisesti vain kasvisruokaa. Tiski- ja pyykinpesukoneet pyöritetään vain täysinä. Suihkussa en jää oleskelemaan, ja saippuoinnin/shampoonlaiton ajaksi suljen aina hanan. Aika helpoilla valinnoilla pystyy vähentämään huomattavasti omaa vedenkulutusta. Olen myös vähentänyt uusien vaatteiden ostamista, ja yrittänyt etsiä puuvillaa korvaavia materiaalia, esim. hampusta tehtyjä tekstiilejä. Numi-teestä valitsisin sekoituksen tai Ginger Lemonin :)

  Vastaa
 78. Marko

  Säästän vettä juoksuttamalla vettä vähemmän tiskatessa. Säästyy monta litraa! :) Numi Chocolate Puerh kuulostaa mielenkiintoiselta.

  Vastaa
 79. Jassu

  Säästän vettä hankkimalla tarvitsemani käytettynä tai lainaan muilta esim. vaatteet kirpparilta. Suihkussa peseydytään nopeasti, pestään vain täysiä koneellisia pyykkiä ja tiskiä. Vegaaninen elämäntapa auttaa niin monella tavalla :) Kahvia en juo ollenkaan, minttuteetä suosin.

  Vastaa
 80. Sara

  Säästän vettä lähinnä nopeilla suihkulla ja pysäyttämällä suihkun saippuoimisen ajaksi. Pyrin pesemään täysiä koneellisia pyykkejä ja astioita. Välttelen muutoinkin veden valuttamista turhaan. Ruoan vesikuluihin en kykene vaikuttamaan vielä kotoa asuessani.

  Numi Rooibos Chai tee kuulostaa hyvältä!

  Vastaa
 81. Katja

  Uskon käyttänäni vettä säästeliammin nykyään. Suurin muutos on varmaankin ajatusmaailmassa, jolloin asiaan kiinnittää enemmän huomiota.

  Itse teot ovat samanlaisia kuin jo yllä mainittu:
  * Pesen vain täysiä koneellisia ja vain oikeasti likaisia vaatteita
  * En valuta turhaa vettä suihkussa, tiskatessa, hampaita pestessä… Esim. otan vettä vesikannuun ja kylmä vettä odottaessa täytän kastelukannun. Saippuoinnin ajaksi suljen hanan.
  * Olen pikkuhiljaa siirtymässä vegaaniruokaan. Viimeinen kuukausi on mennyt ilman lihaa, munia ja maitotuotteita.
  * En juo kahvia, vain teetä.

  Numi tee on minulle uusi tuttavuus. Maistaisin mielläni joko vihreää tai valkoista teetä.

  Vastaa
 82. Miia

  Itse säästän vettä mm. sulkemalla suihkun aina kun levitän pesuaineet/shampoot ja sulkemalla vesihanan kun pesen hampaita :-) Olen myös lisännyt huimasti kasvispainotteista ruokaa ruokavaliooni enkä syö punaista lihaa enää ollenkaan.

  Black Vanilla Tea kuulostaa ihan mahtavalta!

  Vastaa
 83. Ville Itkonen

  Säästän vettä juomalla vain ja ainoastaan lähdevettä. Numi Golden Chai pussitee on mieluisin teemaku.

  Vastaa
 84. HanskuKoo

  Säästän vettä käymällä suihkussa vain pikaisesti. Teelajitelma olisi valintani. :)

  Vastaa
 85. Tuitiina

  Säästän vettä kesällä, kastelemalla keräämällä sadevettä ja kastelemalla sillä kasveja.
  Suihkussa sammutan veden juoksun aina kun saippuoin tai laitan shampoota.
  Miuluisin tee voisi olla White Rose pussitee.

  Vastaa
 86. Piupau

  Säästän vettä olemalla kasvissyöjä, käyttämällä kesällä sadevettä kasteluvetenä, nopeilla suihkuilla ja välttämällä yleisesti veden kanssa lotraamista. Vaatteet ostan pääasiassa kirpparilta ja pyykkikone laitetaan vain täysinäisenä käyntiin.
  Numi teet ovat uusi tuttavuus minulle, mutta ginger lemon kuullosti erittäin houkuttelevalta :)

  Vastaa
 87. Elina

  Hei, ja kiitos kivasta blogistasi! Säästän vettä kasvisruokavaliolla, olen entisestään karsinut maitotuotteitakin vähemmälle, jogurtista en ole vielä pystynyt luopumaan, mutta veden kulutus on siis menneisiin vuosiin verrattuna kuitenkin merkittävästi vähentynyt. Samoin pyrin ostamaan vain tarpeeseen ja käytän vaatteet loppuun asti ja lopuksi vielä ne hyödynnetään riepuina verstaalla. Samoin pesen vain täysiä pesukoneellisia ja käytän yhden hengen talouteen sopivia pienempiä laitteita. Ruokahävikkiäkin olen saanut pienennettyä, haastetta riittää vielä. Janojuomana aina vesi, eli sekin säästää vettä ymmärtääkseni:)

  Vastaa
 88. Elina

  Hei, ja kiitos kivasta blogistasi! Säästän vettä kasvisruokavaliolla, olen entisestään karsinut maitotuotteitakin vähemmälle, jogurtista en ole vielä pystynyt luopumaan, mutta veden kulutus on siis menneisiin vuosiin verrattuna kuitenkin merkittävästi vähentynyt. Samoin pyrin ostamaan vain tarpeeseen ja käytän vaatteet loppuun asti ja lopuksi vielä ne hyödynnetään riepuina verstaalla. Samoin pesen vain täysiä pesukoneellisia ja käytän yhden hengen talouteen sopivia pienempiä laitteita. Ruokahävikkiäkin olen saanut pienennettyä, haastetta riittää vielä. Janojuomana aina vesi, eli sekin säästää vettä ymmärtääkseni:) Ja lempiteeni on Numi Decaf Ginger Lemon pussitee.

  Vastaa
 89. Suvi

  Säästän vettä käymällä nopeasti suihkussa, käyttämällä astianpesukonetta tiskaamisen sijaan, pesemällä pyykkiä/tiskejä täysiä koneellisia ja näköjään sitten myös syömällä kasvisruokaa, vaikka en tiennytkään sen vettä säästävästä vaikutuksesta. :) Valitsisin mauksi Black Vanillan.

  Vastaa
 90. vilma

  Säästän vettä tiskaamalla aina mahollisimma paljon kerralla,vaikka se pino ei olekaan maailman esteettisin näky,mut ei viiti yhtä haarukkaa kerrallaan pessä. Joskus jos tiskiä on hurjasti, valutan uuden veden samalla huuhdellen jo pestyt tiskit. Paras Numi-tee on ehottomasti decaf black vanilla!

  Vastaa
 91. Irene

  Pesen vain täysiä astia/pyykkikoneellisia, en juoksuta vettä turhaan suihkussa…lempiteemaku olisi Numi Decaf Ginger Lemon !

  Vastaa
 92. Hukkakukka

  Säästän vettä esimerkiksi kastemalla kesäisin kukat sadevedellä sekä yrittämällä käydä suihkussa nopeasti. :) Numi Rooibos pussitee on suosikkini!

  Vastaa
 93. Sanja

  Opetin omia lapsia säästämään vettä, sillä lailla ettei juoksuttaa vettä turhan suihkun ja hampaiden pesun aikana.
  Haluaisin maista Camomile Lemon.

  Vastaa
 94. Jolana

  Lyhyet suihkut (muttei aina) enklä pese hiuksiani kovin usein. Pesen täyisiä pyykkikoneellisia.
  Numi White Rose tee kuulostaa parhaalta vaihtoehdolta :)

  Vastaa
 95. 365 hyvää päivää

  Samoilla tavoilla kuin jo monet edelliset vastaajat: kasvissyönnillä, täysillä pyykki- ja tiskikoneilla, lyhyillä suihkuilla… Ja nähtävästi teenjuonnilla kahvin sijaan, vaikka tätä en kyllä tietoisesti ole tehnyt! Vuosi ilman uusia vaatteita -haasteeseen osallistuminen taitaa auttaa myös, sillä puuvillan viljely vaatii paljon vettä, eli kirppistely ja ostojen vähentäminen siis ainakin osaltaan auttaa myös maailman vesitilannetta. Lempimakuni on Ginger Lemon.

  Vastaa
 96. TiinaH

  Täydet pesukoneelliset, mahdollisimman lyhyet suihkuajat ja sadeveden hyödyntäminen ovat täälläkin käytössä vedensäästömielessä – kohti yhä kasvispainotteisempaa ruokavaliota suunnaten

  Vastaa
 97. Pia

  Säästän vettä pitämällä suihkun mahdollisimman lyhyenä. Pyykkiä pestessäni pyrin keräämään koneen täyteen, tai joskus harvoin vajaita koneellisia pestessäni käytän puolitäytölle tarkoitettua eko-ohjelmaa, joka käsittääkseni kuluttaa vähemmän vettä. Vältän myös pesemästä vaatteita turhaan jokaisen käyttökerran jälkeen.
  Eniten kiinnostaisi Jasmine Green -tee.

  Vastaa
 98. Maarit

  Juomalla teetä kahvin sijasta :D

  Lempparitee voisi olla tuo golden chai.

  Vastaa
 99. Minna-Mari

  Pesen vain täysiä koneellisia pyykkejä ja astioita pestäessä. Lempi teetä Black Vanilla, rakastan vaniljaa! :)

  Vastaa
 100. Ansku

  Asunnossa olevan vesimittarin ja puolivuosittain tulevan tasausvesilaskun avulla pystyy hahmottamaan hyvin omaa vedenkulutustaan. Säästän vettä pesemällä vain täysiä koneellisia astioita ja pyykkejä, enkä koskaan viivy kauaa suihkussa. Tapoihini ei myöskään koskaan kuulu laskea vettä turhaan, vaan suljen hanan aina, jos en tarvitse vettä.

  Vastaa
 101. Paukkuliini

  Vettä voi säästää lyhyillä suihkuilla sekä tiskaamalla ja pyykkäämällä täysiä koneellisia. Käsitiskejä en pese koskaan juoksevan veden alla, ja pihalla meillä kerätään sadevettä kukkien kasteluun.

  Numeista kaikki vaihtoehdot ovat loistavia; jos on yksi pakko valita niin ehkä tuo Maté Lemon.

  Vastaa
 102. melika-

  Pyrin säästämään vettä sammuttamalla hanan kun en vettä tarvitse esim. suihkussa, tiskatessa ja hampaita pestessä. En myöskään pese pieniä koneellisia vaatteita vaan aina kerralla enemmän. Kokeilisin mielelläni Numi:n teemakua black vanilla. :)

  Vastaa
 103. juuliap

  Säästän vettä suihkussa sulkemalla hanan kun saippuoin itseäni. Niin en aina ole tehnyt… mutta onneksi sen ymmärsin!

  Paras teevaihtoehto Numi teestä on mielestäni Numi White Rose pussitee!

  Vastaa
 104. Jose

  Suihkussa pyrin aina käymään mahd. pikaisesti enkä lotraa vettä sillä aikaa, kun laitan shampoot ym. Pyykki- ja tiskikone eivät pyöri vajaina, toisinaan käytän myös eko-ohjelmia. Lihaa en syö ja maitotaloustuotteiden käyttöä olen vähentänyt korvaten niitä kasvisperäisillä vaihtoehdoilla.

  Numi-valikoimasta kiinnostaa Emperor’s Puerh.

  Vastaa
 105. Anu

  Kiitos tämän blogipostauksen aiheesta – tämä herätteli taas arvostamaan vettä ja miettimään omia päivittäisiä valintoja. Säästän vettä mm. syömällä vegaanisesti ja välttämättä pitkiä suihkuja. Mieluiten kokeilisin Black Vanilla-makua.

  Vastaa
 106. Johanna

  Säästän vettä lyhyillä suihkuilla. Mökillä käytänän järvivettä ulkosuihkussa ja kukkien kastelussa, sillä säästän ainakin juomakelopista vettä. Haluaisin kokeila Numi Chamomile Lemon pussiteetä. Kuulostaa niin hyvältä!

  Vastaa
 107. Fanni

  -En valuta vettä esim. hampaita pestessä tai tiskatessa.
  -Otan viileitä ja lyhyitä suihkuja: Lyhyempikin suihku saa paikat yhtä puhtaiksi + kylmä vesi on lämmintä halvempaa.

  Lemppari Numiteeni on Chocolate Puerh.

  Vastaa
 108. jenny

  vegaaniruokavaliolla, välttämällä ylimääräiset suihkut (käyn urheilun yhteydessä kuitenkin päivittäin), pesemällä vain täysiä pesukoneita (en omista tiskikonetta) ja olemalla tietoinen vedenkäytöstäni arjessa :)

  rakastan pu’erh teetä, eli chocolate versio siitä on lempparini :)
  kiitos jälleen huippublogista ja keittokirjoista!

  Vastaa
 109. M.

  Vältän veden turhaa juoksua. Tiskaan astiat käsin, ei ole astianpesukonetta, enkä aio hankkia. Vegaaniruokavalio. White Rose tee kiinnostaisi, ja vaikuttais hyvälle :) Kivaa kevään odotusta!

  Vastaa
 110. Riitta

  Suosikkiteeni on Emperor’s Puerh.
  En juoksuta vettä turhaan. Olen asunut maalla, jossa oli kantovesi. Kesällä saattoi kaivosta loppua vesi. Vesi on arvokasta minulle.

  Vastaa
 111. Marja

  Olen yleensä hyvin tarkka siitä, että vettä ei juoksuteta turhaan. Hana suljetaan silloin kun vettä ei tarvita juuri sillä hetkellä, eikä hanaa ole pakko pitää täysillä esim. astioita huuhdeltaessa. Samaten suihkussa pyrin olemaan mahdollisimman vähän aikaa ja pidän hanaa pienemmällä.
  En ole vielä maistanut Numin teetä, mutta koska minttutee on ikisuosikkini, kiinnostaisi kokeille Numi Moroccan Mint -teetä. :)

  Vastaa
 112. Soila

  Säästän vettä sillä etten pese astioita juoksevan veden alla, enkä liota itseäni suihkussa enempää kuin on tarvis.

  Lempi numi-teeni on ginger lemon vihreä tee

  Vastaa
 113. Lilja

  Säästän vettä käymällä nopeasti suihkussa.

  Numi Chamomile Lemon pussitee on lempparini.

  Vastaa
 114. Ninna

  En pese astioita juoksevan veden alla ja koneeseen menevistä astioista pyyhin jämät paperilla. Tuuletan vaatteita ulkona, niin ei tarvitse niin usein pestä. Suosikkiteeni olisi White Rose.

  Vastaa
  • Elina

   Tiesitkö, että astioiden ”esipeseminen” ennen astianpesukoneeseen laittoa on ihan turhaa. Paperin käyttäminen siihen tarkoitukseen on myös veden tuhlausta, sillä paperin tekemiseen käytetään myös melkoinen määrä vettä. http://www.hs.fi/koti/a1305912758652

   Vastaa
 115. Numi Decaf Black Vanilla pussiteeni

  Käyn harvemmin suihkussa ja kun käyn, teen sen vettä tuhlaamatta. Vettä en valuta turhaan muutenkaan ja laitan astiatkin tiskikoneeseen huuhtelematta. Käytän puutarhan kasvien kasteluun keräämääni sadevettä. Yritän myös opettaa lapsille, että vesi on arvokasta eikä sitä sovi tuhlailla.

  Kiinnostaisi kokeilla Numi Decaf Black Vanilla pussiteetä.

  Vastaa
 116. Oona

  Säästän vettä mm. noudattamalla vegaaniruokavaliota, pesemällä täysiä tiski- ja pyykkikoneita sekä välttämällä veden turhaa juoksutusta.

  Vastaa
 117. Minna Vuo-Cho

  Täydet koneet pyykissä ja tiskissä, ei juoksevaa vettä hampaita pestessä, kasvisten huuhteluvedet kukkapurkkeihin jne… Teestä olisi kiva kokeilla lajitelmaa, sillä nuo ovat minulle ihan uusi tuttavuus :-)

  Vastaa
 118. Siinatar

  Meillä on mies laittanut hanoihin jotkin erilliset säästöventtiilit. Vettä kuluu kuulemma paljon vähemmän ja käytössä tätä ei huomaa lainkaan =). Mukaan kivaan arvontaan!

  Vastaa
 119. EveliinaJ

  Säästän vettä eniten olemalla vegaani. Suljen hanat hampaita harjatessa ja suihkussa. Pesen täysiä koneita pyykkiä ja tiskejä ja usein eco- ja pikaohjelmilla. Lemppareita Numilta ovat erilaiset vihreät teet, liian vaikeaa valita yksi! Ehkä Mate Lemon on paras jos pakko valita.

  Vastaa
 120. Kaisa

  Taitaa olla niin syväänjuurtunutta tuo energian ja veden säästäminen, ettei enää edes hahmota niitä erityisiksi toimenpiteiksi :) En lorvi suihkussa, tiskaan vettä säästäen, syön kasvispainotteisesti. Lempi-Numi-teeni on Rooibos Chai, aivan ihanaa se <3

  Vastaa
 121. summersailing

  -Pesen vain täysiä pesukoneita ja tuuletan vaatteita mieluummin kuin pesen ne, jos käyttökertoja on ollut vain muutama.
  -Pihakasvit kastelen sadevedellä.
  -Syön kasvisruokaa.
  -Teen ostopäätökset harkiten ja ostan vain tarpeellisen.
  -Korjaan vuotavat hanat

  Lempiteemakuni on marokkolainen minttutee.

  Vastaa
 122. Hanna

  Veden säästäminen on mielessä mm. astianpesukonetta ja pyykkikonetta ostaessa. Vältän veden lotrausta myös suihkussa ja hampaita pestessä. Numi-teeistä kiinnostavimmalta vaikuttaa Emperor’s puerh. :)

  Vastaa
 123. nuunuu

  Säästän vettä käyttämällä astianpesukonetta, syömällä todella vegaanipainotteisesti (ts. kerran kuussa saatan käyttää eläinkunnan tuotteita), pesemällä täysiä pyykinpesukoneellisia, en luuhaa suihkussa… ynnä muuta, ynnä muuta :)

  Lemppari Numi-teeni on tällä hetkellä (en ole maistanut kuin muutamia) Emperor’s Puerh. Seuraavaksi taidan kokeilla Rooibos Chaita, kuulostaa namilta!

  Vastaa
 124. Amanda

  Minä säästän vettä arjessa käyttämällä aina pesukoneissa pikaohjelmia, käymällä pikasuihkussa, syömällä paljolti vegaanisesti.. Aika paljon valitettavasti tulee kyllä käytettyä vettä kun on vaippaikäinen perheessä! :( teelaaduista minun sydäntäni lähellä on mate elikkä tarkemmin Numi Mate Lemon, nams!

  Vastaa
 125. Sini

  Säästän vettä lyhentämällä suihkuaikaa, leikkasin jopa hiukset lyhyiksi osittain sen takia. Yritän myös säästää vettä keittiössä esim. täyttämällä tiskialtaan vain puoliksi, jos tiskiä ei ole paljon. Teen keittoon kuluu kyllä jonkin verran vettä, tykkään Numin rooiboksesta.

  Vastaa
 126. Juniper

  Meillä säästetään (porakaivo)vettä ottamalla talteen sadevedet saaveihin, jotka asetamme rännien alle. Pyykkiä kokoamme sopivan määrän, ennen kuin laitamme pesukoneen säästöohjelmaan.

  Suosikkiteeni on: Numi Gunpowder Green

  Vastaa
 127. Heidi

  Säästän vettä käymällä nopeasti suihkussa ja yleensäkin kaikessa, missä vettä tarvitsen yritän selviytyä mahdollisimman vähällä vesimäärällä. Suosikkini Numi teevalikoimasta on Moroccan mint.

  Vastaa
 128. Tuula

  Kasvisruoalla ja esim. käyttämällä kesällä kaivoa, josta saa kaikki kasteluvedet. Numi Chocolate Puerh kuulostaa hyvältä :)

  Vastaa
 129. tikku

  Säästän vettä käymällä lyhyissä suihkuissa, olemalla kasvissyöjä ja ylipäätään yrittämällä käyttää vettä kaikessa mahdollisimman vähän.
  Jasmine green kuulostaisi hyvältä.

  Vastaa
 130. Jansku

  -Pesen täysiä koneellisia pyykkiä.
  -Käytän esim. juomalasia, teekuppia tai leipälautasta useamman kerran sen sijaan, että laittaisin ne heti pesuun.
  -En lotraa suihkussa tarpeettomasti vedellä.
  -Kierrätän ja ostan harkiten uutta.
  -Suosin kasvisruokaa.

  Suosikkiteeni: Numi Decaf Ginger Lemon

  Vastaa
 131. Anne

  Pesen täydet koneelliset,lorotan vettä mahdollisimman vähän aikaa… Teelajitelmaa toivoisin.

  Vastaa
 132. Sofia

  Meillä on hanassa ja suihkussa erityis suuttimet,jotka pitäisi säästää vettä,myös vältän turhaa veden valuttamista. Haluaisin roiboos-teetä.

  Vastaa
 133. Henna73

  En valuta vettä turhaan suihkussa ja hampaanpesussa

  Numi Chocolate Puerh on mun suosikki

  Vastaa
 134. Lemmi

  Vettä pyrin säästämään lyhyemmillä suihkuilla, pyykinpesukoneet täysiä ja eco ohjelmalla ja muutenkin vettä ei huvin vuoksi meillä lorotella + toki kasvisruokavalio. Numi teet ovat minulle uusi juttu, mutta rooibos chai tee kuulostaa hyvältä! :)

  Vastaa
 135. Jenni

  Säästän vettä pesemällä täysiä koneellisia, välttämällä veden valuttamista turhaan ja kasvisruokailemalla. Lempi Numi-tee on vaikka Jasmine green

  Vastaa
 136. Pauliina

  Säästän vettä mm suosimalla kasvisruokia, välttämällä suihkussa lotraamista, ottamalla puutarhan kasteluveden läheisestä purosta sekä käyttämällä pesukoneissa aina eko-ohjelmia. Teelajiksi valitsisin golden chai -teen.

  Vastaa
 137. Arja

  säästän vettä suihkussa käyn nopeasti,pyykin pesen vettä säästävällä ohjelmalla,kukat kastelen sadevedellä,pesen täysiä koneellisia jne! numi late lemon on hyvää teetä!=)

  Vastaa
 138. jutska

  mökillä usein mietin ,miten vähällä vedellä ihminen oikeasti tulisi toimeen! kun on siellä kantovesi!kotona säästä eko ohjelmia käyttämällä ja muutenkin muistutan lapsia turhasta veden valuttamisesta! kaikki teet on hyviä!

  Vastaa
 139. Tuula

  Säästän vettä pesemällä vain täydet koneelliset pyykkiä ja astioita, enkä myöskään ”lotraa” turhaa vettä suihkussa. Kesällä tietenkin käytän mahdollisimman paljon sadevettä, esim. kasteluun. Numi teetä en ole valitettavasti päässyt vielä nauttimaan, joten mieliteetä on vaikea valita, olen kuitenkin vannoutunut vihreän teen ystävä joten Gunpowdwer green voisi olla suosikkini.

  Vastaa
 140. iiris

  Säästän vettä sulkemalla hanan kun saippuoin.
  Lempi teeni on vanilja

  Vastaa
 141. Tarja

  Säästän vettä välttämällä kaikkea turhaa veden valutusta. Esim. pidän vesikannua jääkaapissa jotta saan helposti kylmää vettä ja pesen täysiä koneellisia.

  Numi Golden Chai pussitee kuulostaisi hyvältä lempiteeksi.

  Vastaa
 142. Ronja

  Säästän vettä pikasuihkuilla, pesemällä täysiä pesukoneellisia ja välttämällä muutenkin turhaa lotraamista.

  Mieliteeni on Numi White Orange Spice pussitee.

  Vastaa
 143. Kaisa

  Säästän vettä varmasti eniten suihkussa. Hana ei ole kokoaikaa auki ja pääosin suihkuttelen poikaystäväni kanssa. :D
  Numin tee-laatuja en ole (vielä) maistellut, mutta voisin veikata, että lemppariksi menisi decaf black vanilla tai rooibos chai.

  Vastaa
 144. jomppuomppu

  Kaikki turha veden valutus pois ja pesukoneet täysinä pyörimään! Syön kasvisruokaa ja kahvin sijasta juon teetä. Olen suuri vihreän teen ystävä, joten Gunpowder on valintani!

  Vastaa
 145. Anette

  Säästän vettä käymällä lyhyissä suihkuissa ja pyrkimällä pesemään täysiä pyykkikoneellisia. Lemppariteeni Numilta on rooibos chai.

  Vastaa
 146. RiittaLi

  uudet, sähköä ja vettä säästävät kodinkoneet. Suosikkitee on White Rose

  Vastaa
 147. Heli Haataja

  Säästän vettä monin keinoin: Tiskatessa huuhtelen juoksuttamalla vettä mahdollisimman vähän. Suihkussa, suljen hanat kun saippuoin itseni. Kerään kesäisin sadevedetvedet puutarhan kasteluun. Peseydyn kerran viikossa kunnolla saunassa ja otan pikasuihkuja pari kpl viikossa. Pyykkiä pestessä keskityn vaatteiden pesuohjeisiin, näin myös säästää vettä, olen kuullut. Meillä myös korjataan vuotavat hanat välittömästi. Yksi syy,ekologisuuden rinnalla, veden säästöön on vesilaskut. Meillä kun on mittarit.
  Minun on hankala valita lemppariani Numi -teistä, joten laitan top 3: 1. chamomille lemon 2.Moroccan mint 3. White rose . Nämä kolmekaan ei ole paremmuus järjestyksessä…

  Vastaa
 148. L

  Säästän vettä mm. välttämällä tarpeetonta veden lotrausta ja suosimalla kasvisruokaa.

  Numi-teistä Emperor’s Puerh vaikuttaa parhaalta.

  Vastaa
 149. Emmi

  Vettä pitäisi säästää suihkussa käydessä, mutta minulle se on vaikeaa. Unohdun lähes aina omiin ajatuksiini suihkussa käydessäni.

  Säästän vettä olemalla säästeliäs astioita huuhdellessa. Juoksevaa vettä ei saa liikaa käyttää. Tiskikone ja pyykinpesukone käynnistetään yleensä vain täysinä. (Tosin valkopyykin kanssa pitää tehdä poikkeus, sillä sitä ei meillä kerry tarpeeksi.) Tiskikoneessa käytämme vähemmän vettä ja energiaa kuluttavaa eko-ohjelmaa.

  White rose -tee kuulostaa parhaalta. En tosin ole päässyt sitä (tai muitakaan makuja) maistamaan.

  Vastaa
 150. Jenni

  Vältän turhaa vedenjuoksutusta tiskatessa ja suihkussa käydessä sekä pesemään täysiä koneellisia pyykkiä.

  En ole maistellut Numi teetä, mutta Decaf Ginger Lemon vaikuttaa kiinnostavalta.

  Vastaa
 151. Saima80

  Säästän vettä kuluttamalla mahdollisimman vähän sekä olemalla vegaani. Usein unohdetaan se, että ihan kaiken valmistamiseen tarvitaan vettä ainakin välillisesti, joten kaikki kuluttaminen kuluttaa myös vettä, olipa kyseessä ruoka, vaatteet, kodinkoneet tai mikä tahansa.

  En ole kokeillut Numi-teetä, mutta mielelläni kokeilisin Numi Mate Lemon pussiteetä.

  Vastaa
 152. Liisa

  Pesen vain täysiä pyykki- ja astianpesukoneellisia.
  Ja lempi eteni on Moroccan Mint

  Vastaa
 153. Hanna

  Mahdollisimman monin keinoin säästän vettä – uusimpana keinona suihkumittari – 4 minuuttia tehokasta suihkuaikaa riittää!

  Teesuosikki on ehdottomasti Chocolate Puerh, jota metsästin pitkään ja tuloksetta, kun se poistui lähikaupan valikoimista. Kiva tietää, mistä sitä löytyy, kiitos

  Vastaa
 154. Riikka

  Meillä säästetään vettä välttämällä lutraamista eli lyhyet suihkut, täydet pesukoneelliset jne. Lisäksi tietysti syömisten kautta. Lemppariteeni on ehkä White Rose.

  Vastaa
 155. Maiju

  Kun keitän vettä teetä varten, käytän loput kiehautetusta vedestä kukkien kasteluun. Totta kai kasvisruoka on paljon vettä säästävämpi vaihtoehto lihalle, ja sekasyöjillekin valmistan mieluummin rehukertoimeltaan ja vesijalanjäljeltään mahdollisimman ekologisen vaihtoehdon.

  Numi-teepaketeista mukavin vaihtelunhaluiselle on Numi Mini Sampler Teelajitelma, mutta yksittäisistä Gunpowder Green.

  Vastaa
 156. Siru

  Vettä säästän vegaaniudellani ja sillä, etten pese hiuksiani enää yhtä usein. Suihkussa kun tulee käytyä paljon nopeammin kun ei tarvitse huolehtia hiuksista. Numi-teetä en ole aiemmin maistanut, joten jos satun voittamaan voit laittaa mukaan vaikka oman lempparisi :)

  Vastaa
 157. Adalmina

  Säästän vettä olemalla kasvissyöjä, enkä juoksuja vettä koskaa turhaan. Lempparitee ehkäpä Moroccan mint :)

  Vastaa
 158. Tiina

  Säästän vettä syömällä vegaanisesti, välttämällä turhaa veden juoksuttamista (kylmä vesi jääkaapissa, huomioimalla veden käytön tiskatessa, sulkemalla hanan saippuoinnin ajaksi).

  Minua kiinnostaisi maistaa Numi Decaf Black Vanilla pussiteetä.

  Vastaa
 159. Tanja

  Olen kasvissyöjä, juomavettä aina jääkaapissa valmiina, täydet pesukoneelliset … ;o)
  Lempparitee: Numi Decaf Ginger Lemon

  Vastaa
 160. Mimmi

  Syömällä kasvisruokaa ja valitsemalla riisin sijasta kotimaista ohraa tai kauraa.

  Valitsisin lajitelman.

  Vastaa
 161. Milla

  Säästän vettä syömällä vegaanipainotteista kasvisruokaa, pesemällä vain täysiä koneellisia pyykkiä ja ostamalla suurimman osan vaatteistani kirppareilta. En ollut kuullut että kahvi kuluttaa enemmän vettä kuin tee, mutta sitä (ja riisiä) tuleekin onneksi kulutettua aika vähän :) Numi teitä en ole maistanut, mutta moroccan mint houkkuttaisi eniten!

  Vastaa
 162. SatuKoo

  Säästän vettä käymällä lyhyissä suihkuissa, pesemällä vaatteita ja tiskejä aina vain täysiä koneellisia sekä kiinnittämällä huomiota siihe, etten valuat hanasta vettä turhaan.
  Numi-teetä en ole vielä maistanut, siksipä Inspired Moments voisi olla minulle sopiva :)

  Vastaa
 163. Ipa

  Säästän vettä pesemällä vain täysiä koneellisia astioita ja pyykkiä. Lisäksi välttelen aktiivisesti kaikkea ylimääräistä veden lotraamista.
  Teesuosikki on rooibos chai!

  Vastaa
 164. inna

  Ensisijaisesti säästän vettä vegaanista elämäntapaa noudattamalla ja monilla muin keinoin. Lempparitee on ginger lemon.

  Vastaa
 165. mmjulia

  Säästän vettä monilla pienillä teoilla. En lotraa turhaan suihkussa tai keittiössä, pesen täysiä koneellisia sekä tiskejä että astoita ja syön vegaani ruokaa. Käytän myös usein pyykkejä pestessäni koneen säästö-ohjelmaa.
  Numi-tee ei ole itselleni tuttu, mutta maku Ginger-lemon kuulostaa hyvältä. :)

  Vastaa
 166. Mariella

  Moikka!
  Itse säästän vettä eniten varmasti sillä, etten lotraile turhia. Käytän eko-ohjelmia niin astian- kuin pyykinpesussa ja pesen täysiä koneellisia. Kasvissyönnillä vaikutan myös. Meillä on myös kotona sadevesikaivo, josta saadaan vedet kukkien kasteluun, auton ja pyörien pesuun yms. :)

  Numi-teetä en ole maistanut koskaan, mutta Moroccan Mint kuulosti tosi hyvältä.

  Vastaa
 167. Iinala

  Vettä säästän kasvis-/vegaanisella ruokavaliollani eniten. Muuten säästän vettä ihan maalaisjärkeä käyttäen, tiskaan käsin enkä lotraile turhia :)

  Haluaisin kyllä kokeilla tuota White Rose pussiteetä :)

  Vastaa
 168. Clashh

  Säästän vettä esimerkiksi noudattamalla vegaaniruokavaliota, käymällä suihkussa mahdollisimman nopeasti ja pesemällä täysiä koneellisia astioita ja pyykkejä eko-ohjelmalla. Muutenkin yritän ylipäätään kiinnittää huomiota siihen, etten juoksuta vettä turhaan.

  Numi-teet eivät ole minulle ennestään tuttuja, mutta ainakin Mate Lemon kuulostaa tosi hyvältä!

  Vastaa
 169. Jaanaaj

  Kiitos mainiosta blogista :)
  Säästän vettä kuten monet muutkin vastaajat täällä, välttämällä turhaa veden valuttamista. Lisäksi pyykkikone on tarkoituksella valittu vesi- ja energiapihiksi.

  Suosikkiteeni Numilta on White Orange Spice.

  Vastaa
 170. Minna P

  Ihana arvonta teenystävälle! Numi suosikki on Ginger Lemon.
  Vettä yritän säästää mm. suihkussa, pesen vain täysiä koneellisia pyykkejä ja vältän pesemästä astioita juoksevan eden alla.

  Vastaa
  • heidi

   suurimman vesisäästön oon huomannu tulevan suihkuajan lyhentämisellä :) montamonta litraa säästyy ku lyhentää lotraamista :)

   Numi suosikkini on Chocolate <3

   Vastaa
 171. Kati

  Asuntoni vesihanojen virtaus on säädetty normaalia matalammalle. En myöskään juoksuta vettä turhaan suihkussa, juodessani tai ruokaa tehdessä. Pesen aina täysiä pyykki ja astianpesukoneellisia. Valitsen aina lyhimmät pesuohjelmat. Ostan vaatteita harvoin ja suurimman osan kirppareilta. Kasvisruokavalioni säästää myös vettä.
  Teelajitelma on suosikkini.

  Vastaa
 172. miljaryyni

  Olen harventanut suihkukertoja ja lapset käy samalla kylvyssä. Jos keitä kahvia, käytän yhden kupin pressopannua? Kerään myös kasteluvedet kasvimaalle ja emme esipese tiskejä vaan kaapimme biojätteeseen. Pyykinpesua yritän harventaa. Pidän vaniljaa ja greippiä sisältävistä teistä.

  Vastaa
 173. Essi

  Omaa vesijalanjälkeäni pienentää se, että olen kasvissyöjä ja ostan esimerkiksi uusia vaatteita harvoin. Arjessa pyrin säästämään vettä käymällä suihkussa rivakasti ja pesemällä aina täysiä konellisia pyykkiä/astioita.

  Lempparini Numi-teemauista on kamomilla-sitruuna.

  Vastaa
 174. Laura

  Yritän sulkea hanan suihkussa shampoon levityksen ajaksi. Tiskatessa en tiskaa juoksevan veden alla.

  Vastaa
 175. Tiina

  Vettä säästän lyhyillä suihku ajoilla
  Lempitee, chai rooibos

  Vastaa
 176. Jenna

  Säästän vettä kasvissyöjänä ja kierrättämällä.
  Suosikkiteeni Numilta on Golden chai.

  Vastaa
 177. Iidu

  Arjen pienet valinnat, kuten hiukkasen lyhyempi suihku ja mahdollisimman vähän pakatut elintarvikkeet, auttavat minua säästämään vettä. Kasvissyöntiä takana myös lähemmäs kymmenen vuotta. Lemppari Numi on aina niin ihanan aroomaattinen Jasmine Green.

  Vastaa
 178. Hailie

  Säästän vettä laskemalla päivän juomavedet kerralla kannuun jääkaappiin. Näin ei tarvitse monta kertaa laskea hanasta alkuun tulevaa lämmintä ”hukkavettä”. Syön todella vähä lihaa (jonka tuotantoon menee paljon enemmän vettä kuin kasvisten) enkä vietä suihkussa paljoa aikaa.

  Lempparina voisi mennä Moroccan Mint.

  Vastaa
 179. Marika

  Säästän vettä arkisilla pienillä valinnoilla, eli en vietä suihkussa pitkiä aikoja ja pesen vain täysiä koneellisia pyykkiä ja astioita. Vedenkulutukseni on ilmeisen pieni, koska kahdenhengen taloutemme käyttää vähemmän vettä kuukaudessa, kun mitä on mitoitettu yhdelle hengelle.

  Numi teetä en ole vielä kokeillut, vaikka innokkaana teenjuojana olenkin niitä usein kaupassa tutkinut. Teelajitelma olisi siis valintani, jotta pääsisin etsimään omaa suosikkiani.

  Vastaa
 180. Henni

  Säästän vettä kasvisruokavaliolla, nopeilla suihkuilla, käyttämällä usein tulppaa tiskialtaassa, ”jämävesi” vaikka kartonkipakkausten huuhtomiseen, ostan kodinkoneet vettä säästävinä.

  Numiteetä en ole kokeillut, mutta suosikkini on yleensä minttutee, joten Maroccan Mint.

  Vastaa
 181. LauraAnneli

  Perus säästötapojen lisäksi kaadaan jäähtyneet teeveden jämät viemärin sijaan kukille. Suosikkitee marokkolainen minttu

  Vastaa
 182. Ronja

  Käytössä aina lyhyet eco-pesu-ohjelmat tiskikoneessa ja pyykkikoneessa, en pese puolitäysiä. Shampoottomuus; hiusten pesu vain kerran viikossa, päivittäin vain pikasuihku. Vesihanat kiinni aina, ku vettä ei juuri tarvita, esim. hammaspesun aikana tms. Ruoanlaitossa/kahvinkeitossa jne. aina vain täsmämäärä vettä. Vegaaniruokavalio.

  Vastaa
 183. Maijha

  Vettä säästän yksinkertaisesti käyttämällä sitä fiksusti: en jätä hanaa valumaan hampaita/kasvoja pestessä silloin kun en vettä tarvitse, pesen vain täysiä koneellisia vaatteita ja tiskejä, töissä otan kasvienkasteluveden suoraan akvaariosta ja porukoiden luona hyödynnän sadevettä kun mahdollista, porukoilla kesäisin lomaillessa käytän myös mieluumin ilman vettä toimivaa ulkovessaa, en kylpyammeen omistamisesta huolimatta käytä sitä turhan usein ja tietysti otan niin lyhyitä suihkuja kuin mahdollista (ilman että annan veden valua samalla kun hieron shampoon hiuksiin ja saippuan kropalle), en laita hanaa valuttamaan toivossa että se peittäisi vessakäyntini mahdolliset äänet kun viereisessä huoneessa on joku * ja käsinkin tiskatessa yritän käyttää vettä niin vähän kuin mahdollista.

  * tämä taktiikka on yksinkertaisesti ihan käsittämätön, ja käsittämättömän yleinen! Kyllä kaikki tietävät suunnilleen mitä vessassa yleensä tapahtuu ja miltä se kuulostaa, miksi siis kuvitella että vesihanan avaaminen täysille peittäisi mahdolliset äänet ja niiden aiheuttamat mielikuvat, jos jonkun nyt toisten vessakäyntejä tarvitsee niin aktiivisesti kuunnella ja ajatella?

  Numin teestä en ole aiemmin edes kuullut (*häpeäpunastus*), mutta Mate Lemon -tee kuulostaa ihanalta: vihreää teetä juon muutenkin joka päivä, ja mateen hullaannuin Islannissa, jossa nautimme tuota juomaa autenttiseen eteläamerikkalaiseen tapaan argentiinalaisen työkaverini raahattua mukanaan itse matea sekä erityistä matekuppia ja ”pilliä” jo yli puoli vuotta kestäneellä reissullaan ympäri maailmaa. Ahh memories!

  Vastaa
 184. Saara

  Säästän vettä olemalla vegaani, en juoksuta vettä turhaan (esim. suihkussa hiustenpesun aikana suljen hanan), en ruokaa laittaessa juoksuta vettä ja pyrin välttämään turhaa kulutusta, sillä kaikkien tavaroiden ym. tuottamiseen tarvitaan vettä. Lempi Numi -tee olisi Jasmine Green. :)

  Vastaa
 185. SB

  Pyrin välttämään turhaa vedenvalutusta ja pesen täysiä pesukoneellisia. Suosikkiteemaku White rose.

  Vastaa
 186. Ougi

  Rooibos Chai kuulostaa parhaalta!

  Vettä säästyy kasvissyönnillä ja perusmaalaisjärjellä: miksi lorottaa hanasta vettä hampaiden pesun aikana, kun hammasmukit on keksitty; pyykkiä kertyy säästeliäästi tasan koneellinen viikossa eikä lakanoita tarvitse vaihtaa kuin pari kertaa kuussa; perunatkaan eivät tarvitse täyttä vesikattilallista, jos ne laittaa puoliksi keittämistä varten!

  Ja suihkussa ei saa viihtyä niin kauan että alkaa laulattaa. ;)

  Vastaa
 187. Jonna

  Säästän vettä välttämällä veden turhaa juoksuttamista. Esimerkiksi suihkussa suljen hanan, kun laitan shampoota. Mielelläni maistaisin Numin Pu-Erh teetä.

  Vastaa
 188. sanni

  Itse säästän vettä ilman turhaa vedenvalutusta (tiskaus, hampaiden pesu, suihkussa käyminen yms.), keitinvedet pyrin antamaan huonekasveille, pesen vain täysiä pyykkikoneellisia (silloinkin eko-ohjelmalla, ilman esipesuja, lisähuuhteluita yms. koneesta riippuen), pyrin välttämään turhia ostoksia ja syön kasvisruokaa (vähitellen kohti vegaania). Vedenkulutuksen pidän alhaisena asioilla, jotka on opittu jo nuorena kotona ja koulussa eikä niitä enää edes erikseen ajattele. Vihreä jasmiinitee on paras!

  Vastaa
 189. Johanna

  Unohdun usein lämpimään suihkuun, vaikka tiedän vallan hyvin, miten tuhlaan arvokasta vettä samalla. Myös kahvia juon ja jopa joskus keitän sitä ajattelemattomana liikaa.
  Vaikka lipsun näissä vedensäästökeinoissani, muistan joka kerta lämpimässä suihkussa olla kiitollinen siitä luxuksesta.

  Vettä saan säästettyä onneksi myös kasvisruokavaliolla ja käyttämällä lyhytohjelmia pyykin- ja astianpesukoneessa.

  Teebrandi on minulle aivan uusi tuttavuus. Tutustumisen aloittaisin mieluusti moroccon mint-lajikkeesta :)

  Vastaa
 190. sinellai

  Säästän vettä kasvisruokavalion avulla. Pyrin myös käymään suihkussa aina pikaisesti ja olemaan lontraamatta vettä. Numi Chocolate Puerh pussitee houkuttelisi!

  Vastaa
 191. Marjo

  Säästän vettä pyrkimällä käymään nopeasti suihkussa ja pesemällä täysiä astianpesukoneellisia ja pyykkikoneellisia.

  Vastaa
 192. Kata

  Säästän vettä: ruokavaliolla eli olemalla vegaani, pesemällä täysiä pyykkikoneellisia ja käymällä nopeissa suihkuissa:)
  Ehdoton suosikkini on aged earl grey :)

  Vastaa
 193. Pinja

  White Rose ja Jasmine Green kuulostivat todella houkuttelevilta! ❤

  Veden kulutusta säätelen sillä etten lotraa tai valuta vettä turhaan. Astia- ja pyykinpesukoneet aina täyteen asti. :)

  Vastaa
 194. Lusikka

  Pyrin vähentämään kaikkea ylimääräistä lotraamista. Käytän myös paljon ns. ylimääräisiä vesiä kukkien kasteluun jne.

  Vastaa
 195. Ouska

  Säästän vettä sillä, että en valuta vettä turhaan suihkussa, hampaita pestessä tms. Pesen täysiä pyykki- ja astianpesukoneellisia, mutten pese vaatteita turhaan. Usein tuulettaminen puhdistaa ja raikastaa vaatteita niin, että niitä voi aivan hyvin käyttää.
  Suosikkiteeni on Aged Earl Grey.

  Vastaa
 196. Laura

  Suihkussa sammutan aina suihkun shampoon ja hoitoaineen pistämisen ajaksi. Pesen täysiä koneellisia pyykkiä ja noudatan kasvisruokavaliota :) voittaessani valitsisin t-lajitelman,koska en ole aijemmin testannut numi teetä :)

  Vastaa
 197. hiulihei

  No tota…

  Tää ei ehkä ole se yleisesti hyväksyttävin tapa säästää vettä: pissaan aika usein ollessani suihkussa. Juu…ehken ihan sellaista tiukinta aamuvirtsaa, mut silti. Hyvin se laimenee.

  http://yle.fi/uutiset/pissaa_suihkussa_-_pelasta_maailma/5867490

  (älkää huoliko, en pissaa yleisessä suihkussa, esim. uimahallissa;)

  Jasmine Green kuulostaa kukkaiselta <3

  Vastaa
 198. juhani

  Säästän vettä esimerkiksi ottamalla lyhyempiä suihkuja.
  Suosikkini Lemon Ginger.

  Vastaa
 199. Reeta

  Totta puhuen postauksesi sai minutkin ajattelemaan vedenkulutustani! :)
  Suosikkini on Rooibos.

  Vastaa
 200. L.S.

  Säästän vettä syömällä kasvisruokaa ja juomalla teetä kahvin sijaan. Täytän tiski- ja pesukoneen mahdollisimman täysiksi.
  Teestä haluaisin ensimmäiseksi maistaa White rose -teetä. Myös Green gunpowder kuulostaa hyvältä.

  (Sähköpostiosoitehan ei tule näkyviin julkisesti?)

  Vastaa
 201. eva

  On tuo eko-wc eli ei vesivessaa, joka säästää jo aika paljon. Ja tuo White Rose on tee-suosikki, vaikka kaikkihan nuo Numi-teet on ihania.

  Vastaa
 202. Kipsuli

  Vettä säästyy mm. käymällä lyhyissä suihkuissa ja sammuttamalla suihkun aina kun löträä jotain ainetta päähänsä ja iholleen. Jääkaapissa kannattaa myös pitää aina kannullinen vettä janon varalle, ettei tarvitse lorottaa hanasta hukkaan kylmää vettä halutessaan. Lempparitee on Lemon Ginger.

  Vastaa
 203. Sanna

  Säästän vettä vegaaniruokavaliolla, lyhyillä suihkuilla ja sillä etten pese pyykkiä ”turhaan”. Suosikki Numi-teeni olisi varmaan Chai :)

  Vastaa
 204. Tomi

  Säästän vettä varmaankin tehokkaimmin olemalla vegaani.
  Muuten säästän vettä pesemällä täysiä koneellisia pyykkiä ja vain silloin kun se on oikeasti tarpeen, tiskaan vähällä vedellä ja huuhtelen astiat altaassa. Pidän kylmää vettä jääkaapissa ja lämmintä hanasta odotellessa täytän niin ilmankostutinta kuin suihkepulloa ja kastelukannuakin. Suihkuni pidän lyhyinä ja saippuoin itseni vettä laskematta. Koska vessassani on todella hyvä tuuletus, vedän pöntön vain käydessäni kakkostarpeilla, kotoa lähtiessäni ja illalla viimeisen käynnin jälkeen. Ja toki myös silloin kun on vieraita tulossa.
  Kahvia juon enää vain kupillisen päivässä, enkä aina sitäkään sillä valkoinen ja vihreä tee on tullut otettua kahvin tilalle. Tämän tosin olen tehnyt maun vuoksi, mutta veden säästö on kiva plussa. Arpaonnen suosiessa olisi kiva saada vaikkapa inspired moments -lajitelma, sillä en ole ennen maistellut Numin teelaatuja.

  Vastaa
   • Tomi

    Heippa!
    Huomasin tuon heti viestin lähetettyäni, vaan eihän edes myöhässä yrittänyttä laiteta :P

    Yksi vesivinkki vielä;
    Mikäli kodista löytyy hanat joista veden tulon voi sulkea tästä voi löytyä kahdenlaista hyötyä. Laittamalla kuuman veden kiinni helteillä asuntoa voi viilentää riippuen toki siitä miten vesijohdot seinissä kulkevat. Siellä kuitenkin on noin 60°C vettä jatkuvasti, joten selväähän se on että hanan sulkemisella on vaikutusta.
    Kuuman veden sulkeminen myös vähentää veden kulutusta sillä tavalla että hanasta kylmää halutessaan ei tarvitse odotella veden viilentymistä lainkaan!

    Hyvällä lykyllä nämä hanat löytää esimerkiksi kylpyhuoneen seinältä putkia seuraamalla, kohtuullisella tuurilla jonkin luukun takaa kuten omassa asunnossani, tai huonolla tuurilla niitä ei ole asunnossa lainkaan saatavilla. Minä onnekas löysin kylpyhuoneen katossa olevan luukun takaa hanojen lisäksi vesimittarit ja nyt oman kulutuksen seuranta on ihan vain omasta viitseliäisyydestä kiinni!

    Vastaa

Jätä vastaus

 • (ei julkaista)