Omena-kaneli kvinoapuuro

Omenan ja kanelin yhdistelmä kuuluu erottamattomasti syksyyn. Omenapiirakan leipomisen sijaan keitin omenalla ja kanelilla maustetun tuhdin puuron kvinoasta. Tällä lähtee ankeampikin syysaamu hyvin käyntiin!

omena-kanelikvinoapuuro

Perinteisessä kaurapuurossa ei sinänsä ole mitään vikaa. Syön sitä usein, koska se on halpaa, hyvää ja täyttävää, kunhan puuron joukkoon lisää reilusti pähkinöitä ja siemeniä tai vaikka proteiinijauhetta (lisää puurontuunausvinkkejä löytyy muuten Vegaanin keittiössä -kirjasta). Tällä kertaa kuitenkin vaihdoin kauran kvinoaan.

Kotimainen kvinoa on kauran ohella yksi suosikkiraaka-aineistani puuron keittämiseen. Pähkinäisen makuinen kvinoa sisältää runsaasti hyvälaatuista proteiinia ja monia kivennäisaineita. Ja kvinoaa viljellään vielä tuossa Turun naapurissa Liedossa, joten se on lähiruokaa parhaimmillaan :) Kotimainen kvinoa puuroutuu ulkomaista kvinoaa nopeammin, joten se on loistava raaka-aine puurojen keittämiseen tai vaikkapa  kasvispihvien pohjaksi.

Omena-kaneli kvinoapuuro

kahdelle

  • 1 dl vaaleaa kvinoaa
  • 1 kotimainen omena
  • noin 3 dl makeutettua mantelimaitoa
  • 1 kanelitanko
  • hyppysellinen suolaa
  • muutama saksanpähkinä
  • jauhettua kanelia koristeluun
  1. Huuhtele kvinoa huolellisesti pienisilmäisessä siivilässä. Hienonna omena pieniksi kuutioiksi (jätä muutama viipale koristeluun).
  2. Lisää kattilaan kvinoa, omenakuutiot, noin puolet mantelimaidosta sekä kanelitanko ja suola. Keittele puuroa miedolla lämmöllä säännöllisesti sekoitellen noin 15-20 minuuttia tai kunnes kvinoa on aivan pehmeää. Lisää loput maidosta puuron joukkoon keittämisen aikana.
  3. Annostele puuro kulhoihin ja koristele omenaviipaleilla, saksanpähkinämuruilla sekä jauhetulla kanelilla.

omena-kanelikvinoapuuro2

8 vastausta kirjoitukseen “Omena-kaneli kvinoapuuro

  1. Onko kvinoapuurossa tosiaan enemmän proteiinia kuin lautasellisessa kauraa? Olen tätä miettinyt luettuani kvinoan pakkausmerkintöjä.

    -Mimmi

    1. Ei enempää, mutta kvinoan proteiini on aminohappokoostumukseltaan huomattavasti parempi kuin kauran.

  2. Osaatko yhtään sanoa, mistä pk-seudulla saisi kotimaista kvinoaa? Tai mistä sitä saa Turussa? :o Oon luullut että kaikki kvinoa tulee jostain Etelä-Amerikasta ja siksi vähän vältellyt sitä.

  3. Minäkin teen puuron pääsääntöisesti quinoaan ja heitän sekaan milloin mitäkin. Omenan ja kanelin yhdistelmää en ole vielä kokeillut mutta tätä kokeilen kyllä ehdottomasti :)

  4. Tuo kvinoa on kyllä tosi hyvää. Siitä tulee hyvää puuroa ja tein siitä myös kikherne-pilahvia. Täytyy kokeilla omena-kaneliyhdistelmää, kun kvinoaa on vielä kaapissa. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights