Pääruoat

Tempe-kookoscurry

Lupiinitempeä, kikhernenuudeleita, kookosmaitoa ja papuja, nam! Tämä curry valmistuu kymmenessä minuutissa – täydellistä arkiruokaa siis!

tempecurry2 (1 of 1)

Olenko ainoa, jolla on jouluruokainspiraatio täysin hukassa? Ei auta Pinterest, ei Vegourmet-lehden joulunumero, eikä ne kaikki ihanat reseptijoulukalenterit, joita on nyt blogit pullollaan. Eikä tuo ulkona piiskaavaa jatkuva vesisadekaan nyt varsinaisesti auta joulufiiliksen löytymistä. Olenkin siis viime aikoina kokkaillut keittiössä edelleen lähinnä nopeita arkiruokia. Soijabolognesea, täytettyjä leipiä ja nopeita curryja. Ja jos totta puhutaan, niin olen viime viikot syönyt melkein joka päivä Palkuaisen lupiinitempeä ja Palmuston kikhernenuudeleita jossain muodossa. Niin helppoa ja nopeaa!

Korvasin tällä kertaa puolet lupiinitempestä tofulla, kun sitä sattui olemaan avattu paketti kaapissa. Suosittelen kuitenkin testaamaan tempeä, varsinkin jos et ole vielä kokeillut sitä aikaisemmin!

Lupiinitempe-kookoscurry

3-4 annosta

 • 300 g lupiinitempeä
 • 2 sipulia
 • 1 rkl öljyä
 • 2-3 rkl currytahnaa
 • 2 tl kasvisliemijauhetta
 • 1 tlk kookosmaitoa (400 ml)
 • kourallinen pitkiä vihreitä papuja
 • 2 kerää kikhernenuudeleita
 • (tuoretta korianteria)
 1. Kuutioi lupiinitempe. Kuori ja silppua sipuli.
 2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipuli ja kuullota hetki. Lisää currytahna ja lupiinitempe. Paista keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää sitten pannulle kasvisliemijauhe, kookosmaito, vihreät pavut ja nuudelit. Keittele miedolla lämmöllä kunnes nuudelit ovat kypsiä (noin 3-4 minuuttia).
 3. Poista pannu liedeltä ja anna vetäytyä hetki. Lisää tuoretta korianteria ennen tarjoilua.

Vinkki! Currytahnojen maun intensiivisyydessä on suuria eroja, joten lisääthän sitä ruokaan maistellen. Toisissa currytahnoissa on myös niin runsaasti suolaa, ettei kasvisliemijauhetta välttämättä tarvita. Voit myös lisätä ruokaan chiliä maun mukaan, jos currytahna ei ole riittävän tulista.

tempecurry (1 of 1)

26 vastausta

 1. Lelle

  Kiitos—huomiseen ruokaan juuri haen inspiraatiota ja sehän on tässä. Joudun vain tyytymään jääkaapista löytyvään tofuun ja tavalliseen nuudeliin, mutta eiköhän niistäkin aineksista herkkua tule.

  Vastaa
 2. Lepinkäinen

  Onkos muuten vinkkiä, mistä currytahnoja tällä hetkellä kannattaisi Turun alueella etsiä, kun ainakin k-kaupoista vaikuttaa aivan loistavat Rajahin tahnat kadonneen.

  Vastaa
  • Elina

   Meillä on Vegekaupassa myynnissä Sanchon punaista thaicurrytahnaa, se on ollut itsellä sattuneesta syystä käytössä viime aikoina ;) Tällä hetkellä varasto on loppu, mutta ensi viikolla tulee lisää.

   Ja joku niistä Pirkan currytahnoista on myös ihan ok, en tosin juuri nyt muista mikä niistä.

   Vastaa
   • Emilia

    Rajahia ei ole tosiaan viime aikoina näkynyt missään, tietääkö kukaan siitä mitään? Jotain Rajah Mild Curry Pasten tapaista kaipaisin keittiööni!

    Vastaa
    • Elina

     Yritin googlettaa Rajahin maahantuojaa, mutta en löytänyt mitään tuloksia. Sieltä olisi voinut suoraan kysyä, mistä sitä saisi. Oletus on kuitenkin, että jos tuote on kokonaan kadonnut kaupoista, sen maahantuonti on lopetettu.

    • Tiina H

     Kattelin, että Fine Foods voisi olla se, joka on ainakin joskus Rajahia tuonut maahan. Sieltä voisi varmaan kysyä. (finefoods.fi)

 3. Nora

  Moikka Elina! :) Oon 15-vuotias tyttö ja oon jo monta vuotta halunnut ryhtyä vegaaniksi. Ongelmana on että meillä kotona syödään lihaa joka päivä kaikilla aterioilla, eikä mun vanhemmat oo hirveen innostuneita vegaaniksi ryhtymisestä, heidän mielestä kasvisruokavalioonkin menis liikaa rahaa ja aikaa kun muu perhe mättää lihalla. Maidon juonnin oon lopettanut pari kk sitten kun mun mielestä on sairasta että ihmiset juo toisen eläimen maitoa. Margariininkin oon onnistunut vaihtaan vegaaniseks, muuhun vanhemmat ei oikein suostu. Olisko vinkkejä miten voisin elää edes vähän eläinystävällisemmin ja kestää vielä muutaman vuoden lihaa, kunnes sitten muutan omaan kotiin? En haluaisi, että mun takia kukaan kuolisi. Vanhemmat ei vaan ymmärrä mun näkemystä, mikä harmittaa ja ärsyttää. He sanovat vain että turha miettiä tuollaisia, kun ei sille oikein voi mitään. Saisin mielenrauhan jos voisin aloittaa vegaanina olemisen. Onko mitään vinkkejä?

  Vastaa
  • Uutamo

   En ole Elina, mutta tuli mieleeni pari vinkkiä :) Onnistuisikohan se että pyytäisit koulussa kasvisruuan? Siten saisit aika monet ateriat jo kasvispainotteisiksi. Huono puoli voi olla se, että proteiininlähteitä ei ehkä aina ole niin hyvin koulun kasvisruuissa. Toinen juttu mikä ainakin itselläni toimi, kun aloittelin kasvissyöntiä ja asuin kotona: tarjoudu kokkaamaan omat ruokasi tai kasvisruokaa koko perheelle. Tämä kyllä toimi meillä ehkä sen takia, että äiti on aika laiska kokkaamaan :) Jos vanhemmat käyttää kallista hintaa perusteena, voisit myös osoittaa pienellä hintavertailulla, että ei se kasvisruoka ainakaan kalliimmaksi tule kuin liha.

   Vastaa
  • Elina

   Uutamo ehtikin vastaamaan ensin, kiitos siitä :) Ja tosi hyviä vinkkejä, mulla ei oikeastaan ole paljoa lisättävää!

   Silloin kun itse ryhdyin kasvissyöjäksi 13-vuotiaana, opettelin samalla itse laittamaan ruokaa ja selvitin asioita kasvissyöjän ravitsemuksesta. Tämä vähensi myös vanhempien stressiä aiheesta. Todennäköisesti vanhempasi kuvittelevat, että tämä on vain joku teini-iän ohimenevä vaihe, mutta minullakin se on nyt jo kestänyt 17 vuotta :D

   Tsemppiä!

   Vastaa
 4. Lemmi

  Aivan ihanan helppo ohje! Tällaisia nopeita arkiruokia kaivataan meillä todella paljon, välillä tuntuu että syödään aina niitä samoja hyviä ruokia tosin liian usein. En ole koskaan tempehiä maistanut, hieman on himoittanut mutta Lohjalta sitä ei taida mistään saada. Pitää tulla taas jossakin välissä käymään siellä Turun suunnalla :)

  Vastaa
  • Elina

   Meiltä löytyy Vegekaupasta lupiinitempen lisäksi hernetempeä ja soijatempeä tavallisena ja savustettuna. Kannattaa ostaa testiin kun seuraavan kerran käyt visiitillä :)

   Vastaa
 5. Kike

  Mitä tää lupiinitempe on? Saako ihan normi ruokakaupoista? Mikä on hintahaarukka? En oo moisesta kuullutkaan ja mietin että saakohan täältä peräkylän k-marketista tuollaista :)

  Vastaa
  • Elina

   Palkuaisen nettisivuilta voit lukea lisää lupiinitempestä: http://www.tempe.fi/tempe/lupiinitempe

   Tempen saatavuus on aika rajallista. Aasialaisista kaupoista saa yleensä soijatempeä, mutta Vegekauppakin on kuulemma tällä hetkellä ainoa jälleenmyyjä Turussa Palkuaisen tempeille. Kannattaa kuitenkin aina esittää toive omalle kauppiaalle :)

   Vastaa
 6. Jaana

  Tämä oli aivan älyttömän herkullinen ja nopea ruoka! Mulla sattui olemaan juurikin tuota Sanchon tahnaa ja olipa se hyvää. Inhoan sieniä yli kaiken ja tempeenkin suhtauduin epäluuloisesti, mutta sehän ei maistunut sieneltä ollenkaan. :)

  Vastaa
  • Elina

   Sieni on tempen raaka-aineena ainostaan sen vuoksi, että se fermentoi tempen. Sieneltä lopputulos ei tosiaan maistu :)

   Vastaa
 7. JohannaL

  Kokkasin juuri tätä reseptiä tuunaten ruokaa ja tuli erittäin hyvää! Korvasin tempehin tofulla ja käytin ihan kaupan tavallisia pussinuudeleita. Kiitos inspiraatiosta ja aivan loistavasta blogista, Elina! Olen itse siirtynyt varsinkin kotona yhä enemmän välttämään kaikkea eläinperäistä ja blogisi on tässä aivan kullanarvoinen.

  Vastaa
  • Elina

   Mietin ensin, että kehtaako tällaista reseptiä edes julkaista, kun on niin peruskauraa. Kiva kuulla, että tästäkin on ollut näin monelle iloa :)

   Tsemppiä vegepolulle!

   Vastaa
 8. Saara Hakala

  Mäkin oon kovasti etsiny tuota Rajahin currytahnaa ympäri Hesaa. Tarjolla on lähinnä Pataksin, mikä ei oo onneks ihsn huonoo… :)

  Vastaa
 9. Saila

  Olipas herkullista! En ollutkaan aiemmin mitään tempe-ruokia valmistanut, mutta nyt kyllä jatkan kokeiluja. Ja kiva ohje tämä on muutenkin, kun on käytetty kotimaisten valmistajien erikoistuotteita.

  Vinkki Oulun seudulle: Palkuaisen lupiinitempeä (myös hernetempeä) ja Palmuston kikhernenuudeleita sai nyt myös Oulun Ruohonjuuresta; ostin kyllä viimeiset lupiinitempet viime viikolla, kiinnostusta oli ollut uutuustuotteeseen myös muilla :)

  Vastaa
 10. Lena

  Tein tätä soijatempestä, ja oli ihan superhyvää! Lihansyöjämieskin kiitteli ruoan täyttävyydestä. Koitan siirtyä ruokavaliossa kasvissyöjästä vegaaniksi, ja juuri tällaiset nopeat arjen reseptit ovat kullanarvoisia. Kiitos ihanasta blogista :)

  Vastaa
 11. Linnea

  Tempen tilalta tofua, oli tosi hyvää. Kiitos ohjeesta!

  Vastaa

Jätä vastaus

 • (ei julkaista)