Dipit, kastikkeet ja levitteet

Härkäpapu-avokadotahna

Rakastan yli kaiken erilaisia itse tehtyjä tahnoja ja levitteitä. Tänään tein leivän päälle tahnan säilötyistä härkäpavuista, kurpitsansiemenistä ja avokadosta. Nam!

härkäpapu-avokadotahna2

Kävin eilen Otavamedian studiolla tekemässä ensi joulun ruokajuttua Kotilieteen (kyllä, maaliskuussa!) . Oli ihan hurjan inspiroiva ja mielenkiintoinen päivä, sillä pääsin taas näkemään, miten ammattilaiset hoitava ruokastailausta ja -kuvausta. Ruokastailaaja Kaisa Nieminen kävi meilläkin aikoinaan tekemässä ruokajuttua Voi Hyvin -lehteen niihin aikoihin kun Vegaanin keittiössä ilmestyi ja vakuutuin silloinkin lopputuloksesta! Odotan jo innolla minkälainen juttu lehteen on tulossa. Sen verran voin kuitenkin paljastaa, että ensi jouluna ei sitten syödä hapankaaliterriiniä!

Suurin anti eiliseltä oli kuitenkin se, että sain aivan valtavasti inspiraatiota omiin tekemisiini. Nyt iski armoton himo lähteä maalle isän puusepänverstaalle maalailemaan uusia kuvausalustoja ja koluamaan kirppareita uusien astioiden toivossa. Aloin myös haaveilemaan omasta huoneesta, jonne saisi kaikki ruokakuvausrekvisiitat jemmaan. Ja olisipa ihanaa, kun kuvaustarvikkeet saisivat aina olla paikallaan sen sijaan, että niitä täytyy jatkuvasti veivata pienestä komerosta keittiöön ja takaisin. Ehkäpä tämä on jonain päivänä mahdollista!

Mutta sitten siihen itse asiaan, eli härkäpaputahnaan! Bongasin lähikaupan säilykehyllystä Bonduellen säilötyt, vihreät härkäpavut. Niiden maku oli sellaisenaan vähän tunkkainen ja tölkissä mainostettu rapeuskin jäi uupumaan. Niistä syntyi kuitenkin varsin oiva levite sopivilla lisukkeilla. Lisäsin härkäpapujen joukkoon avokadoa ja kurpitsansiemeniä, joiden avulla tahnasta tuli ihanan keväisen vihreä. Täydellistä hyvän maalaisleivän päällä!

Härkäpapu-avokadotahna

 • 1 tlk säilöttyjä härkäpapuja (Bonduelle)
 • 1 keskikokoinen avokado
 • 0,5 dl kurpitsansiemeniä
 • 2 rkl hyvää oliiviöljyä
 • tilkka sitruunamehua
 • suolaa
 1. Huuhtele ja valuta härkäpavut. Kuori avokado ja poista kivi.
 2. Laita kaikki aineet korkeareunaiseen kulhoon ja soseuta sekaisin sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja tilkalla sitruunamehua.
 3. Syö tahna mahdollisimman pian, jotta avokado ei tummu.
härkäpapu-avokadotahna

8 vastausta

  • Elina

   That’s what I do! :) Mun keittiössä harvoin kikkaillaan ylimääräistä.

   Vastaa
    • Elina

     Ostin omani K-Supermarketista, mutta valikoimat varmasti vaihtelevat kaupoittain.

 1. Lemmi

  Näyttääpä hyvältä! Avokado on kyllä aivan suosikkini ja tämä ohje on testattava ehdottomasti :) Ja koskaan ei ole liian aikaista käydä tekemässä jouluksi lehtijuttua jos vain vegaanimaailma voi säästyä hapankaaliterriiniltä sen ansiosta ;)

  Vastaa
 2. Tuuli

  Kiitos reseptistä, tästä tuli todella hyvää!
  Itselläni tahna säilyi lähes viikon jääkaapissa tummumatta, kun laitoin vähän reilummin sitruunamehua ja säilytin avokadon kiven samassa ilmatiiviissä rasiassa.

  Vastaa
  • Outi

   Hei!
   Nyt kiinnostaa että miten se avokadon kivi säilyvyyteen vaikuttaa?

   Vastaa

Jätä vastaus

 • (ei julkaista)