Persiljapesto

Persiljasta ja auringonkukansiemenistä tehty pesto on yksi suosikeistani. Sopii melkein joka paikkaan!

persiljapesto

Takataskussa on pari reseptiä, joihin olen käyttänyt tätä mainiota persiljapestoa. Ajattelin nyt julkaista tästä reseptin vielä erikseen, sillä tämä pesto on niin mainiota melkein joka paikassa! Erityisen hyvin persiljapesto sopii uunissa paahdettujen juuresten kanssa, mutta sitä voi laittaa myös esimerkiksi burgereiden ja täytettyjen leipien väliin sekä lämpimiin salaatteihin.

Auringonkukansiemenet ovat luottoraaka-aineeni pestojen teossa, kuten kaikki Vegaanin keittiössä -kirjan lukeenet tietävätkin :) Auringonkukansiemenet maksavat vain murto-osan pinjansiemeniin verrattuna, ja mikä parasta, niistä tulee silti hyvä koostumus pestoon.

Valmistan itse peston yleensä morttelissa, mikä vaatii vähän käsityötä, mutta peston koostumuksesta tulee mielestäni morttelissa paljon parempi. Voit toki surauttaa kaikki aineet sekaisin myös sauvasekoittimella.

Auringonkukansiemen-persiljapesto

  • 1 ruukku tuoretta persiljaa
  • karkeaa vuorisuolaa
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1-2 tl sitruunamehua
  • hyvää oliiviöljyä
  • 1 rkl ravintohiivahiutaleita*
  1. Lisää mortteliin persilja ja karkea vuorisuola. Survo aineita morttelissa, kunnes persiljan rakenne alkaa rikkoutua. Lisää auringonkukansiemenet ja tilkka öljyä ja jatka survomista.
  2. Lisää sitruunamehu ja öljyä niin paljon, että peston koostumus on sopiva.
  3. Sekoita joukkoon lopuksi ravintohiivahiutaleet tuomaan juustoista makua.
  4. Tarkista suola.

*Käytän aina näitä edullisia Vegekaupoissa myytäviä ravintohiivahiutaleita.

persiljapesto-2

2 vastausta kirjoitukseen “Persiljapesto

  1. Kiitos Elina! Taas yksi helppo ja varmasti maukas (luotan kokemuksen perusteella resepteihisi sokeasti) resepti! Ja lisäksi edullinen – tunnustan etten ole raaskinut tehdä pestoa itse koska pinjansiemenet ovat oikeasti naurettavan kalliita.

    1. Jos sulla ei ole vielä mun Vegaanin keittiössä -kirjaa, suosittelen hankkimaan sen (tai lainaamaan kirjastosta). Siinä on paljon muitakin hyviä vinkkejä edullisiin perusruokiin :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights