Joulu Lisukkeet

Raitajuuricarpaccio

Karkilta näyttävä raitajuuri on upea raaka-aine joulupöydän raikkaaseen carpaccioon.

raitajuuricarpaccio

Kasvisten joukosta löytyy aivan hengästyttävän upeita luomuksia. En koskaan kyllästy ihailemaan suloisia ruusukaaleja, kauniita granaattiomenoita tai värikkäitä kukkakaaleja, vain muutamia mainitakseni. Kaikista suloisin tapaus on kuitenkin raitajuuri, jonka leikkauspinta on kuin karkkia. Upean värinen raitajuuri menettää kauneimmat raitansa kypsennyksen myötä, joten kauneimmillaan se on raakana.

raitajuuricarpaccio-2

Tämä resepti on uusimmasta Vego-lehdestä (6/2016). Raitajuuricarpaccio sopii raikkaaksi lisukkeeksi joulupöydän makeiden ja tuhtien ruokien sekaan. Voit lisätä carpacciota myös väriläiskäksi vihersalaatteihin tai leipien päälle.

Raitajuuricarpaccio

lisukkeeksi neljälle

 • 3-4 raitajuurta
 • noin 10 kpl isoja kapriksia
 • 3 rkl oliiviöljyä
 • 1 rkl valkoviinietikkaa
 • 2 tl dijon-sinappia
 • suolaa
 • mustapippuria
 1. Kuori raitajuuret ja huuhtele ne huolellisesti. Leikkaa juuret ohuiksi viipaleiksi mandoliinileikkurilla.
 2. Sekoita yhteen öljy, viinietikka ja sinappi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
 3. Sekoita vinegretti raitajuurien joukkoon ja anna maustua viileässä vähintään puoli tuntia.
 4. Asettele raitajuuriviipaleet lautaselle ja lisää joukkoon kaprikset.
 5. Rouhi pinnalle vielä hieman mustapippuria.
raitajuuricarpaccio-3


4 vastausta

 1. Maria

  Miten mä en oo ikinä kuullukaan raitajuuresta? :o kivan simppeli resepti, täytyy kyllä koittaa!

  Vastaa
  • Elina

   Raitajuuri on kyllä kaunis tapaus, kannattaa tutustua! :) Sitä ei välttämättä ole saatavilla ympäri vuoden, mutta vielä näin loppuvuodesta löytyy hyvin isommista, hyvinvarustetuista ruokakaupoista.

   Vastaa
 2. Taina

  Kiitos ihanasta reseptistä jälleen! Jäin miettimään tuota raakana tarjoilua eli kuuluuko raitajuuri samaan sarjaan punajuuren kanssa, jota ei saisi raakana nautiskella? Vai toimiiko etikka kypsentäjänä?

  Vastaa

Jätä vastaus

 • (ei julkaista)