Kakut

Vegaaninen Nutella-bostonkakku

Vegaaninen versio Nutella-bostonkakusta, olkaa hyvä!


Jos pääsiäisen leipomishommat on vielä mietinnässä, niin tässä on yksi erinomaisen hyvä vaihtoehto! Klassisen suklaiset, pähkinäiset ja sokerisen tahmaiset Nutellapullat onnistuvat myös vegaanisena!

Kannattaa kuitenkin huomioida, että se aito ja alkuperäinen Nutella sisältää maitotuotteita, eikä sen takia käy vegaaneille. Vegaanista Nutellaa voi onneksi tehdä helposti itse (resepti täällä), ja siitä löytyy valmisversioita myös esimerkiksi Vegekaupoista. Käytin itse tähän Schlagfixin pähkinä-nougatlevitettä, mutta myös Valsoian versio käy hyvin. Ja ilmeisesti myös K-Menulla on vegaaninen hasselpähkinälevite, mutta sitä en ole itse vielä testannut.

Mitä tulee vegaaniseen pullanleivontaan, kannattaa pitää mielessä seuraavat seikat:

 • Pullataikina ei kaipaa kananmunaa. Taikina kohotetaan hiivalla ja sitko tulee jauhoista, joten kananmunalla ei ole taikinassa mitään virkaa. Monet perinteiset pullareseptitkin ovat kananmunattomia.
 • Jos taikinassa on liikaa jauhoja, pullista tulee kuivia (oli kananmunaa tai ei). Lisää jauhoja varovasti ja tuntumaa kuulostellen! Tämä näppituntuma osuu kohdilleen viimeistään muutamien pullanleipomiskertojen jälkeen.
 • Malta vaivata taikinaa tarpeeksi. Kunnollinen sitko on hyvien pullien juju!
 • Pullat voi leipoa mihin tahansa kasvimaitoon tai jopa veteen. Maun ja koostumuksen kannalta omat suosikkini ovat kuitenkin kevyesti makeutettu soijamaito tai paksu ja rasvainen kookosmaito.
 • Tätä bostonkakkua ei tarvitse voidella, eikä oikeastaan kannatakaan sillä voitelupinta palaa helposti uunissa pidemmän paistoajan takia. Jos teet tavallisia pullia, pullat voi voidella esimerkiksi kaurakermalla, siirappi-vesiseoksella tai soijavanukkaalla.

Jotta Nutella-bostonkakusta ei vahingossakaan tulisi liian kevyt, kuorrutin koko komeuden vielä varmuuden vuoksi vegaanisella valkosuklaalla. Tästä tuli kyllä ihan heittämällä parasta pullaa mitä olen syönyt aikoihin!

Vegaaninen nutella-bostonkakku

Pullataikina:

 • 2,5 dl kasvimaitoa
 • 25 g tuorehiivaa
 • 1 dl sokeria
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 1 rkl kardemummaa
 • 6-8 dl vehnäjauhoja
 • 0,75 dl rypsiöljyä

Täyte:

 • 200 g vegaanista nutellaa (käytin tätä)
 • 50 g sulatettua vegaanista margariinia
 • 3 rkl fariinisokeria
 • 1 tl vaniljasokeria

Lisäksi

 • margariinia vuoan voiteluun
 • 80 g vegaanista valkosuklaata koristeluun (käytin iChocia)
 1. Lämmitä kasvimaito kädenlämpöiseksi. Kaada se isoon kulhoon ja liuota siihen hiiva. Lisää nesteeseen sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja suurin osa vehnäjauhoista. Lisää öljy ja alusta taikinaksi. Vaivaa noin viisi minuuttia. Älä laita taikinaan liikaa jauhoja, jotta pullat pysyvät mehevinä!
 2. Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
 3. Nosta taikina jauhotetulla alustalle ja vaivaa se kiinteäksi. Kauli taikinasta suorakulmion muotoinen levy.
 4. Sulata margariini ja sekoita sen joukkoon nutella, fariinisokeri ja vaniljasokeri. Levitä seos taikinalevyn päälle.
 5. Rullaa taikina pitkältä sivulta alkaen pötköksi. Leikkaa pötkö noin 5cm paloiksi. Laita palat leikkauspinta ylöspäin margariinilla voideltuun irtopohjavuokaan (⌀ noin 24 cm) ja anna kohota vielä noin puoli tuntia.
 6. Paista bostonkakkua 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
 7. Sulata valkosuklaa varovasti esimerkiksi mikrossa ja valuta pullan päälle.
 8. Nauti!

Bostonkakku on parhaimmillaan samana päivänä. Sen voi myös pakastaa.

 

4 vastausta

 1. Katriina

  Kas, tein vastikään Bostonkakkua, ja ohje oli miltei prikuulleen sama! Voin sanoa, että hyvää tuli. En kuitenkaan käyttänyt Nutellaa, vaan sokerilla, kanelilla ja margariinilla mentiin! Ja joka vaiheessa kunnolliset kohotusajat. Itse leivoin 23 cm vuokaan 9 kanelikiehkuraa.

  Vastaa
  • Elina

   Joo, makuasia tietysti jos haluaa leipoa mieluummin pienempiä pullia vuokaan! :) Kaneli-sokeri -yhdistelmä toimii aina, mutta kannattaa testailla myös tätä versiota jossain vaiheessa. Superhyvää!

   Vastaa
 2. Mona

  Tosi hyvää pullaa tuli! Pelkäsin että tulisi liian kuivaa mutta turhaan, sillä oli todella mehevää! Sekaaneille kelpasi niin hyvin että meni maistellessa ja itse jäin melkein ilman. Vieraita tulossa kylään niin päätin vielä pyöräyttää toisen samanlaisen. Kiitos taas kerran ihan mahtavasta ohjeesta! Tosiaan parasta pullaa pitkiin aikoihin! :D

  Vastaa

Jätä vastaus

 • (ei julkaista)