Maapähkinä-inkiväärikeksit

Helpot gluteenittomat maapähkinä-inkiväärikeksit akuuttiin makeanhimoon.


Törmäsin tähän Veeran mainioon ja superhelppoon keksireseptiin hetki sitten The Queen of Delicious -blogissa ja se pääsi melkein saman tien testikierrokselle. Veeran blogi on muutenkin ollut viime aikoina ahkerasti selailussa, kun olen mietiskellyt astetta terveellisempiä herkkuja työn alle. The Queen of Delicious kannattaa vegaanienkin laittaa korvan taakse, sillä suuri osa Veeran resepteistä on paitsi vegaanisia, myös gluteenittomia ja ilman valkoista sokeria. Sipsikaljavegaanienkaan ei kannata kuitenkaan hätääntyä, koska nämäkin keksit ovat aivan ihania huolimatta siitä, että näitä voi myös mussuttaa melko hyvällä omallatunnolla :)

Ja mikä parasta, nämä keksit valmistuvat helposti raaka-aineista, joita minulla on aina kaapissa (kyllä, tuore inkivääri ja maapähkinävoi kuuluvat vakiovarustukseen!). Tekeminen sujuu nopeasti, eikä tiskiäkään tule kuin tehosekoittimen kannun verran.

Maapähkinä-inkiväärikeksit

(alkuperäinen resepti: The Queen of Delicious)

noin 15-20 kpl

  • 2,5 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
  • 2,5 dl karkeaa maapähkinävoita*
  • 4 rkl (kookos)sokeria
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 4 rkl vettä
  1. Jauha kaurahiutaleet tehosekoittimessa jauhoksi. Jos jauho jää karkeaksi, se ei haittaa!
  2. Lisää tehosekoittimeen muut aineet ja aja tasaiseksi tahnaksi.
  3. Pyörittele taikinasta palloja ja muotoile kekseiksi uunipellille leivinpaperin päälle. Jos haluat, voit tehdä haarukalla kuvion keksien pintaan.
  4. Paista 175-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.
  5. Jäähdytä ritilällä.

*jos käyttämäsi maapähkinävoi on suolatonta, lisää taikinaan noin 1/4 tl suolaa!

Olen juuri lähdössä maalle äitienpäivän viettoon. Viikonlopun kakkumietinnät ovat hieman vaiheessa, mutta mielessä muhii jokin luomus, johon liittyy raparperi. Jos sielläkin on vielä kakkuhommat suunnitteilla, kannattaa vilkaista ainakin 8x äitienpäiväkakku ja lettukakku -postaukset :)

14 vastausta kirjoitukseen “Maapähkinä-inkiväärikeksit

  1. Heh samat vakiovarukset mullakin + lime 😃 Pitää kyllä käydä täydentämässä maapähkinävoivarastoa että näitä voi tehdä.

    1. En minäkään muuten ollut, tämä oli tarpeeksi yksinkertainen ja helppo resepti aloittaa keksienleivontaharrastus uudelleen :)

    1. Höh, allergiat on kyllä ikäviä! :/ Sopisiko tähän jokin siementahna? Tahini sopii myös ihanasti moniin makeisiin juttuihin!

  2. Ooh, mä en muistaakseni ole koskaan käyttänyt inkivääriä makeissa leivonnaisissa. Pitää siis kokeilla – kuulostaa sen verran jännittävältä! Inkivääri on ihanaa – tilaan sitä sushinkin kanssa aina tripla-annoksen.

    -Heidi
    http://www.tiskivuorenemanta.fi/

    1. Inkivääri ja maapähkinä on ihana yhdistelmä, sekä makeissa että suolaisissa jutuissa! Kannattaa testata näitä :)

  3. Olin jo jakamassa reseptiä keliaakikko-siskolleni, kunnes muistin pähkinäallergian. Otan kuitenkin talteen idean käyttää inkivääriä muissakin kekseissä kuin pipareissa!

    1. Pystyykö sun sisko syömään manteleita? Mantelivoi toimii tässä varmasti yhtä hyvin kuin maapähkinävoikin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights