Ravintolat Reissussa

Vegaaniystävällinen Hotel Rantapuisto

Minut kutsuttiin Hotel Rantapuistoon testaamaan hotellin vegaaninen kolmen ruokalajin menu.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Hotel Rantapuiston kanssa. 

Vaikka työt pitävät minut aika pitkälti kiinni Turussa, pyrin reissamaan niin paljon kuin suinkin mahdollista. Ja on ollut hienoa huomata, että vegaanisten ruokien tarjonta alkaa olla parantumaan päin myös hotellien osalta! Tänä keväänä on ulkomaanmatkojen sijaan tullut sahattua työasioissa Turku-Helsinki -väliä useammin kuin vuosikausiin, joten keskustan hotellit ovat tulleet tutuiksi. Mutta enpä ollut tiennyt, että lyhyen metromatkan päästä löytyy autenttista 60-luvun tunnelmaa huokuva ja aivan upealla paikalla merenrannalla sijaitseva Hotel Rantapuisto.

Sain kutsun tulla testaamaan Rantapuiston vegaanisen menun. Samalla reissulla yövyimme hotellissa ja rentouduimme rantasaunassa ja paljussa. Ihan täydellinen ajoitus pienelle minilomalle kesken keittokirjaprojektin!

60-luvun arkkitehtuuri ja kalusteet eivät kenties ole kaikkien juttu, mutta minä olin Rantapuistossa eniten fiiliksissä hotellin tunnelmasta. Rantapuisto on rakennettu alun perin Yhdyspankin kouluskeskukseksi. Pankin ajoilta hotellissa on edelleen nähtävissä monia kalusteita, takkoja ja valaisimia, vaikka hotelli on kokonaan remontoitu. Upea aikamatka 60-luvulle!

60-luvun estetiikan lisäksi Rantapuistossa pääsee ihailemaan mahtavia maisemia. Rantapuisto sijaitsee aivan meren rannalla ja rauhoittavaa merimaisemaa pääsee ihastelemaan paitsi merinäköalalla varustetuissa huoneissa, myös hotellin edustalla olevalla pitkällä rannalla.

Vaikka sää ei meidän vierailun aikana suosinutkaan (perus kesäsää, +8 astetta), kelpasi rantasaunan terassilla lämmitellä paljussa ja ihastella merta.

Ja mikä parasta, Rantapuistosta ei tarvitse vegaanivieraidenkaan siirtyä keskustaan syömään, sillä hotellin kaikille avoin ravintola tarjoille myös kolmen ruokalajin vegaanisen menun! Menu uudistuu juhannuksen jälkeen, mutta siihen saakka ravintolassa on tarjolla herkullisia alkukesän raaka-aineita, kuten korvasieniä ja parsaa. Myös Ravintola Rantapuistosta aukeaa upea maisema merelle.

Illallinen aloitettiin ihanan kermaisella korvasienikeitolla.

Pääruoaksi tarjoiltiin vihreää ja valkoista parsaa, paahdettuja tomaatteja, yrttejä ja rapeaksi paistettua tofua.

Jälkiruoaksi suklaista raakakakkua ja raikasta mansikkasorbettia.

Toivoin vierailuni perusteella Rantapuiston aamiaiselle hieman enemmän vegaanisia vaihtoehtoja, joten toivottavasti jatkossa hyvän illallisen lisäksi hotellista saa myös aamiaisella vatsansa pinkeäksi. Soijamaitoa hotellilta oli tosin jo nyt saatavilla, joten aamiaisesta sai sen avulla kasattua ihan hyvän setin ja vatsan täyteen!

Seuraavalla Helsingin-reissulla harkitsen ehdottomasti Rantapuistoa, jos aikataulu ei vaadi minuuttisiirtymiä hotellilta rautatieasemalle. Jos mahdollista, valitsen aina mieluummin luonnonläheisyyden kuin kaupungin vilinän.  Rantapuistosta löytyy myös kaikenlaisia aktiviteetteja, joita kannattaa harkita ainakin jos on isommalla porukalla liikkeellä. Ihan mahtavaa, että luontoloman voi viettää vartin metromatkan päässä Helsingin keskustasta !

EDIT: ARVONTA ON PÄÄTTYNYT JA VOITTAJALLE ON ILMOITETTU HENKILÖKOHTAISESTI.

Arvonta!

Hotel Rantapuisto halusi arpoa myös Chocochilin lukijoille lahjakortin kolmen ruokalajin vegaaniseen illalliseen! Lahjakortilla saat kahden hengen kolmen ruokalajin illallisen Ravintola Rantapuistossa. Ravintola on kaikille avoin, joten siellä voi hyvin piipahtaa syömässä ihan muuten vain, tai tietysti hotelliyöpymisen yhteydessä.

Kerro postauksen kommenttilaatikossa, missä ravintolassa olet syönyt parhaimman vegaanisen ateriasi, niin olet mukana lahjakortin arvonnassa! Jätä kommenttisi toimivan sähköpostiosoitteen kera viimeistään 11.6.2017. Voittajaan otetaan yhteyttä sähköpostilla. Mikäli voittajaa ei saada kiinni viimeistään 14.6.2017, palkinto arvotaan uudelleen. 11.6. jälkeen tulleet kommentit eivät ole mukana arvonnassa.

Kaupallisessa yhteistyössä Hotel Rantapuisto

224 vastausta

  • Jenna

   El vegetariano de la Alcazabilla, Malaga on jäänyt mieleen :)

   Vastaa
 1. Heimo

  Tampereen Ruby & fellas on onnistunut kyllä joka kerta tarjoamaan hyvää vegaanista ruokaa!

  Vastaa
 2. Jenni Kiviniemi

  Vegan restoran V (Tallinna), Lonna (Helsinki).

  Vastaa
 3. Marikka

  Vegan V Tallinassa. Syön siellä joka päivä jos olen Tallinassa lomalla. Vein sinne lihansyöja siskonkin joka nykyisin suosittelee sitä kaikille Tallinaan matkustaville.

  Vastaa
 4. Teea

  Hyviä paikkoja on niin paljon! Raw n More Helsingissä yksi suosikeista 💚

  Vastaa
 5. Jussi

  Moi!

  Ravintola Brod Helsinki

  Täällä oli superhyvä illallinen

  Vastaa
 6. pejpe

  Silvoplee Helsingissä oli ihan superherkullinen! Miljöö siellä tosin oli vähän sellainen kouluruokalamainen, joten ihan täydet pisteet menee Vegan Restoran V:lle Tallinnaan :)

  Vastaa
 7. Eija Löppönen

  Silvoplee Helsinki, ah mitä herkkuja sekä buffetin, että kahvilan puolella. Sinne voi jatkaa jälkkärille jos jaksaa 😋

  Vastaa
 8. Marianne

  Parhaat vegaaniravintolat ovat olleet Budapestissä, mutta ehdottomasti eniten jää mieleen vegaaninen pizza/pasta ravintola. Koskaan ei ole juusto maistunut niin hyvältä kuin näissä pizzoissa, enkä edes ole pizzan ystävä.

  Vastaa
 9. Satu-Sinikka

  Vähän käyn ravintoloissa syömässä, paras kokemus on ulkomailta, Pariisista.

  Vastaa
 10. Veera

  Lehka Hlava Prahassa kolme vuotta sitten. Sekasyöjäsukulaisetkin olivat mukana ja olivat sitä mieltä, etteivät ole ravintolassa koskaan syöneet yhtä maukasta ruokaa.

  Vastaa
 11. Elina S

  Viking Line ruotsinlaivan ravintola yllätti positiivisesti

  Vastaa
 12. Kati

  Vegan V Tallinnassa sekä Ravintola Loiste Helsingissä. Jälkimmäisessä oltiin isommalla ryhmällä kokoustamassa ja odotukseni ruoan suhteen eivät olleet korkealla. Sain kuitenkin ihanan värikkään ja maistuvan lounasannoksen, jota muutkin ihastelivat.

  Vastaa
 13. Nita

  Suomessa olen käynyt harmittavan vähän ravintoloissa syömässä, mutta Tallinnassa Vegan Restoran V:ssä oli loistava alkupalalautanen ja seitan-ateria. Viime vuonna söin Flow-festareilla ihanaa vegaaniruokaa, mutta en millään muista ravintolan nimeä.

  Vastaa
 14. Erja

  Sandro vai Silvoplee… no sanotaan Sandro Kalliossa.

  Vastaa
 15. Johanna

  En vielä missään, mutta haluasin mieluusti kokeilla!

  Vastaa
 16. Peppi

  Sandro! Erityisesti lauantaibrunssi mutta lounasruuatkin ovat olleet taivaallisia. Olen kotoisin joensuusta jossa tarjontaa ei juuri ole, ja haaveilen vegaaniruokamatkasta etelä-suomeen.

  Vastaa
 17. Aalto

  Vegetarian restoran V, Tallinna ja Suomessa Roots, Turku

  Vastaa
 18. Tiina

  Kyllä se on vastattava, että Tallinnassa V:ssä. Muistelen kaiholla viime talvisia canneloneja <3

  Vastaa
 19. Elli

  Grönissä parhaat vegaaniset annokset. Menu vaihtuu vuoden aikojen myötä ja ruuassa käytetään työntekijöiden itse keräämiä ja kasvattamia yrttejä. Palvelu on myöskin aina osaavaa!

  Vastaa
 20. Piia

  Kävin viime vuonna Budapestissa ja Napfenyes Restaurant and Pastry Shop oli ihana! Se pitsa tuo vieläkin veden kielelle…

  Vastaa
 21. Jenni Pauliina

  Hyvää ruokaa olen saanut monessa paikassa, mutta Ondassa eteeni kannettiin annos, joka vei kielen mennessään. Rantapuiston lautaset näyttävät myös lupaavilta!

  Vastaa
 22. Jenni Vellamo

  En kauheasti syö ulkona mut hintaan nähden paras annos on Saigon Cornerissa (Turku).

  Vastaa
 23. Jesse

  Rovaniemen Arctic Light Hotel, maistui hienossa ympäristössä!

  Vastaa
 24. Sara H

  Tuoreimpana muistissa on Vegan restoran V, jossa juuri käytiin 😍

  Vastaa
 25. Kirsikkka

  Von Krahli Aed, Tallinna
  Gaijin ja Chef&Sommelier Helsingissä on olleet parhaita.

  Vastaa
 26. Julia

  Enpä ole aikoihin Suomessa syönyt ravintolassa. Paras olisi varmaan vege miasto varsovassa =)

  Vastaa
 27. Jennihq

  Valitettavasti tällä budjetilla ei ravintolassa syödä, joten vegaaniset annokset ravintolassa on kokematta. Kotikeittiössä herkkuja kyllä valmistuu!

  Vastaa
 28. Janina

  Tallinnan Vegan Restoran V, Cargo Helsingissä. En ole montaa kertaa vielä syönyt täysin vegaanista annosta. Ylläolevat kuvat ovat todella houkuttelevia! :)

  Vastaa
 29. Tuuli

  Ravintola Maneerat Turku. Ihana pieni thairavintola, jossa kaikki annokset mahdollista saada vegaanisina. Varma valinta aina.

  Vastaa
 30. Katariina

  Ravintola Farangissa Helsingissä! Aivan taivaallinen vegaaninen maistelumenu :)

  Vastaa
 31. Taija

  Suomessa: TukTuk, Iggys, Loosister, Chef&Sommelier, Helsinki. Maailmalla: Laksa Laksa, Bodhi (Sydney), Smith & Daughters / Smith & Deli, Melbourne.

  Vastaa
 32. Arska

  Ehdottomastu Berliinin Lucky Leekissa muutama vuosi sitten

  Vastaa
 33. Laura

  Memphis Kampissa oli hyvä quinoa burgeri. Sieltä sai joskus myös grillattua tofua bataatti ranskalaisilla ja vege majoneessilla, se oli ihan kingi!

  Vastaa
 34. Marjo

  Oulussa Tuban vegaanibrunssi tai Roosterin falafelpita, vaikea valita! :-)

  Vastaa
 35. Ennamaria

  Vegan REstoran V varmaankin, Suomessa Farang vuosia sitten. Toisaalta Pop Up -ravintola Mäntymäkikinoli aivan mahtava kokemus. Ihanaa että voi luetella useamman, maailma muuttuu!!

  Vastaa
 36. Iina

  Todella vaikea sanoa parasta, mutta melko tuoreena kokemuksena on mielessä Levant Lauttasaaressa. :)

  Vastaa
 37. Marja Terävä

  Olen vielä itse kokeileva sekasyöjä mutta tyttäreni mielellään suosii vegaanisia vaihtoehtoja joten hänen kanssaan olisi mukava lähteä illastamaan. Osaisi varmasti arvostaa vegaanista illallista.

  Vastaa
 38. Sirpa

  Ehkä hieman yllättäin Espoon Omnian opiskelijaravintola Henricus 😊. Yksityistilaisuus ja etukäteen ilmoitettu ruokavalio saattoi vaikuttaa asiaan, mutta toistaiseksi paras paistettu tofu syöty siellä.

  Vastaa
 39. J

  Hernesaaren Birgitassa on/oli todella hyvä tempeh-hampurilainen!

  Vastaa
 40. Tea

  Bar Loosister Helsinki. Vegaaninen hotdog ensimmäistä kertaa ravintolassa. Mahtava elämys.

  Vastaa
 41. Reetta

  Onda ja Sandro Helsingissä tulivat ensimmäisinä mieleen.

  Vastaa
 42. Viktoria

  Farang Suomessa. Ruotsissa Minh Mat on oikea helmi, hyvä hinta-laatusuhde.

  Vastaa
 43. Lammaskäsi

  Farang, Helsinki (fine dining kategoria)

  Paras kokemukseni hinta/laatu suhteeltaan paikalliseen hintatasoon verrattuna löytyy ravintolasta Minh Mat, Tukholma (bistro).

  Vastaa
 44. Henni

  Kotimaassa Hesburger. :D Ei ole juurikaan tultu ravintoloissa käytyä… ulkomailla olen kyllä käynyt, mutten millään nyt saa mitään nimiä mieleen.

  Vastaa
 45. Elina

  Kaskis, ei tähän voi sanoa muuta, aina yhtä ilahduttava ja ihana!!<3

  Vastaa
 46. Charlotta

  Paras paikka on ollut Madami Berliinissä. Rantapuiston miljöö on niin ihana, kiva kuulla, että siellä on nykyisin vegaanisapuskaakin tarjolla!

  Vastaa
 47. Erja

  Tallinnan Vegan Restoran V:ssä ja Hämeenlinnassa Piparkakkutalossa.

  Vielä on paljon kokematta ravintoloiden vegaanitarjonnasta, kiva saada tästä vinkkejä!

  Vastaa
 48. ak

  Vegana Pietarsaaressa – Suomen vanhin toiminnassa oleva vegaaniravintola.

  Vastaa
 49. Minde

  Silvoplee. Muualla en ole vegaaniruokaa nauttinutkaan – vielä.

  Vastaa
 50. Jenni ijäs

  En vielä missään! Kiva olis sekin kokea 😊

  Vastaa
 51. Jenny

  Äskettäin käytiin avokin kanssa treffeillä Shanghai Cowboyssa, siellä oli herkullinen tofuannos. Toisaalta taas Sushipandasta saa herkkua sushia. Just Vegen meze-annos oli myös namia. Listaahan voisi jatkaa loputtomiin.. :) Onneksi nykyään saa melko helposti hyvää vegeruokaa!

  Vastaa
 52. Emmi

  Tallinnan vegaanien helmessä Vegan Restoran V:ssä olen syönyt parhaat ruokani :)

  Vastaa
 53. Nahir

  Casa Xandor (Calpe, Espanja). Soitin heille etukäteen, koska listalla ei ollut mitään vegaaniruokaa. Ja yllätyksenä ne laitoivat parasta vegaaniruokaa! Ruoka oli tervellista ja herkullista!

  Vastaa
 54. Nelly

  Helsingissä oleva Roots, josta jäänyt vahvasti mieleen matcha vohvelit. Sandro lounas ja brunssi paikkana paras!

  Vastaa
 55. Henna

  Tallinnan Vegan Restoran V:ssä. Sitä ei ole onnistunut peittoamaan yksikään Suomen ravintola vielä.

  Vastaa
 56. Kirsi

  Apua, nyt tuli vaikeaa…mutta sanitaan että Grön.

  Vastaa
 57. Katja

  Niin monia hyviä! Mm. Vegan Restoran V Tallinnassa & Piece ’n’ Loven tai Pizzariumin vegaanipizzat, Tuk Tukin keltainen tofucurry sekä Ondan seitan Helsingissä.

  Vastaa
 58. Nina

  Hirveän monessa ravintolassa en ole käynyt, mutta niistä paras on ollut Om Nam.

  Vastaa
 59. Emilia

  Turun Roots Kitchen on aika nam! Helsingissä etiopialainen ravintola Kuningatar Saba myös tosi hyvä.

  Vastaa
 60. Monsteri

  Tiettyä ruokaa ei tule mieleen, mutta parhaan vegaanisen menun söin tammikuussa ravintola Grönissä

  Vastaa
 61. Hanna

  Ravintola HOKUn Teriyakitofu ja sunnuntaibuffet Ravintola Aidossa.

  Vastaa
 62. Tiinakaisa Honkasalo

  Turun kauppahallin Roots Kitchen 😊

  Vastaa
 63. Tuuli Kähkönen

  Sopotissa Vegan Burgers -nimisessä paikassa. :)

  Vastaa
 64. Kati

  Helsingin Teatteriravintolassa sain menun ulkopuolelta hienosti mietityn ja tehdyn annoksen jälkiruokineen <3

  Vastaa
 65. Riitta Hautala

  Kokemukset vasta Silvopleestä ja Sandrosta, molemmat oikein hyviä

  Vastaa
 66. Ella

  Silvoplee Helsingissä (: sairaan hyvää ja plussaa runsaasta raakaruokavalikoimasta!

  Vastaa
 67. Helena

  Tallinnan Vegan Restoran V on ollut toistaiseksi paras.

  Vastaa
 68. Mimmi

  Lentil as Anything, Sydney :) Loistavaa vegaanisafkaa ja mielenkiintoinen konsepti – maksu tapahtui omantunnon mukaan oven vieressä olevaan lootaan.

  Vastaa
 69. Ton-Ton

  Aika vaikea valinta! Mutta koska sushi on lempiruokaani, niin sanotaan Tokyo55. (Monta muutakin hyvää sushipaikkaa toki koettu.)

  Vastaa

Jätä vastaus

 • (ei julkaista)