Suklaata!

Törsäsin eilen itselleni jouluherkuksi shampanjatryffeleitä, mutta en tietenkään malttanut odottaa paketin avaamista jouluun saakka. Rahat eivät menneet hukkaan, sillä tryffelit ovat täydellisiä! Ne maistuvat aidolle, vahvalle suklaalle ja yllätyksekseni myös shampanjalle. Shampanjatryffeleitä valmistaa englantilainen Booja Booja ja niitä voi bongailla ainakin Sokosten luontaistuoteosastolta.


Shampanjatryffeleistä tuli kertaheitolla tämän joulun ykkösherkku, mutta täytynee silti hankkia vielä paketillinen perinteistä Wiener Nougat’a ja ehkä myös suklaakuorrutteisia tonttumarmeladeja tai Maraboun tummia Noblesseja. Kaupoissa on nykyään paljon kaikkia ihania vegaanisia suklaita, joten kannattaa lähikaupassakin pitää silmät auki.

Tumma suklaa on lähes aina vegaanista (poikkeuksena Fazer, joka jostain käsittämättömästä syystä tunkee tummaan suklaaseen maitoa), mutta varsinkin korkeat kaakaopitoisuudet vaativat hiukan totuttelua. Itse syön erittäin mielelläni jopa 80-90% suklaata, jos kaverina on vahvaa kahvia. Maitosuklaamaisempaa puolestaan on esimerkiksi Pandan tumma suklaa, joka on melko miedon makuista ja helposti syötävää.

Yleisesti myynnissä olevien vegaanisten suklaiden listan löydät täältä.

9 vastausta kirjoitukseen “Suklaata!

  1. Joo, just noita tryffeleitä on meillä menny jo kolme laatikkoa… Parhautta! Ja ainakaan noiden jälkeen ei wiener nougatit tunnu enää röyhkeen kalliilta!

  2. Oletko Noora maistanut muita Booja Boojan tryffeleitä? Onko ne yhtä hyviä? Sokoksella näytti olevan jotain pyöreässä rasiassa olevaa sorttia, joka oli shampanjatryffeleitä parisen euroa halvempaa.

  3. En oo maistanu muita, kiinnostais kyllä. Noihan on vissiin käsintehtyä kamaa. Yhdellä keikalla jaoin noita konvehteja niin useempi tuli sanoon että hei, nää on parasta suklaata mitä oon ikinä syönyt, mistä näitä saa! Musta tuntuu että joskus vielä kirjotan itekin rakkauslaulun noille shamppanjajutuille.

  4. Booja Boojat tehään käsin. Makuina löytyy inkivääri, espresso, hasselpähkinä ja liekitetty banaani ja tietty noi shampanjatryffelit. Kaikki ihan huippuja. Espresson ystävänä suosittelen niitäkin makutestiin..

  5. Kaunis ja innostava blogi sulla – ja mahtava tryffelivinkki, kiitos! Meille on tulossa kodin täydeltä perhettä aattoa viettämään, mikä on tietysti hyvä syy hamstrata herkkuja. Näitä on siis saatava myös…

  6. Kiitokset vielä tätä kautta näistä hienoista sivuista! Sinulla on esteettistä silmää ja kuvat ovat tosi hienoja :) Booja boojaa ei näin joulun jälkeen taida saada enää sokoksista…?
    Tulee pitkä odotus ensi jouluun. Yhden suomalaisen nettikaupan löysin jossa booja booja -suklaata, mutta ei tietysti tätä samppanjaversiota.

  7. Ingrid, nämä taitavat tosiaan olla sesonkituote, enkä ole nähnyt näitä enää Sokoksilla, enkä myöskään Ruohonjuuressa. Kannattaa varmaan kysäistä sieltä nettikaupasta, jos samppanjatryffeleitäkin saisi sinne! Muutkin maut ovat kyllä hyviä, joten ei hätää :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *