Raparperi-kookospiirakka

Minulla oli edelleen kaapissa pullanteosta ylijäänyttä kookosjauhoa, joten päätin upottaa sen raparperipiirakan joukkoon. Jauho toimii hyvin paitsi pohjataikinassa, myös soijajogurttitäytteen joukossa!


Jos kotoa sattuu löytymään vadelmia, ne sopii loistavasti lisättäväksi tähän piirakkaan! Jos käytät pakasteraparpereja, sulata ne ja valuta ylimääräinen neste pois ennen niiden lisäämistä täytteeseen.

Raparperi-kookospiirakka

Pohja:
 • 100 g margariinia
 • 0,5 dl (ruoko)sokeria
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 3,5 dl vehnäjauhoja
 • 1 dl kookosjauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 dl soija- tai muuta kasvimaitoa
 • margariinia ja korppujauhoja vuokaa varten
Täyte:
 • 500 g maustamatonta soijajogurttia (Alpro)
 • 0,75 dl (ruoko)sokeria
 • 0,5 limen mehu
 • 0,5 dl kookosjauhoja
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 1 tl kanelia
 • 4 dl raparperipaloja
 1. Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita yhteen vehnäjauhot, kookosjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää kuivat aineet margariinivaahtoon muutamassa erässä yhdessä soijamaidon kanssa. Taikina on parasta sekoittaa käsin, sillä siitä tulee kuivahko murumainen taikina.
 2. Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka (23-24cm) ja painele taikina vuokaan.
 3. Sekoita yhteen soijajogurtti, sokeri, limen meju, kookosjauho, vaniljasokeri ja kaneli. Jos kookosjauhosta jää paakkuja, seoksen saa parhaiten tasaiseksi sähkövatkaimella! Lisää joukkoon raparperipalat ja kaada täyte pohjan päälle.
 4. Paista piirakkaa 200 asteessa 15 minuuttia, vähennä sitten lämpöä 175 asteeseen ja jatka vielä paistamista 4-5 minuuttia. Anna piirakan kiinteytyä jääkaapissa mieluiten yön yli. Piirakan maku vain paranee mitä kauemmin sen antaa vetäytyä jääkaapissa. Parhaimmillaan se lienee parin päivän kuluttua leipomisesta!

16 vastausta kirjoitukseen “Raparperi-kookospiirakka

 1. Voikohan tuon alpron soijajugun tilalla käyttää mitä maitopohjaista tuotetta? Olen yliherkistynyt soijalle eikä maha enää kestä sitä yhtään.. :\

 2. Bettina, en ole käyttänyt maitotuotteita yli kymmeneen vuoteen, joten en osaa sanoa miten ne toimii leivonnassa.

  Soijattomia reseptejä toivotaa aika paljon, ja kunhan vaan joskus ehdin, niin yritän kyllä paneutua siihenkin asiaan :)

 3. Bettina, kokeile kermaviiliä soijajugurtin tilalla. Teen usein mustikkapiirakkaa kermaviilitäytteellä ja ulkonäön ja ohjeen perusteella se voisi sopia tähänkin.

 4. Vegaaniruokablogissa ois kivempaa ehkä käydä keskustelua vegaanisista vaihtoehdoista soijalle… :)

  1. Hanna, totta! Kamomillan konditoriassa on yksi kakkuohje, jossa on käytetty Yosaa, mutta siinä on kyllä myös tofua, joten sekään ei soija-allergisille käy. Yosassa ei taida olla samoja hyytymisominaisuuksia kuin soijajogurtissa, mutta ehkäpä se voisi toimia ton kookosjauhon kanssa. Tää täytyy kyllä laittaa kehittelyyn, kunhan joskus ehtisin! :)

 5. Ulkomailla löytyy loistavaa mantelijugurttia sekä kookosmaitojugurttia! Milloinkohan nämä rantautuvat Suomeen?
  Kiitos reseptistä! Juhannuksena testataan!

 6. Oi orvokit ja raparperit ja kesä! Ne on kyllä kolme asiaa, jotka musta kuuluu yhteen kuin paita ja peppu ja… pikkuhousut ;) Mielenkiintoista, että soijajogurtti kiinteytyy niin hyvin uunissa – lieneekö kookosjauholla siis tässä merkittävä rooli? Pohdin lähinnä, pidän kyllä kookoksesta, joten pitäisin siis ne messissä ohjeelle uskollisena :) Tätä voisikin testailla, mikäli sattuisin raparpereja mummon kasvimaalta saamaan.

  Hauskaa juhannusta!

 7. Tein tätä juuri persikkaversiona ja laitoin sitä alpron uutta kookossoijajogurttia,ainakin tuoksuu tosi hyvälle!Pitää viedä viemiseksi anopille niin ei viitsi vielä maistella..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *