Sokerittomat chia-sitruunamuffinssit

Olen pääsääntöisesti sitä mieltä, että leivonnaisissa ei voi olla liikaa sokeria eikä valkoisia vehnäjauhoja. Joskus on kuitenkin hauska testata, saako astetta terveellisemmistä aineksista mitään hyvää aikaiseksi.


Sain taannoin Ekolosta testattavaksi lupiinijauhoja sekä steviasta ja erytritolista valmistettua Goviosid -makeutusainetta. Steviajauhetta testailinkin jo aikaisemmin omenasoseen makeuttamiseen, mutta Goviosid on vielä selvästi pelkkää steviaa miedomman makuista, ja sen kanssa leipominen on helpompaa, koska sitä käytetään määrällisesti pelkkää steviaa reilusti enemmän. Sokerin jättämää aukkoa leivonnaisen rakenteessa ei siis tarvitse yrittää korvata muilla aineilla.

Lupiinijauho on puolestaan todella proteiinipitoista. Veikkaan, että sitä tulee käytettyä jatkossakin leivontaan! Pakkauksessa mainitaan myös, että se toimii myös esimerkiksi smoothien joukossa. Mihin te olette käyttäneet lupiinijauhoa?

 

Sokerittomat chia-sitruunamuffinssit

6 kpl

 • 2 rkl chian siemeniä
 • 0,75 dl kasvimaitoa
 • 2 dl vehnäjauhoja
 • 0,5 dl lupiinijauhoja
 • 0,5 dl grahamjauhoja
 • 0,5 dl Goviosid -makeutusainetta
 • 1,5 tl leivinjauhetta
 • 1 dl maustamatonta soijajogurttia
 • 1 sitruunan raastettu kuori
 • 0,5 sitruunan mehu
 • 1 dl kasvimaitoa
 • 0,5 dl rypsiöljyä
 • 2 tl vaniljauutetta
 1. Yhdistä chian siemenet ja puolet kasvimaidosta. Sekoita ja anna seistä, kunnes kaikki neste on imeytynyt. Sekoita seos hyvin ja lisää sitten loput kasvimaidosta. Anna siementen jälleen imeä kaikki neste itseenä.
 2. Sekoita kuivat aineet yhteen.
 3. Sekoita soijajogurtti ja raastettu sitruunankuori chian siementen joukkoon. Yhdistä kasvimaito, rypsiöljy, sitruunan mehu ja vaniljauute.
 4. Kääntele kasvimaito-öljyseos sekä chian siemenet kuivien aineiden joukkoon.
 5. Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen vuokien poistamista!

Nämä muffinssit eivät ole överimakeita, joten ne sopivat hyvin esimerkiksi viikonlopun aamiaispöytään.

8 vastausta kirjoitukseen “Sokerittomat chia-sitruunamuffinssit

 1. Lupiinijauhoja olen käyttänyt useinkin leivonnassa,tosin joudun sitä itse jauhamaan,kun en ole sitä täällä jauhomuodossa löytänyt.Kivat muffinit!

 2. Kiva muffiniohje. Olen käyttänyt lupiinijauhoa jossain teeleivän tapaisissa ja tänä aamuna kokeilin smoothieen. Vähän hernemäinen maku ja jauhoinen koostumus siinä smoothiessa, mutta ihan ok. Proteiinit on aina ok :)

 3. Tällaiset vähän terveellisemmät leivonnaiset ovat toisinaan ihan paikallaan. Itse harrastan näitä kohtuuterveellisäkin juttuja, koska vierailemme ja meillä vieraillaan niin tiheään, ettei kokoajan kannata överiherkutellakaan.
  Lupiinijauhoja käytän leivän leivonnassa, lättytaikinassa ja kasvispihveissä.

 4. Yaelian, täältä on puolestaan vähän hankalampaa löytää lupiinia yhtään missään muussa muodossa :/

  Outi, kiitos vinkeistä! Lupiiniteeleivät kuulostaa aika hyvältä viikonloppuaamiaiselta :)

  Paula, kasvispihvitaikinaankin sitä voisi tosiaan lykätä, kiitos vinkistä!

  nette, kiitos!

 5. Tällaiset terveellisemmät leivonnaiset olisivat silloin tällöin ihan paikallaan! Se vain, että niitä ei sitten söisi kukaan muu kuin minä, sillä perheelleni chia-siemenet ja lupiinijauhot kuulostavat aivan liian eksoottisilta :D

 6. Heissan. Kokeilin näitä ihan just tässä ja nyt 13.9.2019. Maistoin ja tuli hyviä. Minulla ei ollut tuota sokeria vaan ainoastaan steviaa, käytin sitä – eikä ollut myöskään graaham- tai lupiinijauhoja, korvasin nuo 1,5rkl kutakin soija-, maissi- ja kikhernejauhoilla. Hiukan tarttuivat paperisiin muffinsivuokiin kiinni muuten onnistui hyvin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *