Suklainen proteiinivanukas

Mietin kaksi kertaa pitäisikö tämä julkaista täällä vai Keppijumppaa ja porkkanaa -blogin puolella, mutta koska täälläkin on jonkun verran kyselty vegaanisten, proteiinipitoisten välipalaideoiden perään, laitoin ohjeen kuitenkin tänne.

proteiinivanukas

Ei, tämä ei maistu samalle kuin kaupan suklaasoijavanukas, mutta sopii terveysintoilijoille! Ohjeesta tulee pienehkö yhden hengen annos, jossa on noin 10 g proteiinia. Sopii niin jälkkäriksi kuin välipalaksi.

Suklainen proteiinivanukas

yhdelle

 • 1 rkl herneproteiinijauhetta
 • 4 rkl soija- tai mantelimaitoa
 • 1 rkl chiansiemeniä
 • 1 tl makeuttamatonta kaakaojauhetta
 • 1/4 tl vaniljasokeria
 • metsämansikoita tai muita (makeita) marjoja
 1. Sekoita yhteen herneproteiinijauhe ja 2 rkl soijamaitoa niin, ettei proteiinijauheesta jää paakkuja.
 2. Lisää chiansiemenet, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja loput soijamaidosta. Anna tekeytyä jääkaapissa noin 15-20 minuuttia.
 3. Tarjoa marjojen kera.

18 vastausta kirjoitukseen “Suklainen proteiinivanukas

 1. Olisiko mahdollista saada myös sellaisia vegaanisten ja proteiinipitoisien välipalojen reseptejä, joita voisi kantaa mukana laukussa esimerkiksi koulussa? Tykkään sun blogista aivan mielettömästi ja sen reseptien avulla siirtyminen kohti vegaanimpaa ruokavaliota on ollut helppoa selkeiden ja herkullisten reseptien ansiosta! Tein tänään jerk seitania, huhuh miten hyvää se oli bataattilohkojen ja soijajogurtista tehdyn tsatsikin kanssa. :)

 2. Noora, kiitos toivomuksesta, laitan korvan taakse! Mä muuten kannan melkein aina mukana pähkinöitä. Ne kulkee kätevästi mukana missä vaan ja pitää nälkää hyvin loitolla.

  Niin, ja kiitos kehuista :) Toivottavasti täältä löytyy jatkossakin kokkausinspiraatiota!

 3. Moikka!

  Piti kysellä noista kasviproteiineista, että onko sulla tarkempaa tietoa niistä? MIkä on paras, onko paljon eroja? Ite oon käyttänyt hamppuproteiinia, googlasin myös että riisiproteiinissä protskua on joku yli 80%, entäs herneproteiini?

  Hauskaa päivää! Ihana blogi tääki!

  1. Moi! Ainakin tossa mun käyttämässä herneproteiinissa on proteiinia 85,5g/100g. Hamppuproteiinissa on jonkun verran vähemmän, mutta toisaalta siinä on paljon omega 3 -rasvahappoja. Riisi taas on niin epäekologista, eikä aminohappokoostumukseltaan kovin arvokasta, joten en oikeastaan edes ole harkinnut riisiproteiinin käyttöä.

   Voisin kyllä kirjoitella tästä aiheesta enemmän pikapuoliin, vaikka sitten tonne Keppiksen puolelle :)

 4. Miten luulet että ohje käyttäytyis jollain muulla proteiinijauheella? Esim. yksiinkertaisesti soijaproteiinilla?

 5. Kiitos reseptistä Elina!

  Chiansiemeniä on himottanut kokeilla jo jonkin aikaa, mutta en ole raaskinut vielä hankkia.

  Pähkinät ovat hyviä ja energiasisältönsä puolesta kevyitä kantaa mukana. Tietysti hedelmät sellaisenaan ovat myös käteviä, kun niitä ei tarvitse erikseen pakata.

  Noiden lisäksi teen välillä smoothieita mukaan (bodareitten käyttämään) shakeriin. Myös hummus- tai paputahnalla terästettyt ruisleivät ovat oivaa evästä.

 6. Hei!
  Minua kiinnostaisi kotimaiset proteiinilähteet: härkäpapu ja öljyhamppu (Finola). Molempia saa ainakin nettikaupoista. Käyttövinkkejä härkäpapu- ja hamppurouheelle???

 7. Minäkin ruinaisin käyttövinkkejä hamppurouheelle!! Kaapissa on avaamaton pussi, kuvittelin mössääväni sitä ruokiin soijarouheen tapaan, mutta sitten kuulin sen olevan makeaa! Enkä ole uskaltanut työntää sitä minnekään…

  1. Ilena, mä en oo kyllä törmännyt makeaan hamppurouheeseen! Mutta kuten Eetu tossa alapuolella sanoo, niin smoothiet on oiva sijoituskohde. Kasvispihvitaikinaankin se uppoaa mainiosti.

 8. Kotimainen hamppurouhe on mun smoothieiden proteiiniperusta. Lisään sitä myös välillä myslin joukkoon.

 9. Heips!

  En tiedä osaatko vastata tähän, mutta haluisin sulta vinkkejä! Haluaisin valmistaa miehelleni jotain suolaista syötävää synttäreiden kunniaksi. Mieluiten ehkä sellaista syötävää, missä on myös jokin taikinapohja/-kuori, mutta myös jotain herkullista kasvistäytettä/-päällystä.
  Kaikki muu miehelle varmaan käy, mutta sienet on ehdoton ei :D tuleeko sinulle mieleen mitään ruokaideoita? :)

 10. Joudun syömään melko vähähiilihydraattisesti, niin proteiinijauheita (ja chiasiemeniäkin kyllä) tulee käytettyä aika paljon. Hamppuproteiinissa on se hyvä puoli, että siinä on hurjasti ravinteita, eikä se ole yhtä prosessoitua kuin useimmat muut kasvisproteiinit. Maku tunkee kyllä miedommista jutuista läpi. Herneproteiinissa on minusta vähän sama vika. Siksi käytän joskus riisiproteiinia, vaikka tosiaan se ei ole ekologisesti yms kovin fiksua. Soijaproteiinin mausta en kauheasti tykkää.

  Maukkaan mukana kulkevan vegaanisen proteiinivälipalan saa pyörittelemällä palloja proteiinijauheesta, pähkinävoista ja jostain siirapista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *