Kaneliset chili-suklaacupcaket

Kun niitä habaneroja kerran on siellä jääkaapissa, piti niitä upottaa leivoksiinkin. Suklaa, kaneli ja chili toimivat aina yhdessä!

chilisuklaacupcaket

Minulla oli kaunis ajatus viedä miehen työpaikalle cupcakeja, mutta en ole vieläkään oppinut että kuorrutettujen leivosten kuljettaminen polkupyörällä ei ole koskaan hyvä idea. Aucorin toimistolle päästessäni cupcaket eivät enää olleet ihan niin nättejä kuin kotoa lähtiessä, koska ne olivat heitelleet pari kuperkeikkaa pyörän tarakalla. Noh, ei muut kuin veitsen kanssa kuorrutteet takaisin paikalleen! Cupcaket tuntuivat uppoavan mukisematta raskaan työn raatajiin, vaikka ulkonäkö ei enää ollutkaan ihan kohdallan (tai sitten kukaan ei kehdannut sanoa mitään, kun olin itse vielä paikalla ;) ). Liian tulisiakaan niistä ei tullut, päin vastoin chiliä olisi voinut laittaa vielä toisenkin. Nyt leivoksissa oli lähinnä hento chilimäinen maku, mutta ei juurikaan tulisuutta joukossa olevia pieniä chilinpalaylläreitä lukuun ottamatta.

Kaneliset chili-suklaacupcaket

noin 15 kpl

Leivokset:

 • 1-2 punaista habaneroa
 • 5 dl vehnäjauhoja
 • 2 dl sokeria
 • 3 rkl kaakaojauhetta
 • 2 tl kanelia
 • 1,5 tl leivinjauhetta
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 130 g tummaa suklaata rouhittuna
 • 1 dl  vegaanista margariinia sulatettuna
 • 2 dl soijamaitoa

Kuorrute:

 • 100 g vegaanista margariinia
 • noin 7,5 dl tomusokeria
 • noin 3 rkl vettä
 • 1,5 tl kanelia
 1. Poista habanerosta siemenet ja silppua se ihan pieneksi silpuksi. 
 2. Sekoita kuivat aineet yhteen suuressa kulhossa.
 3. Lisää margariinisula, soijamaito ja chilisilppu. Kääntele taikina tasaiseksi.
 4. Vuoraa muffinssipelti paperisilla vuoilla ja lusikoi taikina vuokiin. Paista 175 asteessa noin 18-20 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa.
 5. Kun leivokset ovat kunnolla jäähtyneet, valmista kuorrute sekoittamalla kaikki aineet yhteen esimerkiksi haarukalla. Pursota kuorrute leivosten päälle. Säilytä valmiit cupcaket jääkaapissa.

 

chilisuklaacupcaket2

chilisuklaacupcaket3

Minä suuntaan huomenna pariksi viikoksi rentoutumaan Adrianmeren aurinkoon, joten älkää ihmetelkö jos sähköposteihin ei reagoida, kommentteja ei hyväksytä eikä niihin vastata. Olen todennäköisesti hautautunut liian syvälle rantahiekkaan, juonut liian monta lasia viiniä tai väsynyt patikoimisesta roikkuakseni netissä. Yritän pysytellä parhaani mukaan poissa myös Facebookista ja Instagramista, mutta sen onnistumisesta ei ole takeita. Kannattaa seurata – eiköhän sinne ole kuitenkin jokunen lomakuva luvassa! Pari postausta on lisäksi jäänyt vielä varastoon odottelemaan, joten ajastan ne ilmestymään reissun aikana. Pysykää siis kuulolla!

Ainiin, vielä yksi juttu ennen lomalle lähtöä! Chocochili on ehdolla Gloria Blog Awardseissa Suomen kauneimmaksi ruokablogiksi! Ihanaa! Awardseissa voi viime vuoden tapaan myös äänestää omaa suosikkiblogiaan, joten käykäähän vaikuttamassa!

GBA13_Kaunein_ruokablogi_320x230

14 vastausta kirjoitukseen “Kaneliset chili-suklaacupcaket

 1. Eli ohjetta voisi päivittää: ”Pursota kuorrute leivosten päälle miehen työpaikalla.” ;-P

  1. Heh, ensi kerralla taidan tosiaan pakata kuorrutteen erikseen ja ottaa pursotinpussin mukaan :D

 2. Täytyy sanoa, että oli aika päräyttävät cupcaket. Jännä yhdistelmä makua ja pientä potkua. Iso kiitos!

 3. Tein näitä synttäreille. Kaksinkertaistin reseptin ja laitoin 2 pakettia prismasta saatavia habaneroja, toisessa oli 3 ja toisessa 4 habaneroa, eri värejä. Tuli ihan liian tulisia! Kandee olla varovainen :D Muuten rakenne mainio, samoin toi kuorrute, harmitti. Olin liian innokas habanero-nainen. Mutta turkinpippuri-cupcakeista ja minttusuklaa-cupcakeista siun ohjeilla tuli mahtavia!!!!!

  1. No huh, ehkä seitsemän habaneroa tosiaan on pikkusen överiä :D Neljällä olisi varmaan tullut just hyvä!

 4. Moikka! Tein eilen näitä ja hyvän makuisia olivat. Yksi asia kuitenkin hämmensi: taikina oli ihan käsin muokkailtavaa, se oli niin paksua. Ja täysin jäähtyessään näistä tuli jopa hieman kovia. Uunissa olivat sopivan aikaa, ja tarkistin reseptin varmaan viitisen kertaa.
  missäköhän ongelma? :|

  1. Tämä on nyt jo sen verran vanha resepti, että en ihan suoralta kädeltä osaa sanoa, mikä mahdollisesti meni vikaan. Reseptin nestemäärä näyttää kyllä aavistuksen pieneltä. Lopputulos todennäköisesti korjautuisi, jos laitat ensi kerralla vähän enemmän nestettä. Tai sekoititko taikinaa ehkä liikaa? Täytyypä itsekin testata nämä vielä jossain vaiheessa kertaalleen.

 5. Kiitoksia ihanasta blogistasi! Rupesin vegaaniksi blogisi rohkaisemana ja olen nyt ollut 1,5v onnellinen vegaani. :)

  Minulla olisi kysymys tuosta täytteen puristamisesta; se on rasvapohjainen joten aina, kun puristan sitä muffinssien päälle niin se tuppaa sulamaan ja vettymään käsieni lämmön takia pursotuspussiin. Onko sinulla mitään vinkkejä miten tämän voisi estää?

  1. Heippa Sini, ja ihanaa kuulla, että vegaanielämä on alkanut hyvin liikkeelle! :)

   Kuorrutetta voi pitää jääkaapissa hetken ennen pursottamista, se auttanee :)

 6. Tein näitä eilen illalla kun piti saada nopeasti jotakin makeaa ja oikein hyviä kyllä tuli (tosin chilin jätin pois kun en siitä niin paljoa pidä).Sama huomio kuin jollakin aiemmin kommentoineella;tuolla nestemäärällä minullakin taikina oli vielä tosi jähmeää ja käsin olisi pitänyt siitä palloja pyöritellä.Lisäsin sitten nestettä niin että tuli vähän löysempää ja hyvin toimi!Ehkä yhteensä tuli laitettua soijamaitoa 3,5 dl ja margariinisulaa 1,5dl.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *