Samsungin tuplauuni ja loppukesän hauskin blogitapahtuma

Kävin elokuun lopussa Blogiringin ja Samsungin järjestämässä tapahtumassa, jossa pääsimme ruokabloggaajaporukalla testaamaan Samsungin tuplauunia ihan kunnon kokkisota -hengessä!

tuplauuni1

Bloggaajille järjestetään nykyään kaikenlaisia kissanristiäisiä, eikä monikaan niistä vaikuta sen arvoiselta, että Turusta asti kannattaa lähteä Helsinkiin. Tätä tapahtumaa en kuitenkaan malttanut jättää väliin – Blogiringin Jennin ja Lauran järjestämänä tiedossa kun on aina taatusti hyvää ohjelmaa!

Kyseessä oli siis kokkauskilpailu, jossa pääsimme testaamaan Samsungin tuplauunia. Top Chef -kokki Akseli Herlevi oli kokannut alku-, pää- ja jälkiruoat, jotka meidän piti ryhmissä tehdä mahdollisimman lähelle alkuperäistä – ilman reseptejä tietenkin! Joukkueenjohtajina meillä oli White Trash Disease -Nata ja Raakel Lignell.

tuplauuni2

tuplauuni3

Vegaanina ihmettelin aluksi, mitä minä oikein teen paikalla, kun pääruuaksi oli kalaa ja jälkkäriksi mascarponevaahtoa. Noh, alkuruokaa tietenkin! Väännettiin Keittiössä kotona ja puutarhassa -blogin Minnan kanssa voittoisa alkuruoka portobelloista, tapenadella päällystetystä patongista ja rucolasalaatista. Raakelin luotsaama joukkueemme hävisi täpärästi Natan porukalle, mutta alkuruoka oli silti parempi kuin toisen joukkueen. Hyvä me!

tuplauuni5

tuplauuni4

Tuplauunin käyttö vaati meiltä kaikilta vähän tukiopetusta Akselilta, mutta se osoittautui lopulta varsin näppäräksi laitteeksi. Olen itse tottunut käyttämään kotona tavallista karvalakkiuunia, jossa ei tarvitse tehdä muuta kuin kääntää parista nappulasta, joten olihan sitä hetken ihmeissään digitaalisesta näytöstä ja kaikista erilaisista ominaisuuksista. Uunin parasta antia oli kuitenkin se, että siinä pystyy helposti kypsentämään pari täysin erilaista ruokalajia samanaikaisesti. Uunissa on jakaja, jonka avulla uunin ala- ja ylätasoilla pystyy kypsentämään ruokaa eri lämpötiloissa, eivätkä maut sekoitu keskenään. Lisäksi uunista löytyy höyrykypsennystoiminto ja siihen sopiva astia. Aika kätevää!

Olisi kiinnostavaa testata, miten esimerkiksi seitanin tekeminen onnistuu tuossa höyrykypsennysastiassa. Veikkaisin, että esimerkiksi seitankinkusta tulisi siellä aika mehevää. Ja samaan aikaan voisi paistaa ylätasolla sämpylöitä, niin siinä olisikin jo aika hyvä ruoka valmiina. Näppärästi uunissa valmistuisi myös yhtäaikaa esimerkiksi mausteinen bataatti-kikhernvuoka ja jälkkäriksi vaikkapa sitruunainen puolukkapiirakka. Mausteisiakin ruokia voisi tuplauunilla paistella huoletta leivonnaisten kanssa, koska maut eivät pääse jakajan ansioista sekoittumaan. Kärsimätön kokki kyllä kiittäisi, jos kotona olisi laite, jolla voi tehdä monta asiaa samaan aikaan! Taidanpa käydä näpyttelemässä yhteystietoni Samsungin kisaan, jossa on tämä uuni arvottavana. Jos vaikka onni potkaisisi? :)

Illan päätteeksi meille oli vielä järjestettynä muutakin ohjelmaa. Akseli oli kokannut illallisen ja yllätyksenä paikalle saapui soittamaan Eva & Manu! Meillä on kyllä ihan mahtava bloggaajaporukka Blogiringissä mukana. Oli hauskaa, kiitos asianosaisille!

tuplauuni7

BlogirinkiYhteistyössä Samsung

8 vastausta kirjoitukseen “Samsungin tuplauuni ja loppukesän hauskin blogitapahtuma

    1. Saa toki! Tarjolla oli ihanaa couscousta, salaattia ja leipää. Ja viiniä :) Proteiini tietenkin puuttui, mutta maut olivat kohdillaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *