Nektariini-macasmoothie

Notkuuko kaapin perällä pussillinen macaa, mutta se ei meinaa maistua? Siitä pääsee eroon esimerkiksi näin!

macasmoothie

En ole varmasti ainoa, jolla on jäänyt ruokakaapin perukoille lojumaan kasa erilaisia superfoodeja, jotka on ostettu hetkellisessä terveysintoilukohtauksessa. Eipä silti, moni ns. superfood on kyllä jäänyt jokapäiväiseen käyttöönkin, kuten esimerkiksi ihanat chiansiemenet. Maca on kuitenkin ollut yksi murheenkryyni – se ei meinaa makunsa puolesta upota millään, enkä nyt edes ole kovin vakuuttunut sen väitetyistä terveysvaikutuksista. Olenkin tähän asti yrittänyt tyhjentää macapussia pahaa-aavistamattoman mieheni aamiaismoothieiden joukkoon. Tästä tuli kuitenkin sellainen yhdistelmä, että tämä upposi myös allekirjoittaneelle :)

Maca maistuu aivan järkyttävän pahalle, jos sitä yrittää tunkea vihersmoothien joukkoon, jossa on esimerkiksi selleriä tai pinaattia. Parhaiten maca uppoaa ainakin minulle, jos smoothie on reilusti hedelmäinen. Kokeile esimerkiksi ananasta, nektariinia ja mansikoita sitrushedelmillä höystettynä.

Nektariini-macasmoothie

Yhdelle

 • 2 nektariinia
 • 1 keskikoinen porkkana kuorittuna
 • kourallinen jäisiä mansikoita
 • 1/2 limen mehu
 • pätkä inkivääriä kuorittuna
 • 2-3 tl macaa
 • 1 rkl proteiinijauhetta (käytin SunWarriorin protein blendiä)
 • vettä
 1. Paloittele nektariinit ja porkkana blenderiin.
 2. Lisää loput aineet ja anna koneen käydä, kunnes smoothie on sileää.

maca

Macaa on enää 2/3 pussia jäljellä. Onko joku testannut, maistuuko se ihan hirveän pahalta raakasuklaan joukossa? Meneekö hyvä suklaa pilalle? Löytyykö muita macantuhoamisvinkkejä?

37 vastausta kirjoitukseen “Nektariini-macasmoothie

 1. Maca käy raakasuklaaseen jos sitä laittaa tosi vähän. Itse en laittaisi isompaa määrää, mutta jonkin verran suklaan kitkeryys sitä peittää kyllä.

  1. Kiitos vinkistä! Vähän pelottaa, että menee hyvät (ja kalliit!) raakasuklaa-aineet pilalle, jos sinne menee tunkemaan macaa joukkoon. Mutta jos sitä tosiaan ihan vähän uskaltaisi laittaa… :)

 2. Itse olen ottanut macani veteen sekoitettuna, sekin jo menee kun on tottunut. Jotkut laittavat puuroon, mutta minulle puuro on pyhä, siihen ei kosketa :D Rämä smoothieohje puulostaa tosi maukkaalta ja helpolta, mietin vain miten tehosekoitin kestää porkkanaa…?

  1. Meillä on Vitamix, joka kyllä jauhaa vaikka pieniä kiviä. Mutta kyllä suurin osa tavallisista blendereistä selviää porkkanasta ihan ongelmitta, ainakin jos sen pilkkoo koneeseen tarpeeksi pieniksi paloiksi.

 3. Mä upotin macaa raakasuklaaseen suunnilleen suhteessa 100g massaa, 50g voita, 1-2tl macaa ja 1-2rkl lucumaa. Lopulta tulin siihen tulokseen että noin mitätön määrä macaa ei siellä merkkaa mitään ja jätin sen pois. Ei se sieltä erottunut mutta parempaa on ilman.

  1. Joo, varmasti on parempaa ilman, en epäile ollenkaan :D Mutta johonkin tuo pussi täytyy kuitenkin tunkea…

   1. Mä päädyin upottamaan oman pussini marjasmoothieni joukkoon, kuluu 1tl/pv kun suklaaseen menee 1tl/2vko:a ;) Tosin pilalle menee hyvät marjasmoothiet, se on myönnettävä…

 4. Ha ha, macaan en olekaan (vielä) haksahtanut, mutta minun ongelmani sen sijaan on lucuma. Annoin sille peräti toisenkin mahdollisuuden, siis ostin toistamiseen, kun se kuulemma on niin hyvä. En vaan tykkää vaikka mitä yritän! Smoothieenhan se pitäisi piilottaa! Miksi en sitä heti keksinyt.

  1. Aijaa, mun mielestä lucuma on taas oikein jees, ei yhtään pahaa! Se maistuu mun suuhun sellaiselta paahteisen toffeiselta. Lucumasta, banaanista ja mantelimaidosta voisi esimerkiksi tulla aika ihana smoothie :)

 5. Hei, ekaa kertaa ihan pitää kommentoida :)
  En ole itse vielä tehnyt raakasuklaata vaikka kaikki aineetkin löytyisi valmiina. Macaa oli kuitenkin aika reilusti Natasha’s Living Foodin suklaassa ja sopi mun mielestä aivan loistavasti. Maistui kyllä, mutta sopi jotenkin suklaan muuhun makuun. Ei muutoin ole mikään lemppariherkku tuo maca, ajattelin itse yrittää tuhota pussin juurikin suklaaseen, kaikessa muussa maistuu kovin pahasti läpi.
  Samalla sitten suuri kiitos ja kumarrus sivuista, aivan loistavia reseptejä jotka uppoaa niin aikuisille kuin teinipojallekin. Olet siis pelastanut monta ”ei mitään tietoa mitä syötäisiin tänään” hetkeä :)

  1. Kiva kun kävit kommentoimassa, ja ihana kuulla, että Chocochilistä on ollut apua arjen ruokapulmiin :) Toivottavasti muutaman kuukauden päästä ilmestyvästä kirjastakin on apua juuri samaisiin ongelmiin!

   Täytyy kyllä kokeilla tota macaa myös siihen suklaaseen. Uskon, että siitä saa ihan kelvollisen lopputuloksen, kunhan vaan määrät on oikeat. Jonkun makuaineenkin tietysti voisi vielä laittaa suklaaseen, mutta mikähän siihen sopisi…?

   1. Pähkinärouhe, gojimarjat ja minttuöljy on mun lempparit…

 6. Oon saanut macan maistumaan (ja nykyisin jopa himoitsen) yhdistämällä mustikkaa ja kanelia. Luin jostain, että kaneli peittää macan maun ja toimii ainakin mulle. Seassa menee myös pinaatti ja viherjauheet. Ei kuitenkaan selleri. Kannattaa kokeilla!

 7. En ensin tykännyt macasta. Mutta nykyisin laitan sitä soijajogurtin joukkoon ja tykkään :)

  1. Joo, monestihan näissä on kyse ihan vaan tottumisesta. Mutta kuten sanoin, niin en nyt ole niin vakuuttunut macan terveysominaisuuksista, että sitä pitäisi väkisin totutella syömään. Voihan tässä kyllä käydä niinkin, että pussin loputtua alkaakin yhtäkkiä himoita toista? ;)

 8. oon saanu Cocovilta Macaa ja juuri hetki sitten puhuttiin puolison kanssa, että mitä kaikkea siitä voisi tehdä. Täytyykin linkata tää juttu sinne :)

 9. Minusta maca menee hyvin raakasuklaassa tai suklaisissa pirtelöissä. Sellaisenaan tosiaan pahanmakuista, mutta suklaisissa jutuissa maku ei puske läpi. Appelsiinipohjaisissa smoothieissa ei toimi myöskään, yh.

  1. Appelsiinikin toimii macan kanssa, jos sen kanssa on esim. ananasta tai mansikkaa. Mutta ei tosiaan oikein pelkästään maistu.

   Maca-suklaapirtelöäkin vois koittaa, kiitos vinkistä!

 10. Mulla roikkuu kans pussi macaa jossain, lähes täytenä. Jogurtin sekaan sitä joskus laitoin. Aloitin ehkä liian suurella annoksella koska mulle se teki tooosi huonon olon ja vatsanväänteitä. Tai ainakin yhdistin en macaan ku muuta normaalista poikkeavaa siinä mun jogurtissa ei ollut… Täytyy vissiin antaa sille uusi mahdollisuus! :)

  1. Tottumatta voi tietysti tulla vatsanväänteitä, ehkä pienemmällä annoksella ensi kerralla? :) Jogurtin kanssa voisi kyllä kokeilla, sitä en oo itse testannut!

 11. Maca pussi on!:D Ja haluisin käyttää sitä, koska ainakin joskus koin, että se autto väsymykseen, mut mullekin puuro on pyhä ja toistaiseksi se oli ainoa paikka mihin keksin sitä laittaa:/ Täytyypä kokeilla tätä!:)

  1. Mä en oo vielä uskaltanut laittaa sitä puuron joukkoon. Ehkä rohkaistun huomenna ja kokeilen meneekö aamiaishetki pilalle ;)

 12. Mun maca ei kyllä ole mitenkään tosi pahan makuista. Muistan kun luin ennenkin, että se kuulemma maistuu ihan karsealta, mutta ei minun mielestäni. Niissä on kuulemma eroja. Laitan sitä ja lucumaa aina molempia niin raakasuklaaseen kuin smoothieenkin, koska lucuma taitaa makeampana kuitenkin vähän tasapainottaa macan makua.. Tosi ihanalta kuulostaa tuo smoothie, mutta epäilen, että minun tehosekoittimeni hajoaa porkkanasta.. :) Onko sinulla vitamix, vai joku peruskone?

  1. Tästä porkkana-asiasta olikin juttua jo tossa ylempänä. Mulla on Vitamix, mutta oon kyllä porkkanoita jauhanut joskus sauvasekoittimellakin. Jos ne pilkkoo tarpeeksi pieniksi, ei ole mitään ongelmaa. Ennemmin olisin huolissani noista jäisistä mansikoista – nehän on aivan kivikovia :)

 13. Maca on aine jonka maku on vaatinut totuttelua. Nykyään sujautan sitä riisiproteiinin kanssa palautusjuomaankin 1rkl verran ja nautin joka siemauksesta! Totuttelu ja piilotusoperaatio on kuitenkin hyvä aloittaa käyttämällä macan kanssa samaan aikaan lucumaa ja kanelia (peittää makua). Eli suosittelen suklaista smoothieta (vaikka banaani + avokado + taateli + raakakaakao + maca & lucuma) ;) Samallahan selviää toimisiko maku tai sen peittäminen ihan suklaassakin. Hyvää juhannusta!

  Anna
  http://www.mustikkapuuro.blogspot.fi

 14. ”En ole varmasti ainoa, jolla on jäänyt ruokakaapin perukoille lojumaan kasa erilaisia superfoodeja, jotka on ostettu hetkellisessä terveysintoilukohtauksessa. ” <– minä!!!! Terveisin Anni, jolla kaapissa lojumassa macaa, lucumaa, vihermixiä, acaita ja ties mitä. Kaapin tyhjennys olisi kyllä paikallaan, joten kiitos vinkistä! :))

 15. Mulla on ollut just tää ongelma ja pussi lojunut kaapissa varmaan yli vuoden! Kiitos reseptistä, toimii todella! Ja juoma ihanan pirteän värinenkin.. :)

 16. Kannattaa kokeilla macaa turkilaisen jogurtin ja hunajan kanssa, se on hyvää, vaikka inhoan macaa ja turkkilaista jogurtia :D Toki sitä macaa voi (muuhunkin) maustamattomaan jogurttiin laittaa, mutta minusta sopii happamampaan paremmin ja se poistaa sitä jogurtin hapamuuden makua. Ehkä se sopisi siten piimänkin kanssa, en tosin sitä ole kokeillut.

  Toinen miten macaa syön on kaurapuuron ja kanelisokerin kanssa. Sekin on ihan hyvää, mutta siinä kyse on ainakin minun kohdallani siitä, että maca piilotetaan puuron ja kanelin sekaan. Eli ruoka on saman makuista tai parempaa ilman sitä. Happaman jogurtin (ja hunajan) kanssa maca taas parantaa sen ruuan makua.

  1. Turkkilainen jogurtti eikä piimä (eikä hunajakaan) sovi vegaanin ruokavalioon, joten ne on tässä kohtaa poissuljettuja vaihtoehtoja. Eläin- ja ympäristöystvällisempi vaihtoehto voisi olla vaikkapa sitruunalla höystetty maustamaton soijajogurtti :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *