Kurkku-spirulinasmoothie

Eli sadepäivän voimajuoma.

kurkkusmoothie

Tähän aikaan vuodesta tuntuu pyhäinhäväistykseltä laittaa smoothieen mitään muuta kuin kotimaisia marjoja. Eilen teki kuitenkin mieli jotain vihreää, joten mustikat, mansikat, vadelmat ja mustaherukat jäivät pois laskuista. Kotimainen avomaankurkku pääsi kuitenkin lasiin kiivin, ananaksen ja spirulinan kanssa. Kiivin tilalla voisi kuitenkin hyvin käyttää vihreitä karviaisia, jos niitä saa käsiinsä :)

Muistatte varmaan kun kirjoittelin vähän aikaa sitten macasta. Tai lähinnä siitä, miten sen kaapin pohjalla lojuvan, terveysintoilukohtauksen kourissa ostetun pussin saa tuhottua. Spirulinan kanssa minulla on käynyt melkein päinvastoin. Se haisee edelleen aivan hirveältä (kerran ihmettelin, onko meillä joku raato keittiössä, mutta se olikin vain pöydälle auki jäänyt spirulinapussi…) ja maistuukin suurina määrinä kamalalta. Pieninä määrinä smoothien joukossa, sopivien kaverien kanssa, spirulina ei enää yhtäkkiä olekaan ollenkaan pöllömpää! Tässä kävi jopa niin, että menin ja ostin spirulinaa lisää, kun edellinen paketti pääsi loppumaan! Spirulinakin kaipaa macan tavoin mielestäni kaveriksi jotain raikasta ja voimakkaan makuista. Inkivääri on myös spirulinan kanssa toimiva makuyhdistelmä! Makea ja hapokas ananas peittää myös spirulinan makua mukavasti. Kotimaiset mustikatkaan eivät ole ollenkaan huono makupari spirulinan kanssa.

Joku saattaa siellä ruudun toisella puolella ihmetellä, miksi sitä spirulinaa sitten pitäisi syödä, jos se maistuu pahalta? No ei välttämättä tarvitsekaan. Voi yhtä hyvin nakertaa parsakaalia ja muita tummanvihreitä vihanneksia sekä merilevää muussa muodossa. Jos smoothien joukkoon haluaa vähän ekstraboostia, ei spirulina ole kuitenkaan yhtään huono vaihtoehto :)

kurkkusmoothie2

Kurkku-spirulinasmoothie

1-2 annosta

 • 2 suurehkoa avomaankurkkua
 • 2 kiiviä
 • reilu 100 g tuoretta ananasta
 • pala tuoretta inkivääriä
 • 0,5 tl spirulinaa (enemmänkin voi laittaa, jos olet tottuneempi spirulinan syöjä)
 • vettä ja jääpaloja
 1. Harjaa kurkut puhtaaksi juuresharjalla ja paloittele ne tehosekoittimen kannuun.
 2. Kuori kiivit, ananas ja inkivääri ja lisää ne paloina kannuun.
 3. Lisää loput aineet ja anna tehosekoittimen käydä kunnes smoothie on tasaista.

minttu1

4 vastausta kirjoitukseen “Kurkku-spirulinasmoothie

 1. Tämäpä kuulostaa freesiltä! Spirulinaan törmää vähän joka paikassa nykyisin, mutta toistaiseksi superjauheet ovat kaikki jääneet kaupan hyllyille… Voikun niitä tulisi jossain pikku kokeilupakkauksissa niin ei tarttis ostaa kallista isoa satsia kerralla!

  1. Toi on kyllä hyvä pointti! On vähän harmi, että suurin osa on niin isoissa pakkauksissa, joiden ostaminen tuntuu kokeilumielessä vähän turhalta.

   Varoitan, että spirulina on ihan karmivan pahaa, kun sitä maistaa ensimmäisen kerran :D Mutta oikeiden makujen kanssa sekoitettuna siihen kyllä tottuu yllättävän nopeasti!

 2. Kroppa kaipaa nyt reissaamisen jälkeen just jotain tälläistä. Täytyykin surauttaa illalla, vaikka spiruliina ei löydykkään kaapista. Viherjauhe ajaa varmaankin samaa asiaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *