Vegaaninen pinaattikeitto

Suomalaisten perusruokien parissa jälleen! Tänään ruokalistalla perinteistä pinaattikeittoa, vegaaniversiona tietysti.

vegaaninen-pinaattikeitto

Pinaattikeitto oli yksi lapsuuden lempiruoistani, mutta jostain syystä sitä ei ole tullut tehtyä kotona vuosikausiin. Tilanne korjattu!

Vaikka vegaanisen pinaattikeiton tekeminen itsessään onkin helppoa, olen viime aikoina kuitenkin miettinyt, millä kananmunan voisi korvata pinaattikeiton lisukkeena. Keittojen päällehän voi toki ripotella ihan mitä tahansa tofusta pähkinöihin ja krutongeista paahdettuun sipuliin, mutta nimenomaan pinaattikeiton kanssa kaipaan kananmunan makua. Olen pyöritellyt mielessäni mm. kananmunanmakuisella mustalla suolalla maustettua avokadoa tai jotakin tofupohjaista. Tällä kertaa kuitenkin söin keiton hyvällä menestyksellä karjalanpiirakoiden ja vegaanisen munavoin kera ja jätin kananmuna-asian vielä toistaiseksi hautumaan :)

Vegaaninen pinaattikeitto

3-4 annosta

 • 50 g vegaanista margariinia (esim. tummansininen Keiju)
 • 0,75 dl vehnäjauhoja
 • noin 7 dl soija- tai kauramaitoa (makeuttamatonta)
 • 1 kasvisliemikuutio
 • 150 g pakastepinaattia
 • 2 dl kaurakermaa
 • valko- ja mustapippuria
 • suolaa
 1. Sulata margariini (pinnoitetun) kattilan pohjalla. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää noin puolet maidosta ja sekoita vispilän avulla kunnes seos on tasaista ja kiehuu.
 2. Lisää loppu maito, kasvisliemikuutio, jäinen pinaatti ja kaurakerma. Keitä muutaman minuutin ajan välillä sekoitellen.
 3. Mausta valko- ja mustapippurilla. Tarkista suola.

Vinkki! Jos haluat, voit maustaa pinaattikeiton vielä ripauksella jauhettua muskottipähkinää.

26 vastausta kirjoitukseen “Vegaaninen pinaattikeitto

 1. Kiitos reseptistä. Miten minä olin aina ajatellut, että pinaattikeitto on vaikeaa tehdä :)
  Olen nyt seurannut blogiasi jonkun aikaa ja tykkään kovasti!

 2. Hauskaa, että tuo muna-asia askarruttaa muitakin kuin meikäläistä. Silken-tofua mustasuolalla marinoituna ja keskelle ravintohiiva-rasvaklöntti (vrt. amerikkalainen Vegg-”keltuainen”)?

  Odotan innovatiivisia ratkaisuja innolla! :D

 3. Jukupätkät piti tulla ihan katsomaan, olen monesti pohtinu mielessäni pinaattikeittoa vegaanisena. Testiin menee tämä annos. :) Mainio simppeli ohje ja aineksetkin löytyypi kaapista melkein kaikki.

 4. Kiitos! Oli loistava ohje! Olen tehnyt pinaattikeittoa ennenkin, mutta jotenkin aina saanut niistä vetisiä. Tästä tuli ihanan pehmeää ja ”ihan oikean pinaattikeiton makuista” sekasyöjä mieheni sanoin. Kananmunan makua kaipaa harvoissa ruuissa, mutta tämä on ehdottomasti yksi niistä. Jään siis mielenkiinnolla odottamaan reseptejäsi! :)

 5. Siis oon tehnyt tätä nyt jo kolme kertaa tällä reseptilläsi. Jumalaisen hyvää!!! Täytyy kyllä myöntää että mulla toi satsi riittää vain kahteen annokseen… :D en sitten tiedä syönkö aivan valtavia annoskokoja.

  1. Ihana kuulla! :) Lisukkeistakin tietysti riippuu, kuinka monta annosta tästä tulee. Ja että syökö keittoa alku- vai pääruoaksi.

 6. Tein mantelimaitoon (makeutettuun) ja veteen (maito loppui kesken, heh), tästä tuli silti tosi hyvää enkä ainakaan huomaa että mantelimaidon maku mitenkään puskisi läpi. :)

 7. Todella helppo ja hyvä pinaattikeiton ohje, kiitos siitä :) Itse tein tämän lisukkeeksi kikhernejauhoja, kaurakermaa, mustaa suolaa, ravintohiivahiutaleita ja öljyä sekoittelemalla ja pannulla pyöräyttelemällä vegaanisen ”munakokkelin”, mitä sitten ripottelin keiton päälle. Toimii!

 8. Kiitos tästä ohjeesta ja muistakin resepteistäsi, on tullut monia testailtua. :) Tuli mieleen, että Burmalaisessa tofussa (kikhernetofu) on vähän kananmunamainen maku ainakin kylmänä, joten se saattaisi myös sopia lisukkeeksi pinaattikeittoon.

 9. Itse tein epähuomiossa makeutettuun kaurajuomaan tän reseptin. Melko makeatahan tuli, mutta muuten ihan hyvää. Kiitos reseptistä!

 10. Mainio resepti! Suurustin keiton vehnäjauhon sijaan kikhernejauholla – toimii! 😊

 11. Kiitos ohjeesta!! Ihan mielettömän hyvää.
  Varmasti maistuis myös sekasyöjille :)

 12. Tosi ihana pinaattikeitto tuli, ja oli helppo tehdä <3 epäröin aluksi vähän kun kananmuna puuttui, mutta eihän tämä herkku edes tarvitse sellaista :3 kiva kun on sunnuntaina kotona odottamassa kattilallinen herkullista pinaattikeittoa! Kiitos!

 13. Mikä kasvis maito toimii parhaiten? Toimiiko kans mantelijuoma?

  1. Kuten ohjeessa sanotaan, niin suosittelen soija- tai kauramaitoa. Mantelin maku ei mielestäni sovi tähän. Täyteläisin vaihtoehto on käyttää jotain kahviin tarkoitettua kauramaitoa, esimerkiksi Oatlyn iKaffea tai Valion Oddlygood Baristaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *