2x vegaaninen hotellielämys Keski-Euroopassa

Vietin juuri pari viikkoa roadtripillä Keski-Euroopassa. Yövyimme kahdessa kokonaan vegaanisessa hotellissa.


la vimea

Löysin Pohjois-Italiassa, Etelä-Tirolissa Naturnon kylässä sijaitsevan vegaanisen La Vimea -hotellin somesta joskus koronan alussa ja aloin haaveilemaan sinne pääsemisestä. Mahdollisuus osui kohdalle, kun päätimme kaverin kanssa lähteä parin viikon juna-/roadtripille ja reissun puoliväli huipentui La Vimeaan. Hotelli oli ehdottomasti kaiken odotuksen arvoinen!

La Vimean huonehintaan kuuluu hotellin yleisissä tiloissa käytettävissä olevat kolme erilaista saunaa, sisäuima-allas, uimiseen sopiva puutarhalampi, kuntosali sekä mahdollisuus joogatunteihin.  Runsas aamiaisbuffet ja kuuden ruokalajin illallinen kuuluu niin ikään huoneen hintaan. Lisämaksusta hotellista saa toki myös lounaan, iltapäiväkakkuja ja erilaisia juomia sekä hierontaa.

Olen reissannut niin paljon, ja koska sekä teen ruokaa että syön työkseni, harvoin enää törmään mihinkään kovin uuteen, yllättävään ja innovatiiviseen. Mutta La Vimean illallinen oli jokaisena kolmena iltana elämys! Jokaisen ruokalajin maut oli hiottu ja mietitty viimeisen päälle ja illalliselta poistui joka kerta onnellisena ja vatsa täynnä. La Vimeassa ei kokkailla lihankorvikkeista, vaan käytetään innovatiivisesti kasviksia, palkokasveja ja esimerkiksi tempeä. Hotellilla on oma pieni puutarha, josta tuli ainakin annosten kukat ja yrtit, ja eräänä iltana saimme keittiömestarin itse hotellin pihalla savustamaa kukkakaalia. Annokset olivat leikitteleviä, herkullisia ja jokaista pientä yksityiskohtaa myöden mietittyjä. Ainoa miinus oli ravintolan jälkiruoat, jotka eivät oikein yltäneet muiden ruokien tasolle. En haluaisi enää nähdä vegaanisessa ravintolassa raakakakkua ja kookospalloja jälkiruokana, ja vaikka ne nyt olivatkin sarjassaan astetta parempia, jälkiruokaosastosta saisi helposti pienellä viilauksella muuhun elämykseen paremmin istuvan kokonaisuuden.

Hotellin runsas aamiaisbuffet sai meiltä myös kiitosta. Vegejuustoja ja leikkeleitä ei täältäkään löytynyt, mutta sen sijaan herkullista tofukokkelia, tuoretta rapeakuorista leipää, herkullisia uunikasviksia, erilaisia tahnoja, mysliä, jogurttia, smoothieita, mehuja ja paljon muuta. Tarjolla ei ollut kahviin tarkoitettua kasvimaitoa, joten tilasin aamuisin erikseen cappuccinon joka toimi paremmin kuin suodatinkahvi huonon maidon kanssa. Lisäksi olisin itse kaivannut aamaiselle ehkä hieman runsaampaa hedelmätarjontaa ja täälläkin se jälkiruokaosasto jätti toivomisen varaa: tarjolla olleet kakut olivat vähän kuivia ja mauttomia.

Hotellista tuli etukäteen viesti, jossa ilmoitettiin, että ruoka-aineallergioista ja erikoisruokavalioista hotellilla ei valitettavasti voida huolehtia. Saimme kaverini pähkinäallergian huomioimisen kuitenkin sovittua muutamalla viestinvaihdolla, ja tämä otettiin ravintolassa hienosti huomioon eikä siitä tarvinnut hotellissa edes mainita toistamiseen.

La Vimea tuntuu loppuun asti mietityltä konseptilta, jossa asiakkaalla on tervetullut ja huolehdittu olo. Vanha hotelli on remontoitu tyylikkäästi harmoniseksi kokonaisuudeksi ja rauhallinen, kaunis puutarha teki paikasta erityisen. Huoneen patjat olivat mukava nukkua ja sisustus oli miellyttävä. Huoneen kruunasi iso parveke. Vinkiksi, että huone kannattaa valita puutarhan puolelta, jonne (sinänsä rauhallisen) kylän ja liikenteen melut eivät kuulu lainkaan. Samalla saattaa aamuisin herätä hotellin ravintolasta kantautuvaan pizzan tuoksuun!

Vietimme La Vimeassa kolme yötä ja aloin jo haaveilla, että pääsisipä sinne joskus uudestaan! Muutamat hellepäivät sujuivat hienosti hotellilla, ja halutessaan toki aikaa voi viettää myös Naturnon monipuolisten retkeily- ja pyöräilymahdollisuuksien parissa. 3 yötä puolihoidolla maksoi hotellissa tuhannen euron luokkaa kahdelta hengeltä (plus viinit ja muut ekstrat), mutta oli mielestäni once in a lifetime -elämyksenä kaiken rahan arvoista.

ahead burghotel

Pohjois-Saksassa, Berliinin ja Hampurin välissä sijaitsevassa Lenzenin kylässä on kaunis vanhaan linnaan remontoitu hotelli Ahead. Lenzenissä ei ole kauniita vanhoja rakennuksia lukuun ottamatta juuri mitään, joten pienessä kylässä pääsee paremmin kuin hyvin rauhoittumaan. Aheadissa on mahdollisuus joogaan ja suppailuun joessa, lisäksi lähistöltä löytyy kiva uimaranta.

Aheadissa on viehättävä ja iso, itäsaksalaisen boheemi puutarha, jossa kelpaa viettää aikaa kauniina kesäpäivinä. La Vimeasta poiketen Aheadissa ei ole uima-allasta. Hotellissa majoitutaan joko päärakennuksessa tai viereisessä vanhassa koulussa.

Yöpyminen Aheadissa oli edullisempaa kuin La Vimeassa, mutta huonehintaan kuului vain aamiainen ja illallisesta piti maksaa erikseen. Lenzenissä ei kuitenkaan ole muita (ainakaan vegaaniystävällisiä) ruokapaikkoja eikä kylän kahdesta ruokakaupastakaan löydy juuri mitään vegaanista, joten kannattaa huomioda, että täällä ollaan hotellin ravintolan armoilla. Place to V on Saksan hintatasolla aika kallis ravintola. Pääruoat olivat meidän vierailun aikaan 17-28 euroa, joskin nyt uusitulta listalta löytyy näköjään jo vähän edullisempiakin annoksia. Ruoka oli pääsääntöisesti ihan hyvää, mutta hinta-laatusuhde ei ihan aina kohdannut. Ensimmäisenä iltana valitun kantarellipastan spagetti oli ylikypsää ja kastike todella tavanomaisen, kotitekoisen makuista. Ravintola oli jotakuinkin Tallinnan V:n tasoa: ihan ok, mutta harvoin pääsee yllättymään tai saa eteensä mitään kovin mieleenpainuvaa. Jälkiruokaosasto tosin oli täällä La Vimeaa huomattavasti parempi: sitruunaruoholla maustettu crème brûlée oli herkullista, vaikkakin rapea sokerikuorrute oli jäänyt paikoitellen liian paksuksi ja annos oli yhdelle liian suuri. Palvelussakin jäi hieman parantamisen varaa, sillä tarjoilija ei esimerkiksi osannut suositella listalta ruokien kanssa sopivia juomia.

Linnan pihalla, entisessä talvipuutarhassa tarjoiltu aamiainen sen sijaan oli todella onnistunut kokonaisuus. Tarjolla oli runsas valikoima erilaisia vegaanisia leikkeleitä ja juustoja, hedelmiä, marjoja, mysliä, tahnoja, leipää ja muutama lämmin ruoka. Toisena aamuna sai paistaa itse vohveleita, toisella kerralla tarjolla oli kuohkeita pannukakkuja. Automaattikahvikin oli yllättävän hyvää.

Ahead Burghotellin historiallinen miljöö on ainutkertainen, mutta hotellin monet yksityiskohdat kaipaisivat vielä viilaamista. Hotellin saunaosaston eteen oli jätetty lojumaan vanha käytöstä poistettu hella ja puutarhakalusteiden pehmusteita, palvelu oli sinänsä ystävällistä mutta hieman välinpitämätöntä ja asiakkaalle jäi hotellin monet käytännöt vähän epäselväksi (piti itse selvittää, että huoneet esimerkiksi siivotaan vain erityispyynnöstä, mikä sinänsä on ihan ok, mutta tästä olisi voinut mainita). Vielä kun palvelua ja ravintolaa viilaa pykälän paremmaksi, saattaisin piipahtaa täällä ohikulkumatkalla toistekin.

Lomalle vegaanihotelliin?

Lisää kasvis- ja vegaanihotelleja löytyy osoitteesta veggie-hotels.com.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights