Yleistä ruokahöpinää

Nimikilpailu

[SULJETTU]

Nyt on kuulkaa käynyt niin onnellisesti, että olen parhaillaan kirjoittamassa keittokirjaa! Aineisto alkaa olla hyvällä mallilla, mutta kirjalta uupuu vielä nimi. Löytyisikö teiltä hyviä ideoita?


Keittokirja ilmestyy ensi keväänä ja se jatkaa pitkälti Chocochilistä tuttua linjaa; herkullista, kauniisti esille tuotua vegaaniruokaa, joka on silti helppoa valmistaa.

Minkälaista nimeä kirjalle sitten haetaan? Sen pitäisi olla mieleenpainuva, joukosta erottuva ja tietysti kirjan henkeen sopiva.

Osallistumalla kilpailuun nimiehdotuksen tekijä samalla luovuttaa antamiensa nimiehdotusten kaikki tekijänoikeudet korvauksetta minun ja kirjan kustantajan käyttöön. Kilpailuun annettuja muitakin nimiehdotuksia tai osia niistä saatan käyttää parhaaksi katsomallani tavalla.

Nimiehdotuksia voi lähettää 29.9 saakka. Jos kilpailuun tulleista ehdotuksista jokin päätyy keittokirjan nimeksi, palkitaan nimen keksijä kyseisellä keittokirjalla heti sen ilmestyttyä ensi keväänä, sekä pienellä yllätyslahjalla! Käyttöön tulevan nimen keksijä mainitaan myös keittokirjan kiitostekstissä, ellei keksijä toisin toivo.

Muistathan jättää toimivan sähköpostiosoitteen!

41 vastausta

 1. Ennamaria

  Oi hienoa!
  Musta tää blogin nimi on niin herkullinen, että jotain sinnepäin voisi olla hyvä…Chiliä ja suklaata: kasvisherkkuja kaikille tai jotain. Ihanaa että tulee kirja, rakastan keittokirjoja!

  Vastaa
 2. Yaelian

  Upeeta Elina,ja paljon onnea projektille;kirjastasi tulee varmaan tosi ihana blogisi tyyliin.En nyt vaan keksi mitään hyvää nimeä kirjallesi,mutta varmasti vielä löydät sille sopivan nimen.

  Vastaa
 3. Suvi

  Mahtavaa! Tuskin maltan odottaa että se julkastaan. Onnea!

  Mustakin toi Chiliä ja suklaata kuulostaa hyvältä – sen nimisen keittokirjan ainakin mä ostaisin helposti.

  Vastaa
 4. e

  Keittokirja kuulostaa äärimmäisen hyvältä :)
  Muiden tapaan tykkään blogin nimestä, ja mun mielestä se sopisi sellaisenaankin kirjan nimeksi. Jos et sitä kuitenkaan valitse, niin mun huomion yleensä herättää jotkin nimet joissa on vähän jotain kaksitahoisuutta (kuten härkäpapua sarvista), ja siksi ajattelin jotain ’linssit lautaselle’ tai ’pavusta pitkälle’ :D
  (toisaalta mun mielestä noi nimet ei kuvaa sun blogin hienostuneisuutta, toisin kuin chiliä ja suklaata ;)

  Vastaa
 5. parsaparsa

  Miten olisi BestSelleri?
  Tai … Kasvitusoppi?
  Ihan parsa..?

  :)

  Onnittelut ja työn iloa!

  Vastaa
 6. Anu

  En osallistu nimikilpailuun kun olen niin huono sellaisissa, mutta upeaa etta paaset toteuttamaan keittokirjahaaveesi! Tulen aika varmasti ostamaan sen.

  Vastaa
 7. Natsku

  Mahtavaa kun oot alkanu väsäämään sitä keittokirjaa, varmasti tulee omaan hyllyyn sitten ku se ilmestyy :)
  Miten oisi:
  Veganchili,+ kaikenlaisia vegaaniohjeita monen suuhun/makuun!

  Vastaa
 8. Sari

  Hienoa, kuvat varmaan tulevat olemaan MYÖS hienoja :o) Onnea projektiin! Blogin nimi on hyvä, ja siitä tunnistaisi kirjan sisällän. Jotakin vegaanisuuteen ja kasviksiin viittaavaa pitäisi myös olla- Kasvivoimaa… jätän idean muhimaan muille lukijoille kommentilla, että mielestäni hyviä nimiä kirjalle ovat olleet Härkäpapua sarvista lisäksi myös Hellaton kokki ja Herne rokkaa

  Vastaa
 9. Julie

  Onnea(= blogi on aivan ihana ja melkein houkuttelee alkamaan vegaaniksi! kiitos kaikista hienoista resepteistä, kirjalle sopisi nimeksi jotain kivaa kuten ”Vegeä, eli hyvää” tai ”Papupata” tai jotain blogiisi liittyvää esim. ”Chocoa, ripauksella/unohtamatta chiliä” nojoo oli varmaan vähä tylsiä noi ehdotukset, mutta vielä onnea ;D

  Vastaa
 10. Julie

  Tai vielä keksin ”Soijaa ja sädepäiviä” tai ”Soijaa sormissa” :D

  Vastaa
 11. Minnu

  Nimiehdotuksissa mäkin oon aika huono, mutta IHANAA, että teet keittokirjan!! =o)
  Olisipa kevät jo pian, niin pääsis ostaan..

  Vastaa
 12. anu harjumaaskola

  1) Yleisön pyynnöstä: Chocochili!
  2) Chocochili – The Best of
  3) Chocochilin parhaat
  4) Chocochili

  Vastaa
 13. nonnis

  onnea kirjan kanssa!

  mun mielestä kaikenmaailman kasvisruokaa kasviksista kasvissyöjille voi jättää nimestä pois, ne pelottaa kuulemma sekasyöjiä. blogin nimen puoleen taidan kääntyä minäkin.

  Vastaa
 14. peikkolapsi

  jee hienoa! tällä hetkellä oon hirveen tykästynyt marianne kiskolan tuotoksiin, jota sullakin näyttäis tossa kuvassa olevan. jaa ja nimiehdotuksia…

  elina ja pavunvarsi (jaakko&pavunvarsi -satu putkahti jostain mieleen)

  eläimetöntä menoa (:D ei eläimellistä tällä erää…)

  suklaahippuja ja chiliunelmia

  ruokahullun päiväkirja?!

  Vastaa
 15. Raisa

  En keksi mitään hyvää nimiehdotusta (oon huono niissä, siksi mulla ei olekaan vielä ruokablogia, vaikka annoksiani kuvailen ja kirjoituksia aiheesta mietin :D ), mut haluan toivottaa onnea ja esittää toiveen, ettei nimestä välttämättä kävis ilmi, että kirja on nimenomaan kasviskeittokirja. Oon oottanut, että jossain vaiheessa kasviskeittokirjoja voitaisiin julkaista ns. ”normaaleina” hyvinä ja houkuttelevina keittokirjoina, joitten ihanat reseptit nyt vaan sattuu olemaan vegetaarisia / vegaanisia. Sulla jos kenellä on kykyä tehdä tällainen kirja. :)

  Tsemppiä projektiin! Olispa jo kevät. <3

  Vastaa
 16. Riisa

  Hienoa, onneksi olkoon kirjaprojektin johdosta! :)
  Mielestäni chocochili on hyvä nimi blogille, mutta mikäli kirjan haluaa myyvän, kannattaa ottaa huomioon, että nimen olisi hyvä kuvata sisältöä – innovatiivisesti ja mielenkiintoisesti, ei toki liian tylsästi (”Kasvisruokaa… jne.”) Chocochili tuo lukijan mieleen suklaareseptit, kenties vähän höystettynä chilillä (näitähän löytyy pilvin pimein). Ennemmin lähtisin tavoittelemaan nimessä sitä, mikä tämän blogin resepteille on oleellista – että nimi ja kansi jo houkuttelisivat ostamaan kirjan, vaikkei kasvissyönnistä olisi edes kiinnostunut. Nimen pitäisi kertoa siitä, että kirjasta löytyy ihan mahtan maistuvia kasvisreseptejä, vaikkei niissä ole yhtään lihaa (lihansyöjien, jotka ovat kuitenkin enemmistö kirjakaupan reseptihyllyllä heiluvista, harhakuvitelma kun on että kasvisruoka on mautonta, tylsää, ”ei sisällä tarpeeksi proteiineja ja muita tarvittavia aineita” jne. Minusta kirjan ei tarvitse viitata blogiin – blogi elää kuitenkin varmaan tulevaisuudessakin kutienkin hieman eri elämää kuin kirjasi. :)

  Edellä ehdotettu BestSelleri oli aika hauska. :D

  Vastaa
 17. Johanna

  Hei, ensinnäkin suuret kiitokset näistä näppäristä ja maukkaista resepteistä! Olen jo jonkin aikaa seuraillut blogiasi ja testaillut ruokaohjeita hyvällä menestyksellä. Tässä muutamia mieleeni äkkiseltään tulleita nimiehdotuksia keittokirjallesi. Listaan ehdotukset tähän lyhyine perusteluineen. Ja jos ei näistä mikään nimi tunnu omalta, niin ehkä joku muu voi inspiroitua näistä keksimään jonkun osuvamman :) Lähetän myöhemmin lisää ehdotuksia, jos tulee mieleen.

  1. Vegaanin oikotie onneen (Perustelu: Minulle yksi parhaista puolista näissä resepteissä on se, ettei niiden toteuttaminen vaadi kohtuuttomasti aikaa eikä vaivaa)

  2. Sitruunalla siroteltu, korianterilla koristeltu (Perustelu: Tästä tulee hieman mieleen kalevalainen runous, joka yhdistyy näihin ”eksoottisiin” ruoka-aineisiin)

  3. Tässä tofussa on tähtiainesta!

  4. Iloinen inkivääri, tulinen tomaatti

  5. Hauskanpito ilman hummusta on teeskentelyä

  6. Suklaachilisydän

  7. Suklaachili vei sydämeni

  Lisäksi monien näiden otsikoiden kanssa toimisi mielestäni joku seuraavantyyppinen alaotsikko: ”Appelsiinia hummukseen? Suklaata chiliin? Nämä ruoka-aineet tulevat hyvin toimeen niin keskenään kuin ympäristönkin kanssa.”

  Omien ehdotusteni lisäksi keittokirjan nimeksi sopisi mielestäni hyvin myös blogisi nimi, tai sitten esim. ehdotettu ”Suklaahippuja ja chiliunelmia.”

  Vastaa
 18. Hanna

  No tietysti

  ChocoChili I
  ChocoChili II
  ….

  ChocoChili XIV

  :)

  Aivan mahtavaa että teet kirjan. Kiitos!

  Vastaa
 19. Maija

  Sääli että PureSeitan on jo klubin nimi… :) Seitaninpalvojat ja BestSelleri nauratti, itsellekin kolahtaa sanaleikit kuten em. Härkäpapua sarvista. Hienoa saada Chochili-kirja! Onnea!

  Vastaa
 20. Kaisla

  Mäkin lähtisin nimen keksinnässä liikkeelle siitä että siinä ei välttämättä kissankokoisin kirjaimin korostettas kirjan olevan kasvista – kasvissyöjät löytänee kirjan muutenkin, mut näin myös muutama sekasyöjä saattaa intoutua kirjasta joka ei nimellään pelota.

  Toiseksi koska sinun blogisi lienee suomen tunnetuin kasvisruokablogi, tai ainakin hyvässä kärkipäässä niin en sulkisi pois sitä että nimessä olis jossain muodossa chocochili tai sanat sulkaa ja chili jotenkin yhdessä – mut toki ymmärrän ettet halua välttämättä kirjaa nimetä chocochiliksi ihan jo senkin vuoksi et jos joskus päädyt tekemään toisen kirjan niin et kuitenkaan halua ehkä mitään sarjaa: chocochili 2…

  Kolmanneksi minusta kirjan nimen pitäisi vähän kuvata sisältöä, et jos siinä on vain leivonnaisia niin joku ”suklaata ja chiliä” voi olla hyvä, mutta jos kirjassa on myös ihan ruokareseptejä niin sekin tulisi tuoda nimessä esille. Tyyliin ”Suklaata, chiliä ja maittavia ruokia”, ”Suklaata ja Chiliä – makeaa ja suolaista”, ”Chilisuklaata ja kaunista/hyvää/maukasta ruokapöytään” Tai joku edellämainittujen sekoituksista.

  Oli nimi mikä tahansa niin paljon onnea! Meidän kirjahyllyyn kirjasi tulee ehdottomasti muuttamaan! :)

  Vastaa
 21. Esteria

  Mun mielestä edelleen parhaita nimiä on ne sellaset ”leipää pähkinäpuun alla” -osaston jutut. Niistä tulee niin ihana tunnelma ja mielikuvat. Intertekstuaalisuus rokkaa, vois olla kiva myös joku sellanen ”Keittokomero ja huone” -linjalla.

  Toisaalta välttäisin ehkä sellasia ”Unelmia ja Toimistohommia” -mielleyhtymiä :D

  Emmä osaa keksiä mitään järkevää, vaikka haluttaiskin osallistua.

  Vastaa
 22. hantica

  Paljon hyviä nimiä on jo mainittu, mutta ehdottelen joukon jatkoksi seuraavia, vaikka eivät mitään huippukeksintöjä olekaan:

  Hyvän maun puolesta – maittavaa kotiruokaa kaikille

  Sadepilviä ja auringonpaistetta – suolaista ja makeaa joka säälle

  Tuoretta ja tyrmäävää tarjolla – opas maittavan (ja terveellisen) kasvisruoan saloihin

  Vastaa
 23. Sanna Matosaari

  kasvisruokaa silmiä ja suuta hivelevästi

  vegan food for body and mind

  CHOCOCHILI -vegaanista hyvää

  Vastaa
 24. Thi

  PARI KASVISTA – parasta kasviksista

  ..ei oikein osaa ideoida täällä :D :D

  mut Seitaninpalvojat ehdottomasti paras tähän mennessä ja kiinnostava!!

  Vastaa
 25. ilona

  Olen samaa mieltä Kaislan kanssa siitä, että kirjan nimessä ei tarvitse erikseen painottaa reseptien vegaanisuutta. Eläimetön lähestymistapa ruoanlaittoon voisi mieluummin käydä ilmi vaikka takakannen tekstistä.

  Itsekin olen pari kertaa tehnyt kirjakaupassa hienoja heräteostoksia vain keittokirjan herkullisten kuvien ja hauskan ulkoasun houkuttelemana ja vasta kotona huomannut, etä haaviin tarttuikin kasviskeittokirja. Yksi esimerkki on Jere Niemisen Herne rokkaa, johon ihastuin kaupassa ensi silmäyksellä ja josta sittemmin on tullut yksi suosikkikirjoistani.

  Mielestäni kirjasi nimessä pitäisi mainita Chocochili – kuuluhan blogisi kuitenkin Suomen parhaisiin! Eli kirjan nimi voisi olla muotoa ”Chocochili – __________________” jossa siis viivan paikalle tulisi jotain mikä kuvaa/selkeyttää kirjan sisältöä esim. ”seitanista suklaaseen” tai jotain vastaavaa.

  Vastaa
 26. eini

  Äh, pohdin tällä viikolla töissä ajankuluksi nimeksi kelpaavia sanakikkailuja, olis pitänyt kirjoittaa ylös kun eihän niitä enää muista, mutta pari vielä palasi mieleen:

  Porkkanapropaganda

  Munaton menu

  Mustasilmäpapua pataan

  ..laitan vielä lisää, jos muistan!

  Vastaa
 27. Pentti

  Miltä kuulostaisi:

  Herkkuja vegaanipöytään!

  tai

  Vegaaniruokia arkeen ja juhlaan

  tai

  Herkkusuun vegaanipöytä/Herkkusuu vegaanipöydässä

  Onnea kirjantekoon toivoo Pentti

  Vastaa
 28. Luna

  Mun ehdotukset:

  Keittiössä kasvaa chili
  – Kuten eräs edeltävä kommentoija, minäkin tykkään sellaisista keittokirjannimistä. joista tulee kivoja mielleyhtymiä ja hyvä fiilis. Lisäksi chili tietysti viittaa blogisi nimeen!

  Lumoa limellä, viettele viikunalla
  tai: Limen lumoama, viikunan viettelemä
  – Täällä on paljon viikunareseptejä… :)

  Vastaa
 29. ann

  ”CHOCOCHILI -vegaanista hyvää” tai – ”suklaahippuja ja chiliunelmia” Voisi keksiä jonku hyvän ja herkullisen lauseen

  ”Mielestäni kirjasi nimessä pitäisi mainita Chocochili – kuuluhan blogisi kuitenkin Suomen parhaisiin! Eli kirjan nimi voisi olla muotoa “Chocochili – __________________” jossa siis viivan paikalle tulisi jotain mikä kuvaa/selkeyttää kirjan sisältöä esim. “seitanista suklaaseen” tai jotain vastaavaa.”

  Oon samaa mieltä että siinä pitäisi lukea kissan kokoisin kirjaimin CHOCOCHILI ja perässä joku iskevä lause joka tiivistää miten ihania ja herkullisen näköisiä kuvia ja helppoja reseptejä kasvisruokakirja pitää sisällään. Jokaisen vegen unelma<3

  Vastaa
 30. Liina

  Jos laittais jotain semmosta tätäpäivää olevaa, esim.
  ”Omnomnom – vegaanisesti”

  :)

  Vastaa
 31. peikkolapsi

  komppaan vielä lisää tuohon kommenttiini numero 16 D:

  – ”suussa sulaneet”
  – ”viimeinen (vegaani)pari uunista ulos” tai mitä tahansa tuonne sulkuihin voisi soveltaakkaa, vaikka paprika tai chili ;D
  – ”kasvimaan ja hellan välissä”
  – ”yleisön pyynnöstä – chocochilin parhaat”
  – ”helmiä ja tacoja” (ei ne siat nyt oikein käy)
  – ”HeVillä ei hävitä!” (tai häviä)

  :) hiiiii

  Vastaa
 32. Elina

  Kiitos kovasti kaikille osallistuneille!

  Kirjan nimeksi päätyy nyt kuitenkin todennäköisesti eräs kustantajan puolelta tullut ehdotus. Näistä keksimistänne nimi-ideoista muutama sopisi täydellisesti Chocochilin sloganiksi. Jos sellainen päätyy tulevan ulkoasu-uudistuksen myötä käyttöön, niin palkitsen keksijän siinäkin tapauksessa tulevalla keittokirjalla :)

  Vastaa

Jätä vastaus

 • (ei julkaista)