elina-02

Kuva: Jussi Riekki

Kuka?

Olen Elina Innanen, 31 vuotta. Olen ammatiltani puutarhuri-floristi ja asun Turussa. Vaihdoin kesällä 2015 turvallisen päivätyön kukkakaupassa yrittäjäksi ja nykyään kirjoitan työkseni tätä blogia ja keittokirjoja sekä pyöritän Turun Vegekauppaa ja Vegekaupan verkkokauppaa.

Mitä?

Chocochili on vegaaninen ruokablogi, jossa kokkaillaan herkullista kasvisruokaa, rennolla otteella ja ilman eläinkunnan tuotteitta. Blogi on perustettu vuonna 2008. Chocochilissä käy kuukausittain 60-70 000 (uniikkia) lukijaa.

Kirjat

Keväällä 2011 ilmestyi ensimmäinen keittokirjani Viiden tähden vegaani.

Seuraava kirjani Vegaanin keittiössä – parempaa arkiruokaa kasviksista ilmestyi lokakuussa 2014.

Vegaanin aamupalakirja ilmestyy syksyllä 2017.

Miksi vegaani?

Ryhdyin kasvissyöjäksi 13-vuotiaana, eikä sitä varmastikaan tarvitse sen enempää selitellä. Kokonaan vegaanisen ruoan pariin siirryin pari vuotta myöhemmin. Veganismi tuntui loogiselta jatkumolta, sillä vaikka ei söisi lihaa, tukee maitotuotteita käyttävä kasvissyöjä lihateollisuutta ihan yhtä lailla.

Vaikka taustani on eläinoikeusajattelussa, terveysasiatkin ovat alkaneet kiinnostaa entistä enemmän. Vegaanisen ruoan takia olen energinen ja voin hyvin. Uskon, että monipuolisella kasvisruokavaliolla ehkäistään monia elintasosairauksia. Pidän kuitenkin huolen siitä, että muistan myös herkutella :) Puhumattakaan siitä, että vegaaniruokavalio on myös ympäristöystävällinen valinta.

Keittiöfilosofiaa

Jos totta puhutaan, niin olen todella laiska ruuanlaittaja. Pyrin siihen, että saan tehtyä mahdollisimman hyvää mahdollisimman helposti ja nopeasti. Toki jos aikaa riittää, saatan hyvinkin hääriä keittiössä koko päivän, mutta en silloinkaan yhden ruokalajin kimpussa.

En ole koskaan ollut mikään suuri makaronilaatikon ja grillimakkaran ystävä, joten en pyri tekemään samankaltaisia ruokia vegaaninakaan. Arvostan hyviä, tuoreita raaka-aineita. Pyrin mahdollisuuksien mukaan käyttämään luomua ja lähellä tuotettua ruokaa. Suomalainen kasvisruokakulttuuri on vielä aika lapsenkengissä, sillä täällä kasvisruoalla tarkoitetaan yleensä juustoa, kermaa ja kananmunaa. Toivottavasti Chocochili tarjoaisi niille varteenotettavan vaihtoehdon!

Valokuvauksesta

Ruokakuvauksesta innostuin vähän vahingossa, ja oikeastaan siitä harrastuksesta lähti koko idea ruokablogin perustamiseen. Parasta tässä harrastuksessa on ehdottomasti se, että koko ajan oppii uutta!  Kuvaan ihan tavallisella Canonin harrastelijajärkkärillä, ja objektiivina ruokakuvauksessa yleensä EF 50mm f/1.8 II.

Kuvani ovat tekijänoikeussuojattuja, joten ethän ota niitä käyttöösi ilman lupaa.

Muuta

Minut löytää myös seuraavista paikoista:

Palautetta ja kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen elina[at]chocochili.net