Juomat

Tyrni-mangosmoothie

Chocochiliin on toivottu smoothiereseptejä, mutta olen vähän heikosti toteuttanut näitä toiveita. Tässä kuitenkin yksi keltainen piristys syyspäiviin.


Pakastimeemme on kulkeutunut hirveä määrä sekä tyrnimarjoja että -mehua, mutta en keksi mitään, mitä niistä voisi tehdä! Syön hilloa ehkä kerran vuodessa, enkä oikeastaan ikinä juo mehua. Tämän smoothien lisäksi olen onnistunut käyttämään tyrnimehua juustokakun kiilteen tekemiseen. Onko lukijoilla mitään hyviä tyrnintuhoamisideoita?

Smoothien joukkoon tyrnimarjat sopivat kyllä erinomaisesti, tästä ainakin tuli älyttömän hyvää!

TYRNI-MANGOSMOOTHIE

 • 5 rkl tyrnimarjoja
 • 1 kypsä mango
 • 1/2 banaani
 • soijamaitoa
 1. Kuori ja pilko mango.
 2. Sekoita kaikki aineet sekaisin tehosekoittimessa. Lisää soijamaitoa, kunnes koostumus on sopiva.

11 vastausta

 1. Esteria

  Mä aloin oikein googlettaa että mitä löytyis mihin vois käyttää tyrniä. Ehkä siitä vois tehdä kastiketta vaikka soijasuikaleille, niinku sellasta hienomman tyylistä (kuten joskus tehdään vaikka mango- tai vastaavaa hedelmäkastiketta kanalle). Sitten vois myös ehkä kokeilla sitä puuroihin (vispipuuro, riisipuuro) tai testata jonkinlaista jäädykettä.

  Ja sit vois myös tehdä tyrnilikööriä ;)

  Noihin nyt sais ainakin tuhottua niitä, en tiiä sitte kuin hyviä ne olis (ite en kauheasti diggaa tyrnien mausta).

  Vastaa
 2. Elina

  Esteria, kiitos vinkeistä! Toi kastikehomma ainakin kuulostaa hyvältä, täytyy laittaa korvan taakse…

  Tyrnilikööristä tuli mieleen, että viime jouluna juotiin tyrnisnapseja, jonka ohje oli Glorian Ruoka & Viini -lehdestä. Tyrnin lisäksi niihin taisi tulla ainakin tähtianista (oisko siitä keitetty joku siirappi?). Nam!

  Vastaa
 3. Marikki

  En tiedä pystyykö marenkia tekemään vegaanisena, mutta parasta mitä itse olen syönyt tyrnisenä, oli sitruuna-marenkipiiraan kotimainen versio, tyrni-marenkipiiras. Se oli juuri sopivan happamanmakeaa. :)

  Vastaa
 4. piipuli

  Kauhajoen ruokamessuilla oli tosi hyvää tyrniglögiä, en kyllä sitten tiedä miten sellaista valmistaa..

  Vastaa
 5. annika

  Tyrni, ihana supermarja! Mulla ei ole ollut sitä ikinä, olispa mullakin salaperäinen ehtymätön tyrnilähde. :) Söisin ne nimenomaan tuoreina, smoothiessa tai ”raakahillona” puurossa (eli esim. taatelisosetta tai hunajaa blendataan tyrnien kanssa niin, että saadaan hillomainen sose).

  Vastaa
 6. Elina

  Marikki,
  Marenkia voi kyllä aikamoisella kikkailulla tehdä vegaanisena, mutta en oo oikein innostunut ajatuksesta. Tietty joku muu makea leivonnainen varmasti toimisi :)

  piipuli, kuulostaapa hyvältä! Tyrnimehusta, siideristä ja glögimausteista voisi jo kehitellä jotain…

  annika, toi ”raakahillo” kuulostaa aika kivalta, täytyypä testata!

  Vastaa
 7. ilona

  Mulla on myöskin ollut aina ongelmia sukulaisilta saatujen tyrnien tuhoamisessa. Kyseinen marja kun ei kaikessa terveellisyydessäänkään oikein hivele makuhermojani. Parempien ideoiden puutteessa oon ratkaissut ongelman pakastamalla tyrnimehua jääpalapusseissa. Siitä kun joka päivä sulattaa 1-2 palaa niin saa kätevästi shottina päivän vitamiinit. =) Ja onhan noita ”ampulleja” muutenkin helppo heittää mausteeksi puuron tai kiisselin sekaan – tyrniä kun harvemmin saa kulutettua yhteen ruokaan kovin suuria määriä.

  Vastaa
 8. Elina

  ilona, mä kyllä tykkään tyrnistä, mutta kun en tosiaan oikein käytä niitä tuotteita, missä sitä yleensä on totuttu näkemään (eli hillot ja mehut). Noita jääpalapusseihin pakastettuja tyrnimehuja meillä oli aina lapsena, vois kyllä itsekin tehdä niitä :)

  Vastaa
 9. Kemppuli

  Mä keittelen tyrnimehusta usein kiisseliä tai sitten otan noita Ilonan kommentissaan mainitsemia ”shotteja”.
  Smoothie vaikuttaa hyvältä idealta, pitääpä kokeilla!

  Vastaa
 10. Fanny

  Minä tein tyrnistä hilloa ja söin maustamattoman soijajugurtin kera. Mies ja lapsi inhoavat tyrnin makua, joten sain nautiskella ihan rauhassa kaiken itse. :D

  Vastaa
 11. nonnis

  Meilläkin kotona isi aina pakasti tyrnimehut jääpalapusseihin, ja sieltä niitä sitten lisäiltiin perusmehun sekaan. Toimii kivasti just smoothieissa, jäinen ainesosa kuitenkin tekee rakenteesta ilmavamman.

  Nyt oon käyttänyt vaan kuivattua tyrnirouhetta, sitä on hyvä lisäillä esim. itsetehtyihin patukoihin tai jogurtin sekaan.

  Kai noita pakastettuja vois johonkin leivonnaisiinkin käyttää?

  Vastaa

Jätä vastaus

 • (ei julkaista)