Juomat

Kookoksinen mango-vadelmasmoothie

Tämä smoothie on ihanaa aamiaisella, mutta kelpaa myös jälkkäriksi!

mango-vadelmasmoothie

Citymarketissa oli taannoin luomumangoja tarjouksessa hintaan 1,99€/kilo, ja nyt ne alkaa olla pitkän ja hartaan kypsyttelyn tuloksena syömäkelpoisia. Mango on kyllä ihanaa sellaisenaankin, mutta uppoa myös smoothieiden joukkoon. Jos tuoreet mangot ovat kiven alla, voi tähän käyttää myös pakastemangokuutioita, joita löytyy ainakin Pirkka-sarjasta.

Kookoksinen mango-vadelmasmoothie

Yhdelle

 • puolikas mango
 • 1 dl pakastevadelmia
 • 0,5 dl kookosmaitoa
 • pieni pätkä tuoretta inkivääriä
 • vettä ja jääpaloja
 1. Blendaa aineet sekaisin.
 2. Lisää vettä ja jääpaloja maun mukaan. Jos haluat smoothiesta kermaisemman, lisää enemmän kookosmaitoa ja vähemmän vettä.

P.S. Olettehan huomanneet, että minua voi seurata myös Pinterestissä sekä Instagramissa nimellä chocochili.

16 vastausta

 1. Sanna

  Om-nom-nom! Huomisaamulla heti testiin. Kokeilen ehkä kookosmaidon tilalla kookosvettä, koska sitä on kaapissa :)

  Asuin itäisessä Afrikassa pari vuotta sitten ja vannoin sen keikan jälkeen, etten syö ikinä mangoja muuta kuin mangoalueilla. Aika vähän oon mangoja Suomessa syönyt. Nyt yks köllöttää jääkaapissa. Ens viikolla syömään oikeesti tuoreita ja makeita mangoja, can’t wait! Toisekseen mun entisen kodin kulmilla myytiin ”mangoranskalaisia”. Pienikokoinen mangolajike joka on perusmangoon verrattuna kovaa, ehkä jopa raakaa. Siihen päälle chilisuolaa. Jo on markkinat :P

  Vastaa
  • Elina

   Kyllähän ne hedelmät maistuu ihan erilaiselta siellä missä ne oikeasti kasvaa, ei siitä mihinkään pääse :)

   Vastaa
 2. Piia Saarinen

  Kuulostaa hyvältä! Kysyn nyt sinulta, kun olet varmaan asiantuntija, että millaista kookosmaitoa käytät? Kaikissa tähän mennessä näkemissäni ruokaohjeissa kookosmaito on aina keitetty. Onko se valttämätöntä? Esim, pirkka-säilyketölkissä oleva kookosmaitohan on kahdessa eri faasissa, voiko sen käyttää sellaisenaan?

  Vastaa
  • Elina

   Mäkin käytän yleensä sitä Pirkan kookosmaitoa. Kookosmaidolle on ihan normaalia, että se erottuu nesteeksi ja sellaiseksi paksuksi kookostöhnäksi, mutta sekoittamalla siitä selviää :) Kookosmaitoa ei tarvitse keittää ennen käyttöä.

   Vastaa
 3. herkkusuun lautasella

  no voi hitsi, en kai sitten tänään julkaise mitään kirjoitusta vadelmaisesti smoothiesta missään muodossa…ainakaan vielä lähipäivinä

  Vastaa
  • Elina

   No mikset? Ei kai sillä mitään väliä ole mitä kukakin blogissaan kirjoittelee.

   Vastaa
 4. iitu

  M-m-mmmmmm! Tuli kyllä ihan loistavaa! Vaikkakin käytin kookoskermaa, mansikoita, minttua ja mangoa. Niin hyvää!

  Vastaa
  • Elina

   Oon itsekin katsellut tota kaupassa, mutta en oo raaskinu ostaa. Oon yleensä tyytynyt niihin pakastemangoihin, jos tuore ei ole ollut hinta-laatusuhteeltaan hyvää.

   Vastaa
 5. Ella

  Pitääkin huomenna käydä kaupassa ostamassa tarvikkeita, tämä kuulostaa niin helpolle ja maukkaalle! :)

  Vastaa
 6. Sade

  Kiitos Elina aivan mahtavasta blogista, josta löytyy ruokaideoita jopa äärimmäisen hankalan ruokavalion omistavalle ihmiselle (gluteeniton + moniallergikko + vegaani). Usein keittiössä iskee epätoivo, mutta blogistasi saa aina inspiraatiota, vaikka joudunkin soijan, pähkinät ja mantelit jättämään ohjeista pois. Fellow turkulaisena on myös kätevää saada vinkkejä tuotehankinnoista, mitä mistäkin saa halvimmalla yms. Keep up the good work!! :)

  Vastaa

Jätä vastaus

 • (ei julkaista)