Sitruspiparit

Pipareiden leipomisessa on parasta, kun koko keittiöön leviää huumaava tuoksu. Ja tietenkin se taikina. Nämä piparit ovat kyllä hyviä myös paistettuna!

sitruspiparit1

Täytyy sanoa, että en odota tänä vuonna joulua sen ihmeemmin, mutta ajatuksissa siintää jo kuukauden päässä odottava kesäloma! Vietin tänä vuonna kaikki lomaviikkoni Vegaanin keittiössä -kirjaa tehden, joten loma tulee todellakin tarpeeseen. Suuntaamme tammikuussa pariksi viikoksi Karibialle karkuun Suomen pimeyttä. Ajattelin pakata matkalaukkuun lähinnä kasan kirjoja, jättää läppärin kotiin, sulkea puhelimen ja keskittyä ihmettelemään paratiisisaaren luontoa.

Tänään on viimeinen vapaapäivä ennen kukkakaupan joulurutistusta. Kokeilin, jos se joulufiilis irtoaisi piparien paistamisella? Ainakin keittiössä tuoksuu nyt ihanan jouluiselta, eikä näistä pipareista nyt hullumpia tullut, vaikka taikina maistui tälläkin kertaa valmiita pipareita paremmalta.

Yhteishyvästä bongattu pipapriresepti oli kyllä muuten erittäin toimiva. Taikina oli helppo leipoa ja sitruslisä oli mukava lisä pipareihin. Suosittelen!

sitruspiparit2

Näiden pipareiden alkuperäinen resepti on peräisin Yhteishyvä-lehden tämän vuoden joulunumerosta.

Sitruspiparit

noin 30-40 isoa piparia

  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 dl tummaa siirappia
  • 0,75 dl vettä
  • 150 g vegaanista margariinia
  • 1,5 rkl piparkakkumaustetta
  • 2 tl soodaa
  • n. 7,5 dl vehnäjauhoja
  1. Raasta sitrushedelmien kuoret.
  2. Kiehauta kattilassa sokeri, tumma siirappi ja vesi.
  3. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon margariini, piparkakkumauste ja raastettu hedelmien kuori. Anna jäähtyä hetken aikaa.
  4. Yhdistä jauhot ja sooda. Sekoita jauhot siirappiseokseen. Taikina saa olla pehmeää, sillä se kiinteytyy jäähtyessään.
  5. Laita taikina jääkaappiin yöksi.
  6. Kauli taikinasta ohuita levyjä jauhotetulla alustalla ja ota kuvioita piparimuotilla. Paista pipareita 200 asteessa noin 7 minuuttia.

Chocochili jää tämän myötä tauolle ainakin jouluun asti. Pitkät työpäivät pitävät huolen, ettei uusia joulupostauksia enää ehdi ennen joulua. Viettäkää rauhallinen joulu ja muistakaa syödä hyvin (ja vegaanisesti!) :)

9 vastausta kirjoitukseen “Sitruspiparit

  1. Kiitos jossain aiemmassa postauksessa olleesta Turun Kirjakahvilan seitan-kinkku -vinkistä. Vaikka pitäisi toki itsekin kokeilla seitania, niin nyt meille tulee jouluksi seitan-kinkku sieltä sekä munakoiso”silliä”.

    Oikein hyvää ja rauhallista joulua!

    1. Taisin tuosta Kirjakahvilan kinkusta muistaa mainita tänä vuonna vain Twitterissä, mutta hyvä jos jostain aikaisemmasta jutustakin sen bongasit! :)

      Hyvää joulua sinnekin!

    1. Totta! Alkuperäisessä ohjeessa oli mainittu paistoajaksi 8-10 minuuttia, mutta ainakin mun uunissa olisin saanut mustia korppuja kymmenessä minuutissa :)

      Ja hyvää joulua sinulle myös! :)

  2. Ps. Pitäisi ajatella, ennen kuin painaa lähetä-nappia: toivotan vielä hyvää joulua! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights