Makeat

Vegaanin minipavlovat

Vegaaninen marenki kuulostaa oksymoronilta, mutta sen tekeminen on ihan älyttömän helppoa, eikä vaadi erikoiskaupoista ostettavia raaka-aineita. Lopputulosta ei sitä paitsi edes erota kananmunaa sisältävistä marengeista!

minipavlovat

Vegaaninen marenki ei sinällään ole mikään uusi juttu. Erilaisia reseptejä on liikkunut vegaanipiireissä vuosikaudet, mutta usein resepteihin tulee jotain erikoiskaupoista metsästettäviä raaka-aineita tai lopputulos on vähän sinne päin. Kirjoittelin viime viikolla Chocochilin Facebook-sivuilla bongaamastani vegaanisen marengin reseptistä, jonka pääraaka-aineena on säilykekikherneiden neste. Kyllä, luit oikein! Tämä resepti kuulosti niin houkuttelevan omituiselta, että sitä oli aivan pakko testata. Lopputuloksesta ei enää olisi voinut tulla parempi! Marengista tuli rapeaa, suussasulavaa ja ilmavaa, eli juuri sellaista, kuin marengin kuuluukin olla. Sekasyöjämiehenikään ei olisi erottanut sitä kananmunallisesta versiosta. Ja jos mietityttää, niin lopputulos ei maistu yhtään kikherneeltä. Jos ei tietäisi, ei tosiaankaan arvaisi mistä marengit on tehty.

_c_paasiainen_

Ohjeella voi tehdä myös pienempiä marenkeja, mutta päätin itse tehdä nyt pääsiäistä ajatellen minipavlovia täytettynä kookoskermavaahdolla ja passionhedelmällä. Nam!

Kookos-passionhedelmä minipavlovat

noin 15 kpl

Marengit:

 • 1,5 dl säilykekikherneiden nestettä* (esim. 1 prk Pirkka-kikherneitä)
 • 1,5 dl sokeria
 • 1 tl sitruunamehua
 • 1 tl vaniljasokeria
 1. Valuta kikherneiden neste kulhoon. Vaahdota se sähkövatkaimella.
 2. Lisää sokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri ja jatka vaahdottamista täydellä teholla noin 5 minuuttia tai kunnes rakenne muistuttaa valkuaisvaahtoa. Vaahdon kuuluu olla todella jämäkkää!
 3. Pursota tai levitä uunipellille noin Ø 5 cm kiekkoja, jonka reunat ovat keskustaa korkeammalla. Ota huomioon, että marengit leviävät uunissa aavistuksen.
 4. Paista marenkeja 100 asteessa noin 1h 40 min. Sammuta uuni ja jätä marengit uuniin vielä siksi aikaa, kunnes uuni on kokonaan jäähtynyt (noin 1-2 h). Jos teet pienempiä marenkeja, niille riittää noin puolentoista tunnin paistoaika.

*Jos teet pienempiä pursotettavia marenkeja, vähennä hiukan nesteen määrää, niin saat siistimmän lopputuloksen.

Täyte:

 • 1 tlk kookosmaitoa
 • 1 rkl tomusokeria
 • 0,5 tl vaniljasokeria
 • 4 passionhedelmää
 • mintunlehtiä ja marenkimuruja koristeluun
 1. Säilytä kookosmaitotölkki yön yli jääkaapissa. Kaavi jähmettynyt osa purkin pinnalta kulhoon ja vatkaa se sokerien kera vaahdoksi.
 2. Täytä marengit kookoskermavaahdolla ja passionhedelmällä juuri ennen tarjoilua. Koristele mintunlehdillä ja marenkimuruilla.

Huom! Jos täytät kaikki pavlovat kerralla, varaa täytettä vähintään tuplamäärä.

minipavlovat2

81 vastausta

 1. t

  Vau! Tällaisia ohjeita lukiessa tulee kyllä aina väistämättä miettineeksi, että miten ihmeessä kukaan on keksinyt yrittää käyttää kikhernelientä marenkien valmistamiseen! Tosi outoa ja tosi mahtavaa!

  Vastaa
 2. Heidi

  Mitäääää…!? :D Pakkohan tätä on kokeilla vaikken oo koskaan marengeista niin välittänyt, tää pitää todistaa omin silmin! Kiitos ihanasta blogista muuten ja keittokirjakin löytyy, et voi kuvitella miten monesta epätoivoisesta ”mitä tänään syötäisiin” -hetkestä olet ihmisiä pelastanut!

  Vastaa
  • Elina

   Kannattaa kyllä ehdottomasti testata! Ei ikinä uskoisi, että noista raaka-aineista saa jotain tällaista aikaiseksi :)

   Vastaa
 3. Paula

  Haa, ehdit ensin! Siitä lähtien kun jokunen aika sitten kuulin näistä vegemarengeista, olen vain odottanut tilaisuutta päästäkseni tekemään pavlovaa. Mutta sanomaahan kannattaa levittää joka areenalla :D

  Vastaa
  • Elina

   Todellakin! Kaikki innokkaat ehdottomasti testailemaan ja jakamaan reseptiä omissa blogeissaan! :)

   Vastaa
 4. Titta

  Mikäköhän muu kävisi täytteeksi kun passionhedelmä? Jos on allerginen….

  Vastaa
  • Elina

   Nämähän nyt voi tietysti täyttää ihan millä vaan. Voit vaikka googlettaa pavlovan, niin saat eri täytevaihtoehtoja. Mitkä tahansa marjat ja hedelmät käy, mistä nyt satut tykkäämään. Kookoskerma voi myös halutessaan vaihtaa Alpron Airy & Creamy -kermavaahtoon.

   Vastaa
 5. Jael

  Hyvä tietää että nuo onnistuvat myös ilman Cream of Tartaria. Keittiökameleontin vegaanimarenkiohjeessa sitä oli käytetty ja vaikka minulla on sellaista purkillinen(tosi vanha) niin mietin voisko niitä tehdä ilmankin sitä.Ja näköjään hyvin onnistuu:)

  Vastaa
  • Elina

   Joo, ei sitä tässä tarvitse :) Mä olen ostanut iHerbistä aikoja sitten purkillisen ajatuksena tehdä turkish delighteja, mutta en oo saanut vieläkään aikaiseksi!

   Vastaa
 6. Minka

  Ihailinkin jo tuota Maikin sitruunapavlovaa tänään ja ajattelin, että tätä marenkia on kyllä ihan pakko testata. Minipavlovat oli muutenkin mielessä pääsiäistä ajatellen, mutta nyt tekis kyllä niin mieli kokeilla tota kikkaa ja tehdä vegaanisia versioita :)

  Vastaa
  • Elina

   Ei muuta kuin tekeille vaan! Nämä on niin helppoja tehdä, ettei ainakaan siitä ole kiinni :)

   Vastaa
 7. Johanna

  Hahaa kikherneet yllättää aina uudestaan :D Heti tuli mieleen, että voisikohan tästä marenki-”taikinasta” jalostaa sitten eteenpäin macaron -leivoksia jatkamalla mantelijauheella ja niin edelleen? Pakko varmaan alkaa testailemaan, sen verran kutkuttava ajatus!

  Vastaa
  • Elina

   Macaron-ajatusta olen tässä itsekin pyöritellyt! Täytyy testata jossain vaiheessa.

   Vastaa
 8. Lemmi

  Kiitos Elina aivan hirmuisesti tästä ohjeesta! Menee ehdottomasti kokeiluun, olen haikaillut vegaanisen pavlovan perään jo hyvän tovin. Oikein mukavaa pääsiäisen odotusta sinulle! :)

  Vastaa
  • Elina

   Olepa hyvä, toivottavasti tästä on apu pavlovahimoon! :)

   Ihanaa pääsiäistä sinnekin!

   Vastaa
 9. Raisa

  Testattiin sitä Facebookissa kiertävää reseptiä toissaviikonloppuna anoppilassa ja alettiin heti pohtia, et voisikohan tota papulientä käyttää myös sokerikakkupohjan teossa, vegaaniset kakkupohjat kun on mestarileipurianopin makuun vähän tiiviitä. Ihan huippua kuitenkin! :)

  Vastaa
  • Elina

   Joo, tässä on kyllä pyörinyt mielessä yksi sun toinen ajatus mitä tosta vaahdosta voisi kokeilla tehdä. Kakkua ja macaroneja nyt ainakin!

   Vastaa
 10. may-aa

  Tää on niin mahtavaa! Pakko kokeilla. Ei ihan vielä, sillä opinnäytetyö on kesken, mutta heti sen jälkeen!

  Vastaa
 11. Tiina

  Kuinkahan pitkään marengit säilyvät rapeina? Haluaisin tehdä niitä huomenna illalla saapuville vieraille, mutta mahtavatko pysyä rapeina siihen asti. Näyttää ihanilta! :)

  Vastaa
  • Elina

   Jos ne säilyttää esim. kannellisessa muovirasiassa, niin menevät pitkäänkin. Ei varmaan parissa viikossakaan vielä mene miksikään :)

   Vastaa
   • Tiina

    Tein näitä vieraille ja tuli aivan ihania! Sitruunamehun sijaan käytin limemehua, sekin toimi hyvin. En yleensä syö makeaa kovin paljon, mutta nämä marengit olivat aivan liian hyviä. Tästä lähtien tarjoan juhlissa aina hummusta ja marenkeja. :D

    Vastaa
 12. Leena

  Wau! Oli tosi hyvä toi marenki! En kyllä saanut onnistumaan tuota kookoskermaa, joten pitää kikkailla joku muu päällys, jos meinaa vegaanisena tehdä. :)

  Vastaa
 13. maija

  Moikka! Meni tänään kokeiluun ja lopputulos oli hieman lässähtänyt. Eka kerta kun marenkia tein. Mahtoikohan johtua siitä, että availin uunin luukkua muutamaan otteeseen kesken paiston..? Eiköhän nuo kuitenkin tule syödyksi :)

  Vastaa
  • Elina

   Nämä kyllä mullakin lässähtivät hiukan, mutta uunin availu voi toki vaikuttaa asiaan. Minipavlovissa sillä ei kuitenkaan ole väliä, kun nämä täytetään joka tapauksessa :) Kamomillan konditoriassa oli juuri tehty marenkeja, joissa on vähän enemmän sokeria nesteeseen nähden. Ne pitävät muotonsa paremmin. Kuten sanoin tuossa itsekin, niin jos haluaa paremmin muotonsa säilyttäviä marenkeja, niin nesteen määrää kannattaa vähentää (tai vastaavasti lisätä sokeria). http://www.kamomillankonditoria.com/2015/04/kanaystavalliset-marengit.html

   Mikä siinä vaahdossa meni pieleen? Sen vaahdottamisessa menee noin 20 sekuntia :) Kookoskermasta ei tule yhtä kuohkeaa kuin vaikkapa Alpron Airy & Creamystä, mutta toimii tän tyyppisissä jutuissa hyvin.

   Vastaa
 14. Paula

  Jostain syystä minun marenkivaahto lopetti vaahtoutumisen kokonaan, kun lisäsin siihen sokerit ja sitruunamehun. Pelkkä kikherneliemi vaahtoutui kyllä tosi nätisti ja helposti. Vaahdotin valmista seosta varmaan kymmenisen minuuttia mutta se ei muuksi muuttunut. Voisikohan tämä johtua käyttämästäni kookossokerista, kaapista kun ei sattunut perussokeria löytymään? Harmittaa, mutta haluan kyllä ehdottomasti kokeilla uudestaan ohjetta!

  Vastaa
 15. Emilia

  Mä ainakin raakakakkua tehdessä huomasin, että rainbown kookosmaidon kovettunut osa on tosi kovaa, eikä sitä saa kunnolla vaahtoutumaan, pirkan oli pehmeämpää ja vaahtoutuu nätisti :)

  Vastaa
  • Elina

   Okei, hyvä tietää! Rainbow’ta en ole tainnut itse testata. Ja jotkut luomukookosmaidot eivät muuten välttämättä vaahtoudu yhtään.

   Vastaa
 16. Emilia

  Mä tein ensin näitä ihan perusversiona. Siinä mun mielestä oli pieni kikherneen sivumaku, joka peittyi kyllä soijakermavaahdon ja marjojen kanssa. (Eikä sitä vieraani, joka maistoi vain näitä marjaversioita, maistanut ollenkaan).

  Eilen yritin tehdä suklaamarenkeja. Taikina maistui taivaalliselta (suklaa peitti kikherneen maun täysin), mutta jotain tapahtui uunissa: se lässähti matalaksi massaksi. Erona edelliseen en kåyttänyt kiertoilmaa, ja näin ollen mulla oli aika isoja kasoja vain yks pellillinen. Olivatko sitten liian lähekkäin, vai olinko ylivatkannut massaa (niin kuin googletuksen perusteella olisi voinut munaversion kanssa käydä), vai missä vika? Mut ehdottomasti kehittelemisen arvoisia, niin törkeän hyviä olivat maultaan!

  Tänään uunissa paistui kaksi isoa pavlovaapohjaa (tein eilen bataattifalafelejä, siksi oli tuota kikherneien lientä käytössä: pystyyköhän sitä enää koskaan heittämään pois, kun tietää mitä ihanuutta siitä saa aikaan?!). Tästä määrästä tuli siis just hyvin kaks pohjaa, toinen hiukan isompi, toinen pienempi. Paistoin nyt taas kiertoilmalla, n.80 astetta ja 3h (+sammutetussa uunissa 2h) Tuli tosi hyviä. Kunhan ehdin, aion testata vegaanista lemon curdia ja tehdä siitä pavlovan. Myös macaronsien testaaminen kiinnostaisi kovasti.

  Nyt rupesin miettimään, että käytinköhän eilisiin epäonnistuneisiin Bonduellen (säilyketölkki) vai Pirkan kikhernelientä? Ekalla kerralla oli Pirkan, sit eilen mulla oli purkki molempia, enkö muista enää, kumpaa käytin silloin, ja kumman laiton odottamaan jääkaappiin tätä päivää. Kaikki ovat kuitenkin vaahtoutuneet normaalisti.

  Onko muuten tietoa, mikä olisi suhe, jos itse keittelisi kikherneitä? Olisko ihan pussin ohjen mukaan?

  Vastaa
  • Elina

   Mä olen vaahdottanut huoneenlämpöistä lientä ja paistanut tavallisessa uunissa (ei kiertoilma) ja olen tehnyt näitä nyt kolme kertaa. Hyvin on pelannut joka kerta :) Sellaista tosi tanakkaa vaahtoa, joka säilyttäisi täydellisesti muotonsa uunissa, en ole vielä saanut tehtyä, mutta vinkkasin tuossa toisessa kommentissa tuohon Kamomillan konditorian juttuun, jossa on sokerin suhde suurempi nesteen määrään verrattuna. Sitä koitan seuraavaksi!

   Vastaa
 17. Ulla

  Uskomatonta, mutta totta! Äsken otin uunista ulos ja kyllä se vaan marenkia on! Koskaan en ole kananmunallistakaan kiinnostunut kokeilemaan, eikä tämän myötä tarvitsekaan kokeilla. Ihana blogi, jonka ansiosta olen todella innostunut ensimmäistä kertaa elämässäni leivonnasta, ja ruuanlaitostakin enemmän!

  Vastaa
  • Elina

   Hehe, tässä on kyllä jotain taikaa! :)

   Ihana kuulla, että blogista on ollut inspiraatioksi!

   Vastaa
 18. Ibis

  Minäkin uskaltauduin kokeilemaan tätä reseptiä ja tein pelkkiä marenkeja ilman mitään päällisiä. Rakenne oli ihan mielettömän hyvä ja lopputulos oli kevyt ja rapea. Pieni sivumaku marenkeihin kyllä jäi, ja miehen suussa (sokkotestissä) se maistui homeelle. Täytyy varmaan kokeilla jotain täytettä peittämään outoa sivumakua.

  Vastaa
  • Elina

   Onpa jännä! Mä olen syöttänyt näitä nyt viidelle ei-vegaanille, eikä kukaan ole huomannut maussa mitään erikoista. Minkä merkkisiä kikherneitä käytit?

   Vastaa
   • Ibis

    En ole ihan varma (tein viime viikonloppuna ja kaikki roskiksetkin on tyhjennetty), mutta saattoi olla Urtekramin. Yleensä mulla on GoGreenin kikherneitä, mutta mulla on sellainen mielikuva, että viimeksi oli jotain eri merkkiä. Saattaahan merkeissäkin tosiaan olla eroja.

    Vastaa
 19. Mimmi

  Kokeiluun! HIllitön ideariihi lähti käyntiin niin täällä kuin omassa päässä :D
  Cream of tartar on happoa, joten ohjeessa oleva sitruunamehu ajaa saman asian.

  Vastaa
 20. Mimmi

  Cream of tartarin ja sitruunamehun tarkoitus tässä reseptissä lienee pH:n alentamisen kautta auttaa proteiinien denaturoitumista, jolloin vaahdosta tulee töpäkämpää. Joka paikassa ei tietenkään voi korvata noin vain, mutta jos halutaan vain alentaa pH:ta, niin proteiinien kannalta on sama, mikä happo tempun tekee.

  Kokeilin marenkeja ja tein marenkitaikinan lopusta kakkupohjan. Tuli superkuohkea! Vegaaninen kääretorttu ei myöskään ole enää entisensä, tuli mukavan pehmeä ja taipuisa pohja. Yhden paputölkin liemi näytti vastaavan kooltaan noin kolmea munaa. Mungpapujen liemi vaahtoutuu myös, eikä jättänyt makuhaittoja ainakaan banaanikakkuun.

  Kiitos marenkiohjeesta, hirveän hauskaa saada uutta inspistä ja tehdä taas uusia kokeiluita :D

  Vastaa
 21. Eva

  Jee, marengit ovat ainoa asia, mitä olen ei-vegaanisesta maailmasta kaivannut ja nyt ei tarvitse enää niitäkään kaivata! Tein eilen marenkikakkupohjat tällä kikhernesysteemilä ja tänään saavat vieraat vegaanista marenki-jäätelö-kakkua. Laitoin massaan enemmän sokeria, kuin ohjeessa, ja ainakaan näissä ei ole minkäänlaista sivumakua, ei näitä erota tavallisesta marengista millään. Tämän ohjeen ainoa miinus on se, että kun ennen kikherneliemi meni viemäriin, niin nyt on varmaan pakko aina tehdä marenkeja. Tietää paljon marenkeja tulevaisuudessa :)

  Vastaa
 22. Emilia

  Nyt toinen kokeiluni isosta pavlovasta. Sain soijavispin löysyyttä korjattua valuttamalla yön yli soija-kookosjogurttia ja sekoittamalla sen soijavispivaahtoon. Se onnistui tosi hyvin. Mutta edelleenkään, tuo ”marenki” ei vain leikkaudu. (Onneksi kakkulapiossa oli sahalaitaa…) lopulta koko marenki oli sulanut ja käytännössä hävinnyt?! Aika erikoista. Mulla on rääppiäisvieraita varten varastossa nyt toiset pohjat. Ajattelin, josko murustais annoskuppeihin tai murustais isompaan kuppiin, josta jokainen sais lusikoida omaan kuppiinsa. Että olis helpompi syödä ja pysyis rapeana. Jatkossa täytyy varmaan tyytyä minipavloviin tms :(

  Vastaa
  • Elina

   Koska toi marenki on pääasiassa sokeria, sehän sulaa pikkuhiljaa päästessään kosketuksiin nesteen kanssa. Siksi kakkua ei voine yhtään seisottaa sen jälkeen, kun siihen on laittanut täytteet. Tuohon leikkautumisasiaan en osaa kommentoida, koska en ole vielä itse ehtinyt testaamaan isomman pavlovan tekemistä.

   Vastaa
 23. R

  Kaikki meni ihan hyvin, vaahto tuntui lähes valmiilta, lisäsin makuaineet ja vatkasin, kaikki lässähti nestemäiseksi. Toisessa erässä yritin vatkata valmiiksi ensin, mutta vaahto jäi aika löysäksi (pidempään en uskaltanut vatkata, edellinen erä oli lössähtänyt juuri niillä main) ja litistyy litistymistään uunissa. Leivontakulhoon jääneet rippeetkin ovat muuttuneet valkoiseksi, hieman vaahtomaiseksi nesteeksi. :/ Onko sulla vinkkejä?

  Vastaa
 24. s

  Hyvän kuuloinen resepti! Oletko kokeillut tehdä näitä isompaa satsia? Jos näitä haluaisi tehdä esimerkiksi juhliin tarjoiltavaksi, voiko marengit paistaa uunissa yhtä aikaa? Vai kärsiikö vaahto, jos marengit paistaa pellillinen kerrallaan?

  Vastaa
  • Elina

   Näistä tulee pari pellillistä. En suosittele paistamaan kaikkia samalla pellillä, muuten todennäköisesti saat yhden pellille levinneen marengin :)

   Vastaa
 25. Martsa

  Testasin äsken! jäi päältä rapeaksi mutta sisältä kuin hattaraa.
  Ehkä oli liikaa laittaa koko massa yhdelle pellille. Kahta peltiä en tavalliseen uuniin uskaltanut kokeilla, ja kahden pellin paistamisessa menisi tajuttoman pitkä aika..

  Vastaa
 26. Kirsi

  Kokeilin tänään ensimmäistä kertaa, maku oli loistava mutta aika nopeasti uunista poisoton jälkeen pinta muuttui tahmeaksi. Liekö syynä elokuisen illan kosteus… Puoleen seoksesta sekoitin vajaan teelusikallisen lakritsinjuurijauhetta, tuli hauskasti lakun makua mukaan.

  Vastaa
  • Elina

   Ilman kosteus voi toki olla, tai sitten marengit olisivat saaneet olla vielä hetken uunissa. Lakritsi kuulostaakin hauskalta lisältä :)

   Vastaa
 27. Leenu

  Tosi hyvä marengin ohje! Yllätyttiin äidin kaa molemmat miten voikin onnistua näin :D
  Toivomuksena mulla olis sitruuna-marenkipiirakkaan joku vähän eläinystävällisempi täyte kun tuo lemon curd eli voita ja kananmunaa… :/
  Tulisko mieleen ehdotuksia :)

  Vastaa
 28. Jesse

  Tahtoisin kokeilla baked alaskaa. Onko kokemuksia? Silloin siis täytyisi paahtaa muutaman minuutin 250 asteessa.

  Vastaa
 29. Sonja

  En ole oikeastaan marenkien ystävä (pelkkää sokerivaahtoa, wtf), mutta pakkohan näitä oli kokeilla, kun uuni oli lämmin ja kikhernepurkki auki. Osaatko sanoa, miten kauan nämä säilyvät? En ehkä ihan tuoreeltaan keksi käyttöä noille, kun ei ole kestittäviä tulossa.

  Vastaa
  • Elina

   Säilyvät kyllä vaikka kuinka pitkään (useita viikkoja), jos marengit säilyttää ilmatiiviissä astiassa.

   Vastaa
 30. Anne

  Sain pellille hienoja pursotuksia, mutta uunissa tapatui jotain. Lässähdys! En kehtaa noita tarjota. Voi surkeus. Mikä ihme meni vikaan? Käytin kiertoilmaa. Ennen uunia mikään ei antanut viitettä siitä, että lopulta tulisi suuri epäonnistuminen. Tulee silti varmasti kokeiltua uudestaan.

  Vastaa
 31. Ulla

  Laitoin juuri pikkumarenkeja uuniin, puolet vaahdosta jäi kulhoon. Säilyyköhän se käyttökelpoisena sen muutaman tunnin kun tuo eka pellillinen valmistuu? Jos, niin jääkaappi vai huoneenlämpö? T. Mestarileipuri

  Vastaa
 32. tiina

  Kokeilussa facebookista löytynyt turkinpippuri-sitruunamarengit ja pohjana tämä vegaaninen ohje. Ennen en ole kokeillut muuten ku munallisena tehä.
  Jännä nähä kuinka käy :)
  Kiitos ohjeesta ja tulen tutustumaan tarkemmin mitä kaikkea täältä löytyykään.

  Vastaa
 33. viivivirpi

  Koetin äsken marenkeja samalla kun tein falafelpyöryköitä. Marengit onnistuivat ulkomuodollisesti paremmin kuin munaversiot, ja ovat tosi kauniita. Yksi pikku moka tosin kävi, en nimittäin ollut huomannut, että kikherneet olivatkin suolattuja! Maku on siis aika … jännä. No, ensi kerralla sitten katsotaan purkin kylki kaupassa vähän tarkemmin. :)

  Vastaa
  • Elina

   Olen itse käyttänyt aina marengin tekemiseen suolattuja kikherneitä, sen ei pitäisi vaikuttaa makuun mitenkään negatiivisesti :)

   Vastaa
 34. Vegaanimamma

  Voiko näitä tehdä myös kikherneiden keitinliemestä? Mulla nimittäin ei juuri nyt ole kuiva-ainekaapissa noita tölkkejä, mutta makean himo iski!

  Vastaa
  • Elina

   Voi, mutta se keitinliemi ei ihan sellaisenaan käy. Googlettamalla esimerkiksi ”homemade aquafaba” löytyy ohjeita tee-se-itse -kikherneliemen tekemiseen.

   Vastaa
 35. Sari

  Kiitoa aivan mahtavasta reseptistä. Viikonloppuna tein elämäni ensimmäiset vegeleivonnaiset: Pavlovat, juustokakun ja kääretortun. Näm marenki”pesät” onnistuivat ja maistuivat parhaiten. Pohjalle laitoin banaanisosetta, kaurakermavaahdon ja kaura vaniljakastikkeen sekoitin keskenään ja päälle vadelmia.

  Vastaa
 36. Kirsi

  Oletko kokeillut toimiiko pakkasessa ollut aquafaba? En kerran kerennyt sitä ottaa käyttöön, joten heitin pakkaseen. Siellä se odottaa edelleen, kun en ole uskaltanut ottaa riskiä että pieleen menee :D

  Vastaa
  • Elina

   Moi Kirsi, ja pahoittelut että en vastannut aikaisemmin! Kommenttisi oli jostain syystä mennyt tutkan ohi. En ole itse pakastanut aquafabaa, mutta ilmeisesti se toimii pakastimen kautta ihan yhtä hyvin! Jääkaapissakin se säilyy ainakin 4-5 päivää ihan hyvin.

   Vastaa
   • Kirsi

    Eipä hätää, kiitos vastauksestasi! Pitääpä sitten testata tuo pakastunut versio jossakin kohtaa, voin vaikka sitten ilmoitella kuinka kävi :)

    Vastaa

Jätä vastaus

 • (ei julkaista)