Kakut

Banaani-kanelikakku

Tämä kanelikakku on alun perin Vegaanin keittiössä -kirjasta. Se sopii niin mainiosti sekä vappupiknikille että äitienpäivän kahvipöytään, joten julkaisen reseptin nyt uudelleen.

banaani-kanelikakku

Tämä kakku päätyi kirjaan, kun kokeilin Vegaanin keittiötä tehdessäni pitkästä aikaa leipoa kakkua banaanin kanssa. Banaani on perinteinen kananmunankorvike leivonnassa, ja vegaanista leivontaa opetellessani käytin banaania tosi usein taikinoissa. Sittemmin se jotenkin unohtui, kunnes löysin taas banaanitaikinat uudelleen muutama vuosi sitten. Banaanilla tulee leivonnaisiin todella hyvä kiinteä, mutta mehevä rakenne.

Banaani-kanelikakku on mainio lisä vappupöytään tai äitienpäiväksi. Testaa ihmeessä jos et ole vielä leiponut tätä kakkua :)

Banaani-kanelikakku

 • 3 dl vehnäjauhoja
 • 1 dl grahamjauhoja
 • ½ dl perunajauhoja
 • 2 dl sokeria
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 2 ½ tl kanelia
 • ¼ tl muskottipähkinää
 • ⅛ tl suolaa
 • 2 banaania
 • 2 ½ dl soijamaitoa
 • 1 dl rypsiöljyä
 • vegaanista margariinia ja korppujauhoja vuokaa varten

Kuorrute:

 • 2 rkl vegaanista margariinia
 • 2 dl tomusokeria
 • 1 tl kanelia
 • 2 rkl vettä

 

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet yhteen. Survo banaani toisessa kulhossa. Sekoita banaanisoseeseen soijamaito ja rypsiöljy. Kääntele kuivat aineet nesteeseen muutamassa erässä.

Voitele irtopohjavuoka (Ø 24 cm) margariinilla ja pyörittele korppujauhoissa. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä hyvin.

Valmista kuorrute sekoittamalla ensin haarukalla yhteen tomusokeri ja margariini. Lisää vesi ja kaneli ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute veitsellä jäähtyneen kakun päälle. Ripottele pinnalle kanelia.

Vinkki! Keväisemmän ja kauniisti äitienpäivään sopivan kakun saat, kun koristelet sen esimerkiksi orvokeilla :)

4.vegaaninkeittiossa

Äitienpäivätarjous

Saat koodilla CHOCOCHILI -10% alennusta Vegekaupan verkkokaupasta koko tämän viikon ajan (1.5.2015 saakka)! Nyt kannattaa tilata vaikkapa Vegaanin keittiössä -kirja äitienpäivälahjaksi :) Alennuskoodin saat käyttöösi syöttämällä sen ostoskorissa sille varattuun kenttään.

LogoCol

12 vastausta

 1. Heta

  Ihana resepti ja miten simppelin olonen. Tuon varmaan voi paistella kuivakakun tapaankin semmosessa… Kuivakakkuvuoassa. :”D Olen ihan onneton leipuri, tuleeko silloin huomioida jotain erikoisemmin? Ja saako kakun kumota lämpimänä vai pitäskö oottaa jähtymistä?

  Vastaa
  • Elina

   Heippa Heta! Kyllä vain, kakun voi hyvin paistaa myös reiällisessä kakkuvuoassa. Paistoaika saattaa kyllä siinä tapauksessa muuttua, joten kakun kypsyyttä kannattaa pitää tarkemmin silmällä :)

   Jos vuoka on voideltu hyvin ja kakku irtoaa sieltä nätisti, kakun voi kumota lämpimänä. Ihan tulikuumana kumoamista en kuitenkaan suosittele.

   Vastaa
 2. Sini

  Ihana, mehevä kakku! Piti jo testata ennen äitienpäivää, tätä voisin sitten viedä tuliaisena :) Ajattelin tätä myös Vapuksi, mutta taitaa mennä ennen sitä…

  Kaneli loppui kesken, ja puolet jäi vajaaksi ohjeesta – tuli siltikin hyvää, mutta ensi kerralla laitan sitä kunnolla. Tein kauramaidolla ja rypsiöljyn korvasin oliiviöljyllä. Kuorrutteen jätin nyt pois kun se kanelikin loppui, minusta ainakin lämpöisenä menee loistavasti ilmankin.

  Vastaa
 3. Katariina

  Tein tätä viikonloppuna yhtiökokoukseen, ja meni kuin kuumille kiville! Lieneekö banaanin ansiota, mutta kakusta tuli täydellisen mehevä, nam :-)

  Vastaa
  • Elina

   Kyllä, banaania saanee syyttää mehevästä lopputuloksesta :) Kivaa että kakku maistui!

   Vastaa
 4. Hanna

  Edelleen, rakastan tätä kakkua! Olen rakastanut siitä ihan ekasta testiversiosta lähtien.

  Vastaa
 5. Anneli

  Mitäköhän tein väärin kun kuorrute meni ihan veteläksi? Sellaiseksi hiutaleiseksi vedeksi. Voiko kaneli jotenkin vaikuttaa asiaan? Muistelen että samoin kävi joskus aiemminkin kanelikuorrutteen kanssa. Tosin asiaan saattoi tällä kertaa myös vaikuttaa kaksi pikkuleipuria, jotka jälkeenpäin tunnustivat ainakin taikinaan lisänneessä ylimääräistä sokeria kun pääkokin silmä vältti. :) Muuten iso kiitos ihanista resepteistä!

  Vastaa
  • Elina

   Kaneli tuskin vaikuttaa asiaan, mutta todennäköisesti on käynyt joku kemiallinen reaktio veden ja rasvan emulgoitumisen kanssa. Kysyn varmuuden vuoksi pari tyhmää kysymystä: ethän sulattanut margariinia tai käyttänyt lämmintä vettä?

   Vastaa
 6. PH

  Vaikuttaa herkulliselta ja yksinkertaiselta! Toimisikohan tämä taikina tällaisenaan myös pellille levitettynä, niin että saisi pellinkokoisia kakkulevyjä (joista kasata iso täytekakku)? Paistoaika varmaankin lyhenisi?

  Vastaa
  • Elina

   En ole testannut, mutta oletettavasti toimii :) Paistoaikaa tosiaan kannattaa tarkkailla.

   Vastaa
   • PH

    Kokeiltu on: 225 asteessa paistoin vähän yli 15 minuuttia. Huomenna nähdään miten asettuvat päällekkäin täytekakuksi, mutta vaikuttavat hyvin koossapysyviltä ja käsiteltäviltä. Tuli noin senttimetrin paksuinen pellinkokoinen kakkulevy tuosta annoksesta. Pihistelin vähän sokerissa kun täytteitäkin on tulossa, ja käytin pelkkää valkoista vehnäjauhoa, mutta muuten ohjeen mukaan.

    Vastaa

Jätä vastaus

 • (ei julkaista)