Yrttiset vegekebakot

Yhteistyössä Anamma – Mehevät vegekebakot sekä vinkkejä vegaaniseen juhannusmenuun!


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Anamman ja Foodloverin kanssa. 

Meillä ryhdytään suunnittelemaan juhannuksen ruokapuolta yleensä viimeistään joulun tienoilla. Joulu ei ole minulle kovin merkityksellinen juhla, mutta sen sijaan vuoden parhaat syömingit osuvat aina juhannukseen. Kokoonnumme aina samalla porukalla mökille Padasjoelle ja vietämme muutaman päivän perinteisin juhannusmenoin: napa grilliruoasta paukkuen, uiden, saunoen ja rentoutuen. Pari päivää luonnonhelmassa järvenrannalla tekee aina ihmeitä!

Tänä vuonna testailin juhannuksen ruokia jo vähän ennakkoon ja päädyin tekemään Anamman pihveistä vegaanisia kebakoita, jotka toimivat loistavasti myös juhannuksen grilliruokien joukossa. Näiden kebakoiden lisäksi tänä juhannuksena napaani päätyy todennäköisesti ainakin seuraavia:

  • vegaanisia makkaroita
  • jerk-seitania (tai cola-seitania Vegaanin keittiössä -kirjan ohjeella)
  • uusista perunoista tehtyä kirkasta perunasalaattia
  • grillattua broccolinia, bataattia ja muita kasviksia
  • grillipizzaa

Jälkkäripuoli:

Anamman gluteenittomat vegepihvit ovat ihan heittämällä valmiiden kasvispihvien parhaimmistoa ja ne toimivat ihan sellaisenaankin grillissä todella hyvin. Jos kuitenkin haluaa tuunailla pihvejä itse, niistä voi helposti valmistaa vegekebakoita! Sulatetuista pihveistä tehdyt vegekebakot syntyvät maustamalla pihvimassa sipulilla, tuorella basilikalla ja paprikajauheella, eikä kukaan arvaa, että pöydässä on eineksiä!

Kebakkomassan voi hyvin tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä ja se kulkee vaikka kylmälaukussa mökkireissulle. Kebakoiden muotoilu hoituu nopeasti ennen grillausta. Ja koska kaikki Anamman tuotteet ovat gluteenittomia, tämäkin resepti onnistuu helposti kokonaan gluteenittomana käyttämällä reseptissä gluteenittomia korppujauhoja. Ja maistui muuten mukisematta myös sekasyöjille!

Vegekebakot

8 kpl

  • 2 pkt Anamma vegepihvejä
  • 0,5 dl (gluteenittomia) korppujauhoja
  • 1 kevätsipuli varsineen
  • iso kourallinen tuoretta basilikaa
  • 0,5 tl paprikajauhetta
  • ripaus suolaa
  • öljyä paistamiseen
  • silputtua tuoretta basilikaa ja oliiviöljyä tarjoiluun 
  1. Ota Anamman pihvit sulamaan huoneenlämpöön noin pariksi tunniksi. Murskaa sulaneet pihvit käsin jauhelihamaiseksi massaksi.
  2. Silppua sipuli ja basilika ja sekoita ne pihvimassan joukkoon. Mausta suolalla ja paprikajauheella.
  3. Muotoile massasta kahdeksan kebakon muotoista pötkylää. Työnnä grillitikut kebakoiden sisälle ja grillaa tai paista pannulla. Jos paistat kebakot grillissä, valele niitä säännöllisesti öljyllä.
  4. Laita paistetut kebakot tarjoilulautaselle. Ripottele päälle tuoretta basilikaa ja pirskottele pinnalle vielä hieman öljyä.

Kebakoiden kanssa samaan pöytään kannattaa kattaa ainakin kirkasta perunasalaattia, vegaanista majoneesia ja grillattua broccolinia.

Mitä vegaaniherkkuja teillä syödään juhannuksena? Laittakaahan parhaat vinkit jakoon, niin noukin vielä itsellenikin parhaat ideat mukaan ennen ensi viikonloppua :)

Yhteistyössä Anamma

6 vastausta kirjoitukseen “Yrttiset vegekebakot

  1. Meillä on tänä vuonna tiedossa pitkästä aikaa kaupunkijuhannus. Onneksi meri on lähellä ja grilli vielä lähempänä. Tuo sinun ruokalista kuulosti ihan mielettömän hyvälle, nappaan siitä ideoita omaan, vielä suunnitteilla olevaan listaan!

    1. Kaupunkijuhannuskin on välillä ihanaa vaihtelua! Kaupungissa on niin ihanan hiljaista juhannuksena, ei ole sekään ollenkaan pöllömpi vaihtoehto :)

  2. Hei, nämä näyttävät herkullisilta ja voisivat olla kesäpöydässä hyviä, mutta millä korvaisit nuo pihvit? Tai siis mikä pihvi olisi lähinnä noita Anamman pihvejä joiden valmistus on lopetettu :/

    Kiitos paljon blogistasi, meidän arki- ja juhlaruoatkin ovat pitkälti olleet sinun ohjeillasi tehtyjä viimeiset kolme vuotta :) tulee aina sinun blogiasi ja kirjojasi selailtua kun miettii että mitä ruokaa laittaisi, kun niillä onnistuu aina :)

    1. Niistä Anamman pyöryköistäkin onnistuu, ne on ihan samaa matskua kuin pihvit, eri muodossa vaan :)

      Ja kiitos, ihana kuulla, että blogista on ollut hyötyä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights