Juustokakku

Juustokakku ilman juustoa? Onnistuu! Vegaaniset juustokakut ovat ehdottomasti suosikkikakkujani. Makuja voi varioida loputtomiin ja valmistaminenkin on helppoa ja nopeaa (jos jäähdytysaikaa ei laske mukaan).


Sain tekosyyn tehdä juustokakkua, koska löysin jääkaapista paketillisen tänään vanhentuvaa soijatuorejuustoa ja muistin pakastimessani olevan anopin tuomaa tyrnimehua. Jos siltä tuntuu, tyrnimehun voi vaihtaa mangososeeseen tai johonkin muuhun mehuun. Kiilteen voi jättää kyllä kakun päältä kokonaan poiskin ja koristella sen jollain muulla. Marjaisan version saat, jos laitat marjoja keksipohjan ja täytteen väliin. Vain mielikuvitus on rajana!

Tämä on myös siitä mainio kakku, että se sopii paitsi vegaaneille, myös maitoallergikoille, laktoosi-intoleranteille ja keliaakikoillekin, jos teet keksipohjan gluteenittomista kekseistä. Olen tehnyt vegaanista juustokakkua myös ilman soijaa, mutta siitä tarinoin ehkä joskus myöhemmin.

Tällä ohjeella kakusta ei tule hirveän makeaa (riippuen tietysti myös siitä, kuinka makeaa teet kakun päälle laitettavasta kiilteestä), joten jos haluat, voit lisätä ohjeeseen 0,5 dl tomusokeria.

Juustokakun tekeminen onnistuu myös ilman uunia. Ohje löytyy Vegaanista -blogista.

JUUSTOKAKKU

  • 200 g keksejä (esim. Digestive)
  • 0,5 dl margariinisulaa
  • 1 dl soijamaitoa
  • 1 pkt maustamatonta soijatuorejuustoa (Tofutti)
  • 1,5 prk maustamatonta soijajogurttia (750g)
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 1 tl vanilja-aromia
  1. Laita uuni kuumenemaan 175C.
  2. Murenna keksit ja lisää joukkoon margariinisula ja soijamaito. Painele keksiseos mahdollisimman tasaiseksi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle.
  3. Pehmennä tuorejuusto haarukalla kulhossa. Lisää soijajogurtti ja sitruunan kuori ja mehu. Sihtaa joukkoon tomusokeri ja perunajauhot. Lisää lopuksi vanilja-aromi ja sekoita seos tasaiseksi.
  4. Kaada täyte keksipohjan päälle.
  5. Paista kakkua ensin 175 asteessa 20 minuuttia, vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä toiset 20 minuuttia. Annan kakun jäähtyä kunnolla ja valmista sitten tyrnikiille.

TYRNIKIILLE

  • 3 dl makeaa tyrnimehua
  • 4 rkl agar-agar -hiutaleita
  1. Keitä tyrnimehua ja agaria miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia, tai kunnes agar-agar on kunnolla liuennut nesteeseen. Anna jäähtyä ja kaada hiukan jähmettyneenä kakun päälle.
  2. Anna kakun vielä vetäytyä kylmässä kiilteineen muutama tunti tai yön yli.

PIENI VAROITUKSEN SANA! Koska Alpro meni uudistamaan soijajogurttinsa koostumuksen, en voi enää taata, että resepti toimii kuten ennen. Minulla on vähän huonoja kokemuksia leipomisesta tuon uuden jogurtin kanssa, koska se ei hyydy yhtä hyvin. Suosittelen ainakin valuttamaan jogurtin ennen käyttöä.

83 vastausta kirjoitukseen “Juustokakku

  1. Me tilataan tätä sitten, kun tullaan taas visiitille :)!! Ja pancakesit aamupalalle :D, luonnollisesti.

  2. Kyllä näyttää hyvältä!Tosi kaunis juustokakku. Mäkin olen vegaanisia juustokakkuja tehnyt, täältä vaan ei saa maustamatonta soijajugurttia, ainoastaan jotain mustikan makuista sellaista.Eikä silken tofuakaan saa, niin joudun tekemään sen pehmeästä tofusta.Ihan hyvää siitä tulee, mutta kun käyttää samoja aineksia mitä käytit tuohon, rakenne on paljon sileämpi.”Juusto”kakkuja olen tehnyt myös cashewpähkinöistä,oletko kokeillut?

  3. Elfslayer, kiilteen voi kyllä tehdä myös hyytelösokerilla, mutta siitä ei tule yhtä tasaista ja sileää pintaa kakun päälle.

    Yaelian, miten tuo cashewpähkinäjuustokakun tekeminen tapahtuu? Kuulostaa mielenkiintoiselta!

  4. Voi jestas että näyttää herkulta! Harmi että tuohon tulee sen verran kaikkia spesiaali aineksia, joita ei kotoa aina löydy niin tulee vähän hintaa herkulle. :)

  5. Kaisla, tämä ei tosiaan ole kaikkein edullisin kakku valmistaa. Agar-agar esimerkiksi on aika hintavaa, mutta siitä paketillisesta riittää kyllä vaikka kuinka moneen leivontakertaan. Olen joskus tehnyt juustokakkua myös pelkästä soijajogurtista. Ihan hyvän makuista siitäkin tuli, mutta ei ihan yhtä nättiä ja sileää!

  6. Elina, blogissani just tein sellaisen postauksen,mutta olen joskus aikonut kokeilla myös uunissa paistettavaa juustokakkua, jossa cashew korvaa soijan.Se on vielä työn alla……
    Postaamani juustokakku on itse asiassa elävän ruuan keittiöstä, joka ei ole uunia nähnytkään..

  7. Minkäköhän verran agar agaria tulisi jos tekisi mangososeella vai kävisikö siihen joku muu? Tää menee kyllä ehdottomasti kokeiluun :)

  8. Kurrnau, oon muistaakseni tehnyt mangososeen kanssa niin, että olen liottanut ensin kattilassa n. 3 rkl agaria ja n. 2 dl kylmää vettä (n. 10 minuuttia tai kunnes agar-agar alkaa liukenemaan), sitten lisännyt kattilaan 2 prk mangososetta ja kiehauttanut vielä noin 5 minuuttia. Olen lisännyt seoksen joukkoon myös sokeria, mutta määristä en osaa sanoa. Maistamalla selviää :)

  9. Huhu, aika palijon agaria tuohon täytteeseen :< ihan vaan sitä aatellen kuinka kallista se on :s

  10. Henna, agar ei suinkaan ole se kallein ainesosa tässä kakussa. Kyllä tuolle hintaa tulee muutenkin, kun laskee soijatuorejuustot ja -jogurtit ja muut aineet yhteen. Eikä tuota agarilla hyydytettyä kiillettä ole mikään pakko laittaa kakun päälle, vaan sen voi koristella myös esimerkiksi marjoilla :)

  11. Tää on kyllä ihan paras resepti, oon tehny tätä jo kaksi kertaa. Ekalla kertaa kakku jäi tosin hieman löysäksi keskeltä, mutta ei se makua haitannut. Tokalla kerralla päätin sitten lisätä hieman perunajauhoja, ja tuli vaihteeksi aikas tämäkkää tavaraa kakusta. Mut oli silti hyvää! Kuorutetta en oo kummallakaan kerralla jaksanut tehdä, kun en oo löytäny mangomehua ja ei olla jaksettu odottaa ensin kakun jäähtymistä, sitten kiilteen tekoa ja taas jäähtymisen odottelua. Ollaan syöty se mielummin heti :D
    Voiko tohon päällysteeseen muuten käyttää mitä tahänsa kaupan tuoremehua, vai pitääko sen olla tiivistettä?

  12. Anne, jos kakku tahtoo jäädä löysäksi, käytä vain purkillinen soijajogurttia.
    Minäkään en taida tietää mistä mangomehua saisi, mutta olen siis tehnyt mangokiilteen mangososeesta, mistä tarinoin jo tuossa ylempää. Kaupan mehuja en ole koskaan käyttänyt kiilteen tekoon, joten valitettavasti en osaa sanoa sen enempää :( Voisin kuitenkin kuvitella, että tuoremehusta tulisi paras kiille, mutta esanssitiivisteet kannattaa jättää hyllyyn.

    1. Uskokaa tai älkää, mutta mangomehua saa esimerkiksi TAIGERISTA!!

  13. Tein tätä ensimmäistä kertaa, ja piti oikein erikseen tulla kiittämään. Tosi hyvää, ja yllättävän helppoa! En olisi edes yrittänyt, ellei sulla olisi niin herkullisia noi kuvat että pakko on kokeilla maistuuko yhtä hyvältä kuin näyttää :)

  14. Hih, luin ties kuinka monta kertaa ”tyrnikiille” -> ”tyrnikille” ja ihmettelin a) kuka on Tyrnikki b) miksi sille on omistettu oma osio tästä reseptistä… Ois ehkä nukkumaanmenoaika.

    Tää näyttää aivan superherkulliselta, metsästelen tässä jonkin makean leivonnaisen ohjetta ja kuola valuu. :p~

  15. Moro, miten isoja käyttämäsi soijajogurttipurkit olivatkaan – pieniä pikareita vai isompia purkkeja?

  16. Moi Taru, Suomesta saa maustamatonta soijajogurttia vain 500g pakkauksissa, eli niitä siis 1,5 purkkia. Voisin kyllä muuttaa sen tonne ohjeeseen, niin ei tule epäselvyyksiä :)

  17. haluaisin tehä glögin makusen juustokakun jouluksi mutta kuinka palijo uskallan laittaa glögitiivistettä täytteeseen ettei se mene veteläksi? sekotussuhe tavallisseen glögijuomaan on muistaakseni 1+9 eli ei sitä kovin palijo tarvita. (?)

  18. Henna, en ehkä laittaisi glögitiivistettä täytteeseen, vaan tekisin glögistä kiilteen. Lisäksi pohjan voi tehdä pipareista.

  19. Hei Elina,

    ainoa syy miksi välttelen vegaanisten kakkujen leipomista on se, että pelkään hysteerisesti että agar-agarista tulee leivonnaiseen merileväinen sivumaku josta olen kuullut varoituksia. Kerro pitääkö tämä paikkansa? Maistuuko agar-agar valmiissa tekeleessä?

  20. Saila, agar ei maistu millekään, ainakaan näin pieninä määrinä, joten voit ihan huoletta laittaa sitä kakkuun!

  21. Voiko juustokakkua pakastaa? Juhlista jäi yksi kakku jäljelle. Tuorejuusto ja soijajugurtti menevät varmaan rakeiseksi pakkasessa, niin kuin soijakermallekin käy?

  22. Marianne, mulla ei ole tästä valitettavasti kokemusta, mutta veikkaan, että rakenne saattaa kärsiä pakastimessa. Kakku säilyy kuitenkin viikon päivät jääkaapissa, joten ehkä saatte sen siinä ajassa tuhottua?

  23. aijaijaij, tein tätä pikkujouluihin viikonloppuna. oli menestys! päälle heitin jotakin niistä piltti-soseista, toimi niinkin, kun en kerran agar-hiutaleita ehtinyt mistään lähteä etsimään. tuota tofutti-juustoa en vain mistään löytänyt, korvikkeena käytin maustamatonta pehmeää tofua. onnistui se niinkin :D

  24. Tuleekohan ihan kurjaa kakkua, jos ei laitakaan tuorejuustoa vaan enemmän jogurttia? Mietin vain, kun voihan jogurtistakin tehdä sellaista rahkapiirakkaa pelkiltään.. ja meillä olisi kaappi pullollaan jogurttia, mutta tuorejuuston saaminen tähän hätään olisi isompi operaatio. Mitä luulet?

  25. Esteria, jos en ihan väärin muista, niin olen tehnyt joskus juustokakkua pelkästä soijajogurtista, mutta mulla on sellainen mielikuva, ettei se hyytynyt kovin hyvin kun sitä jogurttia oli niin paljon. Jos aiot tehdä ihan matalan kakun, niin sitten onnistunee.

  26. Tämä ohje on kyllä mahtava. En hirveästi pidä soijatuorejuuston aromista, joten olin tyytyväinen, ettei se tullut paljoa esille valmiissa kakussa. Kiilteen tein mangopiltistä, enkä käyttänyt agaria kuin ruokalusikallisen piltin valmiin paksuhkon rakenteen takia. Tuli oikein hyvää.

  27. Kiitos hyvästä ohjeesta. Kakkua on tullut tehtyä jo pariin otteeseen, tosin olen kiilteen jättänyt pois ja laittanut marjoja juustomassan ja pohjan väliin (jossain oli sellainenkin vinkki =sulla?).. Myös lihistitutut ovat tykänneet, joten sekin on plussaa :)

  28. Fernia, juu ei se tuorejuusto lopullisessa versiossa maistu :)

    Kirsikka, tuosta kuvan altahan se vinkki lötyy :) Kiva että maistui!

  29. Hei! Osaatko sanoa, onnistuuko vastaava kakku, jos käyttää maitovalmisteita? Ongelmana on soija-allergia eli tämän ohjeen kakku ei valitettavasti käy. :(

    Olen siis kiinnostunut tekemään juustokakkuja (myös hyydytettyjä) ilman liivatetta maitoversioina soija-allergian takia, mutta agar-agar ei käsittääkseni sovellu maitopohjaisten kakkujen hyydyttämiseen. Onko sinulla mitään vinkkiä tähän? :) Kiitos paljon vastauksesta jo etukäteen!

  30. Ti, vastasitkin jo itse kysymykseesi, eli agar agar ja maito ei sovi yhteen. Entäs jos kokeilisit tätä? Olen joskus tehnyt tuolla ohjeella, mutta pohjan tein digestiveistä. Tuosta tulee enemmänkin hyydykekakku kuin juustokakku, mutta tosi hyvää!

  31. Lime-kookos -versio tehty! Maistettuani soijatuorejuustoa ensimmäistä kertaa elämässäni olin varsin epäileväinen lopputuloksesta (ei kyllä tulisi mieleeni käyttää tuota valmistetta leivänpäälisenä!). Mutta odotukseni ylittyivät huimasti! Ainoa tuotekehityksen paikka on pohja, joka pehmeni hieman ikävästi, ilmeisesti siis imaisi kosteutta täytteestä. En tiedä onnistuisiko sitä jollakin kikalla pitämään rapsakampana? Harkitsen jo lakritsi/salmiakkiversion tekoa…

  32. Hei! Sellasta vaan kyselisin, että soveltuuko soijatuorejuuston ja soijajogurtin tilalle ihan perus tuorejuusto ja jogurtti? ://

  33. M, olen vegaani, joten en osaa neuvoa eläinperäisten tuotteiden käyttämisessä. Tämä kakku olisi tällainen eläinystävällisempi vaihtoehto :)
    Netti on toki pullollaan ”tavallisten” juustokakkujen reseptejä.

  34. Hei Elina! Olen tehnyt tätä kakkua jo useasti ja ei-vegaanitkin ovat tykänneet, kiitos reseptistä! Kiilteen sijaan olen laittanut marjoja pohjan ja täytteen väliin, kuten olet jossain muualla ehdottanut. Ainut ongelma tämän kakun kanssa on ollut, että ”juusto”-pintaan ilmestyy joka kerta halkeamia kun otan kakun jäähtymään. Onko sinulle käynyt näin ja olisiko vinkkiä, millä konstilla voisi ehkäistä tuota halkeilua? Ei se makua haittaa, mutta ei näytä kovin kauniilta.. Ja nyt meillä olisi esikoisen ristiäiset tulossa, johon ajattelin väsätä kakkua ja sen pitäisi sitten näyttää niin hienolta kuin sinun kuvissa! :)

  35. Sini, kiva kuulla, että kakku on maistunut! :)
    Pinnan halkeiluun voisi kokeilla sitä, että paistaa kakkua hiukan vähemmän aikaa ja irrottaa reunat veitsen avulla vuoan reunoista heti uunista ottamisen jälkeen. Kiilteen ei kyllä ainakaan pitäisi halkeilla, joten sen avulla saa kakun pinnasta tasaisen ja siistin!

  36. Kiitos Elina vinkistä, pitääpä kokeilla myös tuota kiilteen tekoa.. Mistä olet muuten ostanut mangososetta, en ole sellaista kaupassa nähnyt.. minkälaisissa purkeissa sitä myydään?

    1. Hyviä reseptejä… uudelle vegaaniharjoittelijalle. Tuota mangososetta löytyy myös hillohyllystä (Prisma) sokerittomana. :)

  37. Jos en jaksa alkaa väsäämään pinnalle kiilleettä ja haluan silti kakkuun enemmän makua, voihan tuohon itse kakkuosaan laittaa vaikka marjoja tai tuota mangoa?? Ja voisiko esim mustikat laittaa kokonaisena vai pitäisikö niitä murskata ensin jollain tai käyttää suosiolla vauvan sosetta?

  38. Minnu, jos laitat marjoja, niin marjat kannattaa laittaa siihen pohjan ja täytteen väliin. Mangososetta voi varmasti sekoittaa täytteeseen kyllä, mutta en oikein tiedä minkälaisia määriä – en ole kokeillut. Täytyisi pistää näitä juustokakkuvariaatioita vielä testiin! Täällä oli juuri tehty tällä ohjeella juustokakkua, mutta levitetty mangosose kakun päälle sellaisenaan. Käyhän se noinkin :)

  39. Tein lopulta niin, että sekoitin itse kakkuosaan jäisiä mustikoita ja tein tuon agar päällisen purkista mustikka ja kuningatar Pilttejä (siis yht 2 prk).
    Ei sen agarin kanssa niin kovin vaikeaa ollukaan ja tuli oikein oikein hyvää ja onnistunutta!! =o)

  40. sain kuulemma tätä kakkua eilen ja ah! pitää tehdä itekin tässä kun toipuu nykyisestä jälkkärikoomasta :D

  41. Kiitos, Elina, reseptistä. Olen pitkään halunnut tehdä juustokakkua, mutten ole uskaltanut, kun olen kohtalaisen surkea ruuanlaittaja. Tämä kuitenkin onnistui sekä ulkonäöllisesti että maun puolesta. :)

  42. Kiitos reseptistä, kakku oli ihanaa! <3

    Toisella valmistuskerralla tuunasimme reseptiä vähän niin että soijajugurttia laitettiin vain yksi purkki, ehkä tuo uusi koostumus tosiaan on vähemmän kiinteää. Laitettiin pohjaan myös 2/3 piparinmuruja ja 1/3 digestiveä ja tehtiin ilman soijamaitoa, mikä toimi myös hyvin. Ja agarhiutaleiden tilalla käytettiin agarjauhetta, jota sopiva määrä vaikutti olevan 4 tl /3 prk mangososetta.

  43. Jos soijajugurtin valuttaa, kuinka paljon se vaikuttaa jugurtin määrään? Eli jos valuttamatonta jugurttia tulee ohjeseen 1,5 prk, paljonko pitää laittaa valutettua??

    1. Minnu, en valitettavasti ole ikinä mitannut sitä valutettua jugurttia. Mihin tarvitset sitä tietoa?

  44. No siis ajattelin, että tarviiko sitä valutettua jugurttia olla se 750 ml vai riittääkö että valumaan laittaa sen 750 ml??

    1. Valumaan voi laittaa 750ml. Kakku onnistuu kyllä ihan hyvin myös, jos laittaa vain purkin jogurttia valuttamatta, tai sitten lisää hiukan soijatuorejuuston määrää.

    2. Vaikka teksti on vanha 21.11.2011, niin Minnu löysin sielun kumppanin sinusta. Minäkin pohdin juurikin tämän tyyppisiä asioita leivonnassa ja ruuanlaitossa! :D Oletko sinäkin pedantti?
      Ja tämä resepti menee kokeiluun! Olen ihmetellyt miten tähän saisi tehtyä sitruuna kiilteen? Eli sitruunan keltaisen, läpinäkyvän, ei hapanta, ei liian makeaa? Onko ehdotuksia?

  45. Moi!

    Mä haluan, jostain tuntemattomasta syystä, melkeen välttämättä tehdä jälkiruoaksi lime-nokkos-omenajuustokakkua (sounds kinky i knouz, mutta toimii!).Tulevien illallisvieraiden allergiat ja ruokavaliot aiheuttaa skidisti päänvaivaa, kakun pitää olla gluteeniton, vegaaninen, soijaton ja pähkinätön. Hyvä kombo. Cashewilla olen tehnyt joskus massan ja se kelpaa kyllä tälle pähkinäallergikollekin, mutta sen yhdistäminen yllä mainittuun makukokonaisuuteen saa mut akuutisti epäileväiseksi.
    Utelisin siis nöyrimmin vihjaamastasi soijatomasta juustokakusta. Olisitkohan halukas jakamaan reseptiä? Spekuloin myös kookoksen käyttöä massan valmistuksessa, oletko kokeillut tai osaatko vinkata suhteista..?

    1. sebastian, kiitos muistutuksesta, täytyypä tosiaan tota soijatonta versiota taas tehdä jossain vaiheessa, niin saa senkin reseptin tänne. Ton tekemisestä on jo aikaa, enkä enää ihan tarkkaan muista mitä siihen laitoin, mutta käytin jotain tän tyyppistä reseptiä pohjana: http://www.food.com/recipe/vegan-cheesecake-109114
      Toivottavasti tosta on jotain hyötyä!

  46. Ystäväni teki tällä reseptillä vegaanisen kakkuvaihtoehdon häihini. Maistui myös epävegaaneille, ja reseptiä on häiden jälkeen jaeltu tuttavapiirissä. Sulhasen vanhemmat eivät millään olleet uskoa vegaaniseksi ”kun oli niin hyvää”. Mahtavaa herkkua. Pitää itsekin opetella tekemään.

  47. Hei, voiko tähän käyttää ruokotomusokeria tavallisen tomusokerin sijaan? :)

  48. Herkullinen resepti, ja kovasti sai kehuja! Osaisitko sanoa, millä sitruunan voisi korvata, että tästä voisi tehdä myös samanhenkisen sitrushedelmättömän variaation?

  49. Namnam kun kuulostaa herkulliselta! Kyselisin vain, että voiko ohjeessa olevanmaustamattoman soijajugurtin korvata jollain maustetulla soijajugurtilla, esim mustikalla tuomaan lisämakua? :) Vai onko tuossa maustamattomassa jotenkin erilainen koostumus tai jotain, kun sitä aina niin paljon käytetään…?

    1. Kyllä niitä maustettujakin voi käyttää, mutta itse suosin noita maustamattomia sen takia, että ne saa maistumaan just siltä kun haluaa. Mustikkasoijajogurttiin tehtynä koko kakku maistuu helposti (siltä aavistuksen keinotekoisen makuiselta) mustikkasoijajogurtilta. Jos se ei haittaa, niin sitten ei mikään tietenkään estä niitä käyttämästä :)

  50. Hei! Ajattelin näin Isänpäivän kunniaksi pyöräyttää elämäni ensimmäisen vegaanisen juustokakun ja tämä vaikutti siihen sopivalta reseptiltä :) Muutama kysymys kuitenkin. Lopussa on varoiteltu tuosta Alpron soijajugusta, oletko koskaan tehnyt tätä Rainbowin jogurtista? Toimiiko se oikealla tavalla tällaisissa resepteissä? Ja saatavilla on täälläpäin vain agar agar -jauhetta, joten minkäköhän verran sitä tarvitsen ja toimiiko muuten samalla tavalla hiutaleiden kanssa? Suuret kiitokset jo etukäteen! :)

    1. Moi,

      Jogurttia ongelmaisempi juttu tällä hetkellä taitaa olla tuo soijatuorejuusto, jota ei tahdo tällä hetkellä löytyä mistään! Alpron jogurtin koostumuskin on ehtinyt tässä vuosien varrella vaihtua moneen kertaan, ja se kyllä toimii tässä ihan kelvosti taas. Rainbown jogurtti käy myös, mutta se saattaa vaatia reseptiin vähän enemmän sokeria ja vaniljaa.

      Mä en ole koskaan käyttänyt agarjauhetta, mutta uskoisin että se toimii aikalailla samalla tavalla, mutta liukenee kenties vähän nopeammin. Määräkin on luultavasti suht sama.

  51. Kiitos vastauksista! :) Minulla on onneksi yksi paketti Tofuttia jääkaapissa odottelemassa, niin ei tarvitse sen löytämisestä murehtia. Pohjassa voi varmaan soijamaidon tilalla käyttää kauramaitoa? Vai onko juuri soijamaidossa jotain sellaista, että se toimii tässä paremmin?

    1. Agar agar jauheen ja hiutaleiden suhde taitaa olla useimmissa resepteissä 1:4.
      Eli yksi ruokalusikallinen jauhetta tällä reseptillä :)

      1. Hei

        Kiitos Juha kommentista.
        Ihmettelinkin miksi tyrnikiille oli niin kova eikä maistunut tyrnille. Laitoin reseprin mukaiset 4 rkl :(..

        Voipi olla ett jatkossa vain soseutan tyrnimarjat kakun päälle :).

  52. Etsiskelin joulukakkuun vegaanista reseptiä ja tämä näyttää oikein mainiolta. Sen sijaan postauksessa oleva Vegaanista-linkki on mennyt rikki (blogi lopetettu?) ja sieltä tulee vain lista pikavippitarjouksia.

  53. Näyttä sille , että alan vierailemaan näillä sivuilla…usein. Jos nöyrimmin saa pyytää tänne (siis makeisiin ja suolaisiin) reseptejä lisää jotka ois vegen lisäksi glutenittomia. Kiitos! :)

    1. Kiitos toiveesta, teen gluteenittomia juttuja aina kun ehdin :) Viime aikoina kokkailuun ei ole Vegekaupan takia jäänyt ihan niin paljon aikaa kuin haluaisin, mutta asia on kyllä mielessä.

  54. Kumpaa Alpron soijajogurteista tässä ohjeessa on tarkoitus käyttää: ns. maustamatonta (jossa on lievää makeutta) vai ”zero sugars”-versiota (purkissa punainen raita)?

    Toisessa juustokakkuohjeessasi (https://chocochili.net/2011/04/paasiaiskakku/) käytetään VegeSet-nimistä valmistetta. Saako sitä jostain Suomesta? Ajattelin, että Vegekaupassa olisi, mutta ainakaan täällä Helsingissä tai verkkokaupassa ei ole.

    1. Moi,
      Nämä kummatkin reseptit ovat jo vanhoja ja saatavilla olevat tuotteet on muuttuneet moneen kertaan. Kumpi vain Alpron jogurteista käy, mutta jos käytät sokeritonta, voit lisätä hieman makeutusta reseptiin.

      VegeSetiä ei valitettavasti myydä enää (en ole ainakaan enää itse nähnyt sitä missään vuosikausiin), mutta agar agar käy tilalle. Sitä löytyy Vegekaupoista :)

  55. Hei. Mitä arvelet onnistuuko tämä ilman soijatuorejuustoa? Pienessä kylässä ei kaupoista sellaista löydy. Vai mitä arvelet voiko tilalle laittaa jotain muuta jotta kakusta tulisi kuitenkin hyvän makuinen ja olisi onnistunut?

    1. Kamomillan konditoria -blogissa on hyvä tiivistelmä erilaisista vegaanisista tuorejuustoista. Oatlyn PåMackania ainakin löytyy nykyään melkein joka paikasta (jos ei löydy, pyydä kauppiasta tilaamaan!) ja se toiminee tässä mainiosti :)

      1. Hei! Pitikin juuri kysyä, että oletko tehnyt tätä kakkua kaurajugurtilla ja -tuorejuustolla? Toimivatko yhtä hyvin kuin soija?

        1. En ole vielä testannut, kiitos muistutuksesta! Täytyy laittaa kokeiluun. Kaurajogurtti ei kuitenkaan hyydy uunissa soijajogurtin tavoin, joten se pitänee ratkaista jotenkin vähän eri tavalla :)

  56. Ohje on aika vanha, katsotaan vastaatko kommentiin …

    Tuo linkkaamasi linkki uunittomaan versioon tästä, ei toimi, ainakaan minulla. Miten valmistaisit sen? Kuinka paljon agar agaria tai vegegeeliä pitäisi käyttää?

    1. Voi apua! Mä en siis itse ole ikinä vielä tehnyt juustokakkua ilman uunia, koska tämä versio toimii niin hyvin! Lupaan laittaa sen työn alle viimeistään kesällä :) Googlettamalla tähän varmasti löytyy hyviä reseptejä, ja itse asiassa myös uusimmassa K-Ruoka -lehdessä näytti olevan vegaanisen hyydytettävän juustokakun resepti!

  57. Yök. Onko tää jengin mielestä oikeasti hyvää? Meidän perheen mielestä ei.
    Tän perusteella uskon, että vegaanina ei ole kovin helppoa nauttia hyvästä ”juustokakusta” tai sitten vaan sorruttava eläintuotteisiin.
    Koostumus oli aika ällö ja pohja todella outo.

  58. Olen vuosia yrittänyt saada vegaania juustokakkua vastaamaan ja ylittämään ei-vegaanista Philadelhia-versiota. Viimeisimmän vegaaniversion täyte on 3 Tofuttia, 1 Outlyn påmackan, 80 g mantejauhoa, 50 g rasvaa, 3 dl tomusokeria, 3 rkl perunajauhoa ja 2 tl vanilja-aromia. Rasvan ja sokerin suhde painon mukaan laskettuna on tällöin 1:1 ja tutun biokemistin mukaan se on täydellinen tai siis aivokemian kannalta kaikista koukuttavin. Vegaanit ovat kehuneet kakkua täydelliseksi. Mielestäni pientä parantamisen varaa olisi vielä. Yritän ehkä vielä, voisiko tofuttia vähentää ja Outlyä kisätä. Sitten pitäisi vielä keksiä gluteeniton pohja K-ihmisille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights