Jogurtticoleslaw

En erityisemmin välitä majoneesista, eikä sitä tule kovin usein ostettua, vaikka kananmunattomia versioita onkin nykyään jo melko hyvin saatavilla. Sen sijaan rakastan maustamatonta soijajogurttia, joka toimittaa tarvittaessa mainiosti myös rahkan ja majoneesin virkaa. Jogurttikastikkeella maustettu kaalisalaatti on superterveellinen lisuke, joka maistuu melkein minkä tahansa ruuan kanssa. Kannattaa kokeilla myös hampurilaisten kaverina, kuten amerikkalaisilla on tapana.

coleslaw

Coleslaw’sta on yhtä monta versiota kuin on tekijöitäkin, joten reseptejä löytyy joka lähtöön. Kannattaa kokeilla varioida salaattia myös omenalla, punakaalilla tai purjolla.

JOGURTTICOLESLAW

Lisukkeena noin neljälle

  • 150 g valkokaalia
  • 2 keskikokoista porkkanaa
  • 1,5 dl maustamatonta soijajogurttia
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1-2 tl sinappia
  • 0,5 tl suolaa (ehkä vähän vähemmän?)
  • mustapippuria
  • sitruunamehua
  1. Suikaloi porkkanat ja kaali. Sekoita kastikkeen aineet ja sekoita se kaalin ja porkkanan kanssa.
  2. Anna salaatin maustua hetki kylmässä ja tarjoa. Parhaimmillaan salaatti on, jos annat sen maustua kylmässä useita tunteja.

9 vastausta kirjoitukseen “Jogurtticoleslaw

  1. tää on kyllä tosi hyvää! tein itse ensimmäistä kertaa viime kesänä ja jäin koukkuun. :)

  2. Kannattaa muuten kokkeilla laittaa vihiriää omenaa cole slaw:iin. ERITTÄIN hyvvää :9

  3. Minen jostain syystä voi sietää maustamattoman soijajogurtin makua. Ruuissa se menee (tein juuri toistamiseen ihanaa savutofu-parsakaalipiirakkaasi!) ja dippinä/kastikkeena, kun mausteita on ja PALJON, mutta naturellina se on kamalaa. Oletko löytänyt jo kaupoista Yosan ruoka&dippiä, jonka on kaiketi tarkoitus korvata kermaviili ja maustamaton jogurtti? Kallistahan se valitettavasti on, mikä on sääli.

    Täytyy tehdä joskus coleslawia. Rakastan kaalia, mutta jostain syystä kynnys sen käyttämiseen on itselläni ihan mahdoton. Juuri eilen sain yli kuukauden empimisen jälkeen vihdoinkin tehtyä lapsena rakastamaani puolukka-kaalisalaattia, enkä nyt sitten tiedä, millon olisi seuraavan kaaliruoan aika…

  4. Katri, oon aika varma, että mun täytyy tehdä toinen satsi tätä heti huomenna :) Ja ehkä vielä sitä seuraavanakin päivänä…

    Mari, mä vetelen maustamatonta soijajogurttia lusikalla suoraan purkista :D Ja kaikkialla muuallakin se toimii erinomaisesti. Erityisen hyvää se on juustokakuissa ja marjapiirakoissa.
    En voi kyllä hyvällä tahdollakaan suositella tota Yosan ruoka&dippiä. Se on limaista, rasvaista ja maistuu ällölle. Hinta sinänsä ei harmita, koska en söisi tuota, vaikka saisin ilmaiseksi ;)

  5. Samaa mieltä tosta Yosan ruoka&dipistä. Onhan se hyvä, että kasvispohjaisia vaihtoehtoja kehitellään, mutta ei se vegaanikaan syö mitä vaan mössöä. Soijajugesta saa ihan saman, mutta paremmalla maulla ja rakenteella.

  6. Okriina, totta. Ja ehkä toi menee sitten, jos on allerginen sekä soijalle että maidolle. Uusien kasvipohjaisten tuotteiden kehittely on kyllä ehdottoman kannatettavaa.

  7. Musta tuo Yosan ruoka&dippi oli ihan hyvää, vaikkei vedäkään vertoja maustamattomalle soijajugurtille. No, makuja on monia. Musta on hienoa, että erilaisia vegaanisia vaihtoehtoja tulee lisää kauppojen hyllyille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights