Makeat

Maapähkinävoi-hilloleivät

Voin käsi sydämellä vannoa, että ihan oikeasti tykkään hullun lailla parsakaalista, kaurapuurosta, iduista ja muista terveellisistä ruuista. Minullakin on kuitenkin muutama heikko kohta, joista toinen on suklaa ja toinen maapähkinävoi-hilloleivät.  Amerikkalaisesta ruokakulttuurista voidaan olla montaa mieltä, mutta herkkujen syöminen tuolla Atlantin toisella puolella ainakin osataan.


Parhailta nämä peanut butter & jelly sandwichit maistuvat, jos leipänä on ihan valkoinen vehnähöttöpaahtoleipä. Tällä kertaa kuitenkin käytin täysjyväpaahtista.

Maapähkinävoin valinta on makuasia. Toiset tykkää sileästä, toiset rakeisesta. Aika monesta kaupasta löytyy samaa tavaraa maapähkinälevitteen nimellä, joka käy näihin vallan mainiosti. Mitä maapähkinävoita sitten ostatkin, niin älä missään tapauksessa hairahda niihin luontaistuotekaupoissa myytäviin purkkeihin, jossa mainostetaan isolla, ettei niissä ole suolaa. Suolaton maapähkinävoi on, noh, yhtä hyvää kuin mikä tahansa ruoka ilman suolaa.

Maapähkinävoi-hilloleipien resepti on yksinkertainen ja ah niin hyvää.

Maapähkinävoi-hilloleivät

 • paahtoleipää
 • maapähkinävoita
 • hilloa
 1. Levitä leiville maapähkinävoita ja hilloa.
 2. Syö heti.

P.S. Jos olet epävarma ruoanlaittotaidoistasi, löytyy netistä myös kuvallinen ohje maapähkinvoi-hilloleipien valmistamiseen :D

17 vastausta

 1. Ville

  Minä suosittelisin vielä leipien paahtamista. Nam nam!

  Vastaa
 2. kettu

  Haha, näitä mulla oli vuoden ajan koulueväänä vaihtarivuotena Ausseissa, melkein joka päivä.. Kivasti varastoituivat matkamuistoiksi suunnilleen kg/kk vauhdilla :D!

  Vastaa
 3. Marja

  Mulla on hillovamma (varmaan joku trauma lapsuudesta), joten meidän versio tästä on Elvis-leivät, joissa hillo korvataan muussatulla banaanilla. Täyttämisen jälkeen leivän voi vielä pyöräyttää runsaassa rasvassa pannulla tai voileipägrillissä, jos jaksaa.

  Vastaa
 4. fernia

  Minäkin nautin näitä eväänä vaihtarivuotena Ausseissa. Tosin paikalliset tunkivat vielä hillon ja maapähkinävoin lisäksi vegemitea leipien väliin. :S

  Vastaa
 5. Elina

  kettu, joo ei näitä ihan joka päivä voi syödä (vaikka mieli tekisikin) ;)

  Marja, toikin versio toimii kyllä!

  fernia, ugh, vegemite (tai marmite) ei kyllä yrityksistä huolimatta oikein oo puhutellut mun makuhermoja. Hillo ja vegemite kuulostaa kyllä aika hurjalta!

  Vastaa
 6. Milla

  Heh, täälläkin yksi Ausseissa vaihtarina ollut. Olen joskus aikaisemminkin maapähkinävoi / hillo -yhdistelmää kokeillut, mutta erityisen hyvin pääsin näiden leipien makuun tutustuessani amerikkalaiseen tyttöön. Hän rahtasi maapähkinävoita mukanaan jopa meidän road tripillä. :D Syntisen hyvää. Adelaidessa on Chocolate Bean -niminen kahvila, joka myy maapähkinävoilla ja hillolla ryyditettyjä cupcakeja… Ei siitä sitten sen enempää.

  Vegemitelle muuten itse lämpenin, se vaan pitää nauttia valkoisen paahtiksen ja paksun voikerroksen kanssa. Vegemitea levitetään tämän komeuden päälle todella kevyellä kädellä. B-vitamiinejahan tuossa vegemitessa on rutkalti, mutta ei sen syömistä silti terveyssyillä oikein voi perustella, jos se vaatii paahtoleivän ja voin runsasta käyttämistä, hah.

  Vastaa
  • Elli

   Oli pakko googlata kyseinen ihmeaine, kun on tänään vähitellen mennyt hulluna tota tahnaa, ja päädyin tänne. Resepti-idean sain tästä kommentista, hih hillittömintä, että kuvahaun tulokset sanalla peanut butter jam cupcakes näyttää vähän runebergintortuilta ;) Ehkä teen näitä tänä vuonna.. Ja voi ei, eksyin muihinkin jenkkiresepteihin – sain jo tämän yhden postauksen käsityksellä kuvan, että tämä blogi on ehkä vähän maanläheisempään ruokaan painottunut kun mitä jenkkileivonta, mut jestas ne osaa esim. noi koristelut!

   Vastaa
    • Elli

     Ainakin kirsikkacupcakesit menee kesällä kokeiluun..

 7. Elina

  Milla, oon kokeillut marmiten syömistä juuri kuvailemallasi tavalla (tosin voin tilalla margariinia), mutta ei uppoa. En epäile, etteikö sitä oppisi syömään jos on tarpeeksi päättäväinen, mutta kun ei se nyt tosiaan niin terveysruokaa ole, että kannattaisi väkisin yrittää ;)

  Mä kyllä tungen maapähkinävoita ihan joka paikkaan, minkä varmaan huomaa jos on Chocochiliä seuraillut pidempään. Puputyttö ja vohvelisankari -kirjasta löytyvät maapähkinävoi-hilloneliöt on esimerkiksi ihan mielettömän hyviä!

  Vastaa
 8. Nanu

  Mikähä hillo sopii parhaiten noitten väliin? :) Tai mitä itse käytät?

  Vastaa
  • Elina

   Nanu, joku sellainen, missä ei oo mitään älyttömän isoja mollukoita. Vadelmahillo on takuuvarma, sitä käytän yleensä itsekin!

   Vastaa
 9. norway

  Maapähkinävoin tilalla toimii myös tahini aika kivasti!

  Vastaa
 10. Saara

  Moi!

  Kiva blogi, aion varmasti ottaa täältä ideoita ruokailuun! :)

  Kun näytät rakastavan maapähkinävoita, ajattelin kertoa yhden reseptin, jos vaikka tykkäisit siitä. Tää on tosi helppo ja nopea:

  1 annos

  1 sipuli
  1 tölkki (itse käytiin GoGreen luomu) kidneypapuja
  1 tl ruususuolaa
  1 rkl (tai maun mukaan) maapähkinövoita

  Paista sipulit pannussa, lisää pavut ja anna niidenkin paistua hetki. Ripottele suolaa päälle ja sekoita lopuksi joukkoon maapähkinävoi. Itse olen käyttänyt suolatonta maapähkinävoita ja se on kyllä ihan hyvää. :) Tosin laitan tuohon kuitenkin suolaa, joten sama kai on, onko se jo valmiiksi seassa. :)

  Mun mielestä tosi maukas ja täyttävä ateria! :)

  Vastaa

Jätä vastaus

 • (ei julkaista)