Jälkiruoat

Vegaanin pasha

Tämä resepti tulee varmasti useimpien tämän vuoden pääsiäisenviettoa ajatellen ihan liian myöhään, mutta saapuuhan se pääsiäinen ensi vuonnakin :)


Minulla on vähän hämärät muistikuvat siitä, millaiselta alkuperäisellä reseptillä tehty pasha maistuu. Ehkä rahkaisammalta ja happamemmalta, mutta siitä viis, tämä on joka tapauksessa ihan superhyvää!

Tästä reseptistä tulee yksi kahvisuodattimellinen pashaa, mistä riittää hyvin 3-4 hengelle, jos ei syö jättiannoksia. Jos käytät isompaa pashamuottia, tee resepti kaksinkertaisena.

Käytin reseptissä Alpron maustamatonta soijajogurttia. En ole ihan varma miten esim. Rainbow’n jogurtti toimii tässä, mutta jos käytät sitä, kannattaa ainakin sokerin määrää hiukan lisätä, sillä se on Alpron jogurttia happamempaa.

 Vegaanin pasha

 • 1 dl Alpro Airy&Creamy /Schalgfix-vispikermaa
 • 1/2 pkt maustamatonta soijatuorejuustoa (Tofutti, paketissa 225 g)
 • 1 rkl margariinia (tummansininen Keiju)
 • 1,5 dl maustamatonta soijajogurttia
 • 0,25 dl sokeria
 • 0,5 sitruunan raastettu kuori
 • 1 rkl sitruunamehua
 • 1 rkl rusinoita
 • 5 kuivattua aprikoosia silputtuna
 • 2 rkl mantelirouhetta
 1. Mittaa kerma kulhoon ja vispaa se sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää joukkoon soijatuorejuusto, margariini ja soijajogurtti ja vispaa tasaiseksi.
 2. Mausta sokerilla, sitruunan kuorella ja sitruunamehulla.
 3. Lisää rusinat, silputut aprikoosit ja mantelirouhe.
 4. Vuoraa kahvinsuodatin suodatinpussilla ja kaada pashamassa suodattimeen. Vuoraa pashan päällinen kelmulla ja laita lautanen suodattimen päälle painoksi. Anna massan valua suodattimessa jääkaapissa yön yli.
 5. Kumoa pasha lautaselle ja irrota suodatinpaperi varovasti.

14 vastausta

 1. Mökö

  Kiitos tästä!

  Olen pasha-addikti, ja nyt kun maitotuotteet alkavat jäädä hiljalleen kokonaan pois ruokavaliostani on tämän reseptin löytäminen suuren ilon aihe, vaikka pääsiäiseen vielä hetki onkin. Täytynee testata jo varastoon, jotta onnistuu taatusti hyvin pääsiäisenä :)

  Vastaa
 2. Hilkka

  Kiitos hyvästä ohjeesta! Korvaisin itse ehkä sitruunan appelsiinilla, en tykkää liian happamesta :)

  Vastaa
 3. Laura

  Mahtava resepti! Pasha oli superhyvää ja maistui myös sekasyöjävanhemmille. Kiitos paljon. Tein tästä myös toisen version, eräänlaista proteiini”rahkaa” lisäämällä maustamatonta soijaisolaattia ja jättämällä sokerin pois. En myöskään valuttanut tällöin. Toimi oikeen hyvin, sai kivan, vähän täyttävämmän väli- tai aamupalan siitä. Makeanhimon iskiessä ainakin parempi kuin karkit :) Tuo tofuttivaahto toimii tosi hyvänä pohjana näemmä kaikenlaisille kokeiluille.

  Vastaa
 4. Sara

  Tätä täytyykin kokeilla! Mikä virka margariinilla muuten on ohjeessa, kun sitä tulee niin vähän?

  Vastaa
 5. Inari

  Haha olin vahingossa ostanut tofutista sitä yrttimaustettua versiota epähuomiossa, ja kaupathan on pyhänä kiinni. Mutta pashaa oli saatava ja tein sen sitten yrttijuustosta, laitoin vähän enemmän sitruunan kuorta ja sokeria. Ihme kyllä hyvää tuli joka tapauksessa!

  Vastaa
 6. Katja

  Anteeksi päivän tyhmä kysymys: onko vaniljasokeri kiellettyjen listalla vegaaneilla? Tai vanilliinisokeri? Pasha on mulle (karjalais-ortodoksiset sukujuuret omaavana) lähes korvaamaton pääsiäisherkku ja tämä on ensimmäinen resepti jolla pääsee lähellekään pashan makua, mutta tajusin yhtäkkiä että se, mitä kaipaan on vaniljan maku. Mietin siis, että voisiko osan sokerista korvata vaniljasokerilla, vai muuttuuko resepti silloin epävegaaniksi?

  Vastaa
  • Elina

   Ei ole :) Kyllähän mullakin täällä on lähes kaikissa leivonnaisresepteissä vaniljasokeria.

   Vastaa
 7. Oona

  Pakko jättää tänne nyt yks kommentti vuodelle 2016 :D poikaystävä himoitsi pashaa kun on hänen lapsuudestaan tuttu pääsiäisherkku, itse en taas edes tiennyt miltä se maistuu. Tein sitten tätä, mutta koska meillä tykätään käyttää kaurapohjasia valmisteita vaihdoin kaikki soijajutut niihin. Muuten samoilla määrillä mentiin paitsi sitä Plantin kauravispiä laitoin tuplamäärän kun siitä tuntuu tulevan niin vähän kun on paksumpaa. Myös aprikoosit vaihdettiin poikaystävän toiveesta kuivattuihin viikunoihin. Lopuksi peitettiin vähän kauran mukana tulevaa ”veden makua” ihan pienellä suolahyppysellisellä. Ai että tuli maukasta! Tänään tuli appivanhemmatkin maistelemaan ja kovasti sai kehuja siitä ”ettei maistu eläimenrasvalle” ja oli kuulemma paljon raikkaampi ja maukkaampi kun alkuperäinen. Että kiitos Elina hyvästä ohjeesta, joka näköjään toimii monenlaisina variaatioinakin (siitähän ne hyvät ohjeet tunnistaa) :)

  Vastaa
 8. Johanna

  Kuulostaa niin hyvältä. Olen jo vuosia sitten joutunut jättämään maitotuotteet pois ruokavaliosta ja sitä myötä pashan tekokin on jäänyt. Nyt hoksasin alkaa etsimään vege-pasha ohjetta ja täältähän löytyi. Tätä kokeilen pääsiäisenä :)

  Vastaa
 9. Marjo

  Kiitos Elina ja kiitos Oona. En ole ennen tehnyt pashaa itse ja nyt kun kotona koko ajan siirrymme vegaanimpaan ruokavalioon, niin täältä löytyi sopiva resepti pääsiäiselle. Aion kokeilla tuota kauraversiota, koska muutenkin käytämme enimmäkseen kaurapohjaisia tuotteita.

  Vastaa
 10. Ronja

  Vaihdoin soijajugurtin Alpron ns. soijarahkaan. Alpron vispit oli myyty loppuun, minkä vuoksi käytin Plantin vispiä. Näillä muutoksilla rakenteesta ja mausta tuli hyvä. Mutta myös alkuperäisen ohjeen mukaan tehty pasha on ollut oikein hyvää aiempina vuosina. :)

  Vastaa

Jätä vastaus

 • (ei julkaista)