Nopea cashewpähkinälevite

Helposti valmistuva cashewpähkinälevite on ihanaa sekä suolaisten että makeiden leipien päällä ja sopii myös juustotarjottimelle!


Erilaisten hernetahnojen ohella syön leipien päällä usein itse tehtyä cashewpähkinälevitettä. Se sopii ihanasti kaikenlaisten leivänpäällisten kanssa, mutta ihan erityisen herkkua levite on viikunaleipien päällä tai itse tehtyjen puolikuivien tomaattien kanssa.

Cashewlevite sopii hyvin yhdeksi osaksi vegaaniselle juustotarjottimelle näin joulun aikaan, tai valmiita leipiä voi tarjota glögin kaverina.

nopea cashewpähkinälevite

  • 200 g / noin 3 ½ dl cashewpähkinöitä + vettä
  • noin 1 ¼ dl vettä
  • 3 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 2-3 rkl sitruunan mehua
  • 1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • suolaa
  1. Laita cashewpähkinät mikronkestävään astiaan ja kaada päälle vettä sen verran, että pähkinät peittyvät. Kuumenna täydellä teholla noin 3-4 minuuttia. Kaada vesi pois.
  2. Lisää pähkinät tehosekoittimen kannuun tai sauvasekoittimelle sopivaa korkeaan astiaan. Lisää suurin osa vedestä, ravintohiivahiutaleet, sitruunan mehu, oliiviöljy ja suola. Soseuta tasaiseksi ja lisää tarvittaessa vettä, kunnes levitteen koostumus on sopiva. Tarkista sitruunan ja suolan määrä.
  3. Säilytä levite kannellisessa rasiassa jääkaapissa ja syö noin 4 päivän kuluessa.

tomaattileivät

  • puolikuivatut tomaatit: halkaise miniluumutomaatit ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele pinnalle hieman oliiviöljyä ja ripottele päälle suolaa. Kuivata tomaatteja 175°C uunissa noin 40 minuuttia. Pidä uunin luukku raollaan, jotta ylimääräinen kosteus poistuu. Jos käytät kiertoilmaa, voit vähentää hieman asteita ja kuivatusaikaa.
  • Levitä hapanjuurileipäviipaleiden päälle cashewlevitettä ja lisää tomaatit. Ripottele pinnalle vielä sormisuolaa.

viikunaleivät

  • Levitä cashewlevitettä hapanjuurileipäviipaleiden päälle. Lisää viipaloituja tuoreita viikunoita, tuoretta rosmariinia ja hieman siirappia. Agave- tai vaahterasiirappi sopii tähän parhaiten.

Huomioita reseptistä

  • Jos et omista mikroa, cashewpähkinät voi vaihtoehtoisesti myös nopeasti kiehauttaa kattilassa. Idea on saada pähkinät hieman pehmenemään, jotta niistä saa tehtyä sileämpää tahnaa. Pähkinät voi myös liottaa jääkaapissa, mutta siinä kestää kauemmin (noin 8 h).
  • Ravintohiivahiutaleet tuovat levitteeseen juustoista ja umamista makua. Ravintohiivahiutaleita löytyy nykyään hyvin myös isompien ruokakauppojen valikoimista.

4 vastausta kirjoitukseen “Nopea cashewpähkinälevite

  1. Ah, tästä tuli ihanaa! Valmistin satsin linnanjuhlakatsomoa varten. Vielä pitäisi pitää näpit irti siihen asti.

    1. Jee, ihanaa että tykkäät <3 Vielä ehtii hyvin tehdä illaksi toisenkin satsin, jos ensimmäinen loppuu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights