Tomaattinen papukeitto

Tomaattipohjaiset keitot ovat ihania talvisen päivän lämmittäjiä. Toisin kuin kuvausrekvisiitta antaa ymmärtää, tein keiton tuoreista tomaateista. Helppoa, hyvää ja kevyttä!

tomaattipapukeitto

Alennuin mainonnan uhriksi ja ostin televisiossa näkemiäni Fond du Chef -kasvisliemitiivisteitä. Olin varma, että pääsen sanomaan ostokseni olleen täysin turha ja pidättäytyväni ensi kerralla tavallisissa kasvisliemikuutioissa. Fond du Chefistä tuli kuitenkin yllättävän hyvänmakuinen pohja keitolle. Kyseisestä tuotteesta syntyy kyllä ihan älytön määrä roskaa, joten tuskin niitä ainakaan jatkuvasti tulee osteltua.

TOMAATTINEN PAPUKEITTO

  • n. 600 g tomaatteja
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 sipulia
  • 1 sellerin varsi
  • 1 punainen paprika
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 vegetable fond du chef tai kasvisliemikuutio
  • 3-5 dl vettä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • chilirouhetta
  • mustapippuria
  • 1 rkl margariinia
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tlk valkoisia papuja
  • kourallinen tuoretta persiljaa
  1. Kalttaa ja pilko tomaatit.
  2. Pilko sipulit, valkosipulinkynnet, selleri ja paprika pieniksi kuutioiksi. Pehmennä kasviksia kattilan pohjalla oliiviöljyssä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  3. Lisää tomaatit ja jatka keittämistä toiset 5 minuuttia.
  4. Lisää kattilaan kasvisliemi, paprikajauhe, chilirouhe, mustapippuri, tomaattipyre ja noin 3 dl vettä. Anna keiton kiehua keskilämmöllä kannen alla parikymmentä minuuttia.
  5. Sekoita haarukka yhteen margariini ja vehnäjauhot. Sekoita seos keiton joukkoon muutamassa erässä. Lisää tässä vaiheessa tarvittaessa loput vedestä. Lisää keiton joukkoon pavut ja anna kiehua vielä viitisen minuuttia.
  6. Tarkista suolan määrä. Tarjoa keitto tuoreen persiljan kera.

P.S. Vuoden ruokablogin tittelin Voicen Web Avardseissa voitti Kinuskikissa. Onnea! Ja kiitos lukijoille: oli teidän ansiota, että Chocochili pääsi mukaan äänestykseen. Ehkä seuraava voitto osuu tähän osoitteeseen ;)

11 vastausta kirjoitukseen “Tomaattinen papukeitto

  1. Oih, tuollaista keittoa olen niin himoskellut. Tomaatteja ja papuja! <3 Keittiöstä löytyisi valmiskeiton lisäksi säilykkeitä ja kuivia papusia, mutta en ole saanut niistä aikaiseksi mitään.

    Voicen Awardi ei ollut ylläri, mutta tänne päin se voitto olisi saanut minusta tulla. Papukeittoja odotellessa, hyvää tammikuuta!

  2. Hyvältä vaikuttava keitto! Fond du Chefissa ja monissa muissakin annoskokoisissa fondeissa on juuri toi roska-ongelma, minkä vuoksi en niitä juurikaan käytä. Jos olis aikaa, keittelisin itse kasvisliemen. Siitä tulee ihan älyttömän hyvää, mutta työlästähän se on.

  3. Kafi, kiitos :) Ja hyvää tammikuun jatkoa sinnekin!

    Okriina, tuo oman kasvisliemen tekeminen on itselläkin ollut pitkään mielessä.

  4. Löysin blogisi juuri aivan sattumalta ja ihastuin välittömästi. Hienoja kuvia ja herkullisia reseptejä, joista tätä kokeilen heti tänään.

  5. Kiitos mahtavasta blogistasi. Olen ollut 10 vuotta laktovegetaristi ja haaveillut pitkään veganismista. Ongelmana oli vain herkullisten reseptien puute ja laiskuus ruoanlaittoa kohtaan. Löydettyäni blogisi ja kokeilleeni lukuisia reseptejäsi, olen huomannut pitäväni enemmän ruoanlaitosta ja eläneeni nyt kuukauden vegaaniruokavaliolla. Tälle tielle aion todellakin jäädä.

  6. Nea, kiva kuulla! Kehut lämmittää aina mieltä :)

    Fernia, ihan mahtavaa! Tällaisia viestejä on aina todella kiva saada. En halua Chocochilissä kauheasti tuoda esille ajatusmaailmaani ruokavalion taustalla – hyvä ruoka puhukoot puolestaan. Ja vaikkei mulla varsinaisesti olekaan mitään agendaa saada kaikista vegaaneja, niin onhan se ihan mielettömän hienoa, jos ja kun joku siirtyy mun inspiroimana eläinystävällisempään ruokavalioon. Toivottavasti jatkat samalla linjalla :)

  7. Herkullinen resepti. Pitää testata joskus.
    Itse käytämme keittoihin kasvisfondia, jota myydään nestemäisenä lasipulloissa. Siinä ei ole myöskään arominvahventeita, toisin kuin yleensä tavallisissa kasvisliemikuutioissa on. :)

  8. Tervehdys!

    Olen seurannut blogiasi jo hyvän aikaa. Ajattelin kokeilla tänään tomaattikeittoreseptiäsi, mutta mietin tässä että miten välttämätön margariini ja vehnäjauho -seos on? En juuri käytä margariinia.

    Parhain syysterveisin,

    Staffan J. Hellström

  9. Hei Staffan,
    margariinin käyttäminen ei ole välttämätöntä! Voit sekoittaa vehnäjauhot myös tilkkaan vettä, niin saat saman saostavan vaikutuksen.

  10. Hei!

    Olen kokeillut samantapaista reseptiä mutta mausteena olen käyttänyt yleensä ei-niin-minun-makuuni olevaa rakuunaa. Hyvää tuli! Ihanan raikas maku tuli juuri nimenomaan tuosta rakuunasta ja sopi hyvin papujen ja tomaatin lisäksi. Ja pakko vielä mainita, etten osaa enää käyttää tomaattipohjaisissa keitoissa muuta kuin Polpan tomaattimurskaa joka on EHDOTTOMASTI parempaa kuin mitkään pirkat sun muut :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights