Karamellisoidut viikunat & vaniljajäätelö

Niin helppoa, ja niin hyvää!


Minulla ei yleensä ole mitään vaikeuksia kävellä karkkihyllyn ohi tekemättä heräteostoksia, mutta kaupan hedelmätiskillä notkuvia tuoreita viikunoita on hyvin hankala jättää ostamatta.

Viikunoita kannattaa varata 1-2 kappaletta syöjää kohden, jälkiruokavatsan koosta riippuen.

KARAMELLISOIDUT VIIKUNAT JA VANILJAJÄÄTELÖ

 • 4 viikunaa
 • 1 rkl sokeria
 • soija-/kaura-/riisivaniljajäätelöä
 • vaahterasiirappia
 1. Huuhtele viikunat ja halkaise ne neljään osaan.
 2. Laita viikunalohkot uunipellille leikkauspinta ylöspäin ja ripottele sokeri mahdollisimman tasaisesti niiden pinnalle.
 3. Paahda viikunoita 225 asteisessa uunissa grillivastuksen alla 3-5 minuuttia, tai kunnes sokeri on sulanut ja paikoin muuttunut kullanruskeaksi.
 4. Tarjoa viikunat kuumina vaniljajäätelön kanssa ja viimeistele annokset vaahterasiirapilla.

5 vastausta kirjoitukseen “Karamellisoidut viikunat & vaniljajäätelö

 1. Kuulostaa ihanalta! En ole kai koskaan syonyt tuoretta viikunaa mutta houkuttelisi, jos onnistun loytamaan kaupasta homeettomia viikunoita, tata voisikin kokeilla.

 2. Anu, kannattaa homeettomuuden lisäksi varmistaa, etteivät viikunat ole myöskään raakoja (useimpien vähänkään eksoottisempien hedelmien kohdalla Suomessa on yleensä se tilanne, että ne ovat joko raakoja tai homeisia). Raakana ne on kaikkea muuta paitsi hyviä ;)

 3. Itse en ole uskaltanut viikunoihin kajota kaupan hedelmäosastolla, koska en tiedä, millainen viikuna on kypsä ja millainen raaka. Mistä sen tietää?

 4. esteri, kypsä viikuna on väriltään tasaisen tumma ja hiukan pehmeä, raa’at ovat kovia ja suurimmaksi osaksi vihreitä.

 5. Kiitos, tuo neuvo korvan takana lähden kauppaan puristelemaan viikunoita :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights