Keittiössä vihertää!

Se on kevät nyt! Työpaikallakin tulee taas vähän hulluksi kaikkien niiden siementen, yrttien ja kevätkukkien keskellä. Laitoin vesiviljelylaitteenkin taas talvitauon jälkeen pulputtamaan, ja laitoin sinne itämään korianterin, thaibasilikan ja viinisuolaheinän siemeniä.

taimet

Vesiviljelylaite oli koko talven ”tauolla”, mutta pidin siinä kuitenkin valoa päällä ja kasvattelin siinä kaupan rosmariini- ja basilikaruukkuja. Ne viihtyivät muuten hyvin lisävalon avulla, mutta olen niin onnettoman laiska kastelija, että ne kyllä sitten kupsahtivat ennen pitkää. Nyt on kuitenkin taas vesiviljely päällä, eikä tarvitse muistaa kastella!

basilika

Tänä keväänä voisi yrittää taas vähän panostaa parvekeviljelyynkin, sillä sinne on nyt tulossa uudet, kunnolliset ruukut. Joko teillä on siemenet itämässä?

4 vastausta kirjoitukseen “Keittiössä vihertää!

 1. Ei ole vielä itämässä, mutta viikonloppuna ajattelin istuttaa siemenet. Tein kyllä jo jumalattoman pitkän listan kaikesta, mitä haluaisin kesällä uudella lasitetulla parvekkeellani kasvattaa. Saa nähdä, josko jotain saataisiin kasvamaankin :)

  1. Mun parvekkeen valo-olosuhteet on edelleen yhtä huonot kuin ennenkin, joten siellä menestyvien kasvien määrä on aika rajallinen. Toivottavasti sulla on paremmat puitteet! Olis kyllä ihan mahtavaa, jos voisi kasvatella siellä enemmänkin kaikkea…

 2. Heippa,

  minulta löytyy myös vesiviljelylaite mutta nyt törmäsin isoon ongelmaan ja ajattelin, josko sinulta löytyisi vinkkiä sen ratkaisemiseksi. Nimittäin hetki sitten kasvamaan laitettu chili innostui laitteesta sen verran, että kasvoi valtavaksi puskaksi ja yli lampunkin. Mitäs nyt? Oletko koskaan siirtänyt mitään vesiviljelystä tavalliseen kasvatukseen ja kuinka ihmeessä se tapahtuu? Tähän astiset yritykset ovat saaneet chilin masentumaan ja lerpahtamaan samantien… Tästä oppineena jatkossa pidän vesiviljelyssä vain matalia yrttejä :)

  -Tytti

  1. Moi!

   Chilit kyllä kestävät leikkaamistakin, mutta noihin vesiviljelylaitteisiin kannattaa laittaa kasvamaan vain matalakasvuisia lajikkeita. Oon itse kasvattanut siinä ’Apache’ -lajiketta, joka oli sopivaa kokoluokkaa, mutta ei kylläkään mikään erityisen hyvänmakuinen.

   Kasvien siirtäminen vesiviljelystä multaan on niille aikamoinen shokki, ja harvoin onnistuu isojen kasvien kanssa. Vesiviljelyssä kasveille kasvaa vähän erilaiset juuret, eikä ne sellaisenaan toimi enää mullassa, joten kasvi joutuu kasvattamaan uudet juuret. Jos siirron haluaa tehdä, se toimii todennäköisemmin nuorilla taimilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights