Yoki

Kävimme eilen testaamassa Turkuun viime vuoden loppupuolella avatun Yoki -ravintolan. Voin suositella!

yoki

Olin lukenut Yokista etukäteen omituisen huonoja arvioita eat.fi -sivuilta, mutta en kuitenkaan antanut ennakkoluulojen lannistaa. Meitä palveltiin koko illan ripeästi ja ystävällisesti, mutta sopivan rennosti. Ruoka oli hyvää ja hinta-laatusuhde kohdillaan. Ravintolan puitteetkin olivat varsin hienot. Kannattaa ehdottomasti käydä vaeltelemassa ravintolan läpi, sillä tila on ihan mielettömän iso!

Ensiksi plussaa siitä, että Yokin ruokalistalla on selkeästi mainittu vegaaniset ruuat. Kysyin tarjoilijalta annosten kokoja, ja hän ehdotti tofuannoksen kaveriksi tempurakasviksia ja ne olivatkin yhdessä ihan sopivan kokoinen annos. Alkuun söin lisukelistalta löytyvää leipää, oliiviöljyä ja dukkah -mausteseosta. Dukkahilla maustettu tofu oli aseteltu tarjolle todella kauniisti. Olisin tofun kanssa kaivannut vielä jotakin aavistuksen maukkaampaa kastiketta. Nyt ensimmäinen pala jonka söin lautaselta, ei maistunut juuri miltään, mutta muissa tofupaloissa sitten olikin jo enemmän makua. Olikohan kastike jäänyt valuttamatta yhden palan päälle? Friteeratut kasvikset ja raikas raakamangosalaatti oli hyvä yhdistelmä, joskin pidin itse enemmän siitä salaatista – sitä olisin syönyt mielelläni enemmänkin! Jälkiruuaksi söin karamellisoituja banaaneja, kookoslastuja ja kookossorbettia, joka sekin oli varsin houkuttelevasti laitettu esille. Banaanien karamellisoituminen oli kyllä tällä kertaa jäänyt puolitiehen, mutta erittäin hyvä jälkkäri se oli siitä huolimatta.

Tykkäsin kovasti paitsi ruuasta, myös Yokin rennosta tunnelmasta ja ravintolan upeista puitteista. Yoki on erittäin tervetullut lisä Turun ravintolakartalle. Menen toistekin! Juoksujalkaa minut saa paikalle ainakin sitten, jos listalle ilmestyisi vegaaninen maistelumenu!

P.S. Huomasittehan, että Chocochili pääsi Suomen suosituimpien ruokablogien Top 10 -listalle? Aika mahtavaa! :)

7 vastausta kirjoitukseen “Yoki

 1. Jei, näitä ravintola-arvosteluja on kiva lukea (varsinkin turkulaisravintoloiden!)

 2. Todella hyvä palvelu ja annokset olivat ainakin meidän makuumme sopivan kokoisia. Iso plussa siitä, että vegaaniset annokset ilmoitetaan todella selkeästi. Paikka on tiloiltaan upea ja näkymät joelle todella kauniit.

  Skarpimpaa nuorta miestä kuin meitä palvellut tarjoilija saa hakea!

 3. Kiva, että kerrankin täältä saa lukea positiivisia ravintola-arvosteluja! :) Vienpä morsiammen ehkä syömään tonne…

  1. Chocochilissä olevat ravintola-arvostelut taitavat kyllä olla yhtä poikkeusta lukuun ottamatta pelkästään positiivisia :)

 4. Tosi kiva listaus sulla ravintoloista. Juuri etsiskelen jotain paikkaa, minne mennä syömään Turussa, kun en oikein tiedä sieltä juuri muuta kuin Kasviskeitaan (en halua sinne nyt).

  Meille opetettiin koulussa tempuran tekoa, ja se taikina oli lähinnä pelkkää kananmunaa ja ripaus vehnäjauhoa. Minkähänlainen Yokin vegaanitempura on, onko sulla tietoa, vai ovatko vahingossa tarjonneet vegaanille kananmunaa?

  1. Mun vakiopaikkoja Turussa on Cantina Azteca, Delhi Darbar ja Baan Thai – ja tietysti Vegemesta. Noissa kasvisravintoloissa tulee käytyä tosi vähän, koska en oo juuri koskaan lounasaikaan kaupungilla.

   Yokin tempurasta ei ole tietoa, mutta kyllä sen tekeminen pitäisi onnistua ilman kananmunaakin. Ja listallakin mainitaan ruoka vegaaniseksi, mutta voisihan sen vielä tarkistaa jos epäilyttää. Ainakin täällä on yksi resepti: http://www.aidamollenkamp.com/2012/02/crisp-tempura-vegetables-with-miso-mustard-recipe/ ja täällä toinen: http://dinersjournal.blogs.nytimes.com/2011/01/17/the-temporary-vegetarian-vegan-vegetable-tempura/

   Kyllähän monen muunkin asian tekeminen onnistuu vallan mainiosti ilman kananmunaa, vaikka koulussa varmaan opetetaankin jotain ihan muuta :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights