Keittokirjahyllyn kevätsiivous

Annetaan keittokirjoja (ja keittiöpuutarhakirjoja) hyvään kotiin! Tulin viime perjantaina töistä kotiin ja huomasin, että keittokirjahyllyni toinen kulma oli irronnut seinästä ja oli viittä vaille tippumispisteessä. Olisikohan aika vähentää kirjavalikoimaa? Otin Campasimpukka -blogista mallia ja päätin laittaa kirjat jakoon.

kirjat

Kirjat saa kotiinsa postikulujen hinnalla. Yliviivaan listalta kirjat sitä mukaa, kun ne ovat varattuna jollekin. Kirjoja voi huudella kommenttilaatikossa (laitathan kommenttiisi toimivan sähköpostiosoitteen!) tai osoitteeseen elina[at]chocochili.net.

Kaikki kirjat ovat siistissä kunnossa; osaa ei ole luettu juuri ollenkaan. Kirjoissa ei sinänsä muutenkaan ole mitään vikaa, ne vain ovat jääneet itselläni vähälle käytölle. Huomaathan, että kaikki kuvan kirjat eivät sisällä pelkästään vegaanisia reseptejä. Kysele ihmeessä lisätietoja, jos joku opuksista kiinnostaa!

Kirjat kuvassa ylhäältä alas:

Vegaanin kasviskeittokirja Muukkonen & Särkisilta

The Best Veggie Burgers on the Planet Newman

The Vegan Cookie Connoisseur Peloza

Venturesome Vegan Cooking Hirsch

Keittiössä vihertää – orastavan kasvissyöjän keittokirja Sjödin, Sunnebo & Montin

Suuri yrttikirja McVicar

Party Vegan Robertson

Intohimona suklaa Hedh & Anderson

Viva Vegan! Romero

You Won’t Believe It’s Vegan Sher & Doherty

Keittiötarhan 3 vuodenaikaa Siltala

Grow Great Grub Trail

Vegan – Over 90 Mouthwatering Recipes Weston & Bishop

American Vegan Kitchen Noyes

V Cuisine Linardis

Ihana suklaa Lousada

Kaikki kirjat ovat löytäneet uuden kodin!  

25 vastausta kirjoitukseen “Keittokirjahyllyn kevätsiivous

 1. Voisiko ”The best veggieburgers…” muuttaa minun luokse? :o)

 2. Hei, minua kiinnostaa tuo Siltalan ”Keittiötarhan 3 vuodenaikaa”. Haluaisin varata sen.

 3. Hei tosi mukava ylläri tällainen heti aamusta :)

  Minä haluaisin seuraavat kirjat:

  The Best Veggie Burgers on the Planet Newman
  Keittiössä vihertää – orastavan kasvissyöjän keittokirja Sjödin, Sunnebo & Montin
  Keittiötarhan 3 vuodenaikaa Siltala
  Intohimona suklaa Hedh & Anderson

  Sitten mietin tuota Party Vegan-kirjaa. millaisia reseptejä siinä on? Pelkkää pikkunaposteltavaa vai onko esim kakkuja, piiraita, salaatteja?

 4. Suuri Yrttikirja ja Keittiössä vihertää – orastavan kasvissyöjän keittokirja, niille löytyisi käyttöä meidän keittiöstä :)

 5. Jos joku ei ole jo ehtinyt napata, minulle kelpaisi Vegan – Over 90 Mouthwatering Recipes!

 6. No käy mulle – You Won’t Believe It’s Vegan Sher & Doherty :)

 7. Hei!

  Mielelläni huolisin You Won’t Believe It’s Vegan Sher & Doherty -kirjan:)

 8. Joko joku nappasi Uou won’t believe it’s veganing ja V Cuisinen? :)

 9. Grow Great Grub Trail taitaa vielä vihoviimeisenä olla jäljellä. Saisinko sen? Ajattelin kokeilla tänä kesänä enemmän ruukkuviljelyä. Tämä tulisi tarpeeseen.

 10. Hieno idea tämä kirjakierrätys!!! Voisi itsekin perata omansa, mulla ei ole blogia, mutta ehkä muuten johonkin… (Mihin? Ideoita?)

 11. Tampereella ainakin on kirjastoissa sellaisia tuo tullessas/vie mennessäs-hyllyjä joihin voi viedä kirjoja :) onkohan muissa kaupungeissa? ja voi itku kun tulin kotiin vasta nyt, hampurilaiskirja olis ollut ihana. Mutta hyvä näin, jatkan ulkonasyömistä, niin pysyy Gastropapu pystyssä :)

 12. Hei! Ostin sitä Cheezly? soija juustoa. Aivan kamalan hajuista ja makuista.
  Yritän olla ja haluankin olla kasvissyöjä ja sen takia ostin tätä kyseistä juustoa, mutta kyllä tämän jälkeen ostan tavan lehmän juustoa.
  Olen ajatellut myös asian ; että jos en syö ollenkaan eläinperäisiä tuotteita niin kuinka voin auttaa eläimiä? Minun mielestä autan jos ostan luomua!?
  Jos olen vegaani, niin mihinkäs ne kuolleet eläimet laitetaan ja täytyyhän ne jollain tavalla ”teilata”?
  Entäs lemmikki eläimet? Mitäs ne syö? Vai eikö vegaanilla niitä ole?
  Olen miettinyt näitä asioita.
  Kiitos vastauksista etukäteen.

  1. Pahoittelut, tänne vanhoihin kirjoituksiin tulleet kommentit unohtuu helposti! Vastaan myös sähköpostiin elina [at] chocochili.net, jos on kysyttävää jostain joka ei suoranaisesti liity mihinkään postaukseen :)

   Vegaani voi olla niin monesta eri syystä ja jokaisella vegaanilla on varmasti oma kantansa noihin sun esittämiin kysymyksiin. Kannattaa muuten vilkaista Vegaaniliiton usein kysytyt kysymykset, sieltä taitaa löytyä vastaus melkein jokaiseen kohtaan: http://vegaaniliitto.fi/ukk.html

   Olen ajatellut myös asian ; että jos en syö ollenkaan eläinperäisiä tuotteita niin kuinka voin auttaa eläimiä? Minun mielestä autan jos ostan luomua!?
   Mä ajattelen tätä asiaa niin, että en halua olla rahallisesti tukemassa eläinten hyväksikäyttöä. Luomu voi olla aavistuksen parempi vaihtoehto kuin tavanomainen eläintuotanto, mutta siihen liittyy ihan samalla tavalla ongelmia. Oikeastaan tuolla Vegaaniliiton sivuilla on tämä kirjoitettu niin hyvin, että en turhaan toista asiaa: http://vegaaniliitto.fi/ukk.html#B7

   Jos olen vegaani, niin mihinkäs ne kuolleet eläimet laitetaan ja täytyyhän ne jollain tavalla ”teilata”?
   Jos ajatellaan hypoteettinen tilanne, että maailman ihmisistä suuri osa siirtyisi pikkuhiljaa vegaaneiksi, vähenisi myös tuotantoeläinten määrä sitä mukaa. Yhdessä yössä ei varmasti tapahdu niin suurta muutosta, että yhtäkkiä tulisi ongelmia mihin kaikki tuotantoeläimet laitettaisiin.
   En ole kyllä ihan varma, ymmärsinkö kysymystäsi. Miksi eläimet täytyy jollain tavalla ”teilata”?

   Entäs lemmikki eläimet? Mitäs ne syö? Vai eikö vegaanilla niitä ole?
   Mulla ei ole lemmikkejä (monesta syystä), mutta en myöskään ole ihan sinut asian kanssa, että syöttäisin lemmikeilleni muiden eläinten lihaa. Toki eläinten ruoka voi olla teurasjätteitä ja sellaisia ruhonosia, jotka eivät ihmisille kelpaa – niistä ei ole pulaa nykymaailmassa!
   Lemmikkieläinkauppa on myöskin sellaista bisnestä, missä en halua olla mukana. Rescue-eläinten ottaminen on perusteltua ja jopa suotavaa, kunhan huolehtii siitä, ettei tuota lisää eläimiä. Mun mielestä on vähän outo ajatus ylipäätään, että eläimet ovat olemassa vain ihmiset ruuaksi tai viihdykkeeksi.

   Ja mitä tuohon juustoon tulee, niin se on tottumiskysymys. Cheezly on ihan hyvää esimerkiksi pizzan päällä. Se ei maistu samalta kuin lehmänmaitojuusto (muistuttaisin kyllä, että siltäkin osastolta löytyy aika järkyttäviä jalkahikihajuja), mutta ei tofustakaan saa sisäfileepihviä tai soijajogurtista turkkilaista. Mä syön kuitenkin mieluummin terveellisesti ja olen tukematta rahallisesti tällaista toimintaa: http://vegaaniliitto.fi/ukk.html#B4d

 13. Hei Elina!
  Voisitko vastata tuohon Cheezly soija juusto ym.kysymyksiin. Eli siis edelliset kysymykset.
  Kiitos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights